06 Sepetember '08                                       Alpia 4 - 1 JH Tessenderlo
Ploeg

Droomdebuut voor de vets van ALPIA .

Voor het eerst sinds het bestaan van FC Alpia Tildonk straten wij dit seizoen met een veteranenploeg en voor onze eerste competitiewedstrijd mochten we het opnemen tegen de mannen van Jagershof Tessenderlo .

 1 ste helft :

 Het waren de mannen van Jagershof die de wedstrijd op gang mochten brengen en na een paar combinaties was het Alpia die het roer overnam en het balletje rustig zijn werk liet en combinerend het doel van de tegenstander ging opzoeken , het duurde echter tot in de 20 ste minuut vooraleer het eerste echte doelgevaar kwam via een inworp van Pieter die Chris kon bereiken die de bal aanneemt en de bal op de doelman besluit maar een goed gevolgde Berre kan alsnog de bal overhoeks de bal bal tegen de netten werken 1-0 voor ALPIA . Nadien werden er nog een paar waterkansjes gemist door Thierry en Diedier . Net voor affluiten viel Kristof uit met een spierscheur.

2de helft :

Ook in de tweede periode bleef Alpia het balletje zijn werk doen en na 10 minuten is het alweer Pieter die dit keer een prachtige voozet richting Thierry geeft en deze komt goed voor zijn verdediger gelopen en tikt de bal tegen de netten 2-0 Alpia . Jagershof gaf zich niet gewonnen en ging opzoek naar en tegentreffer en 5 minuten later kwamen we goed weg wanneer de bal op de lat spat en in de handen van Tom beland maar het was enkel uitstel , want 2 minuten later konden ze dan toch scoren 2-1 daarna was het nog even bibberen en beven maar Thierry kon met een pareltje een geruststellende 3-1 tegen de netten werken . Maar toch bleef Jagershof komen maar we hielden stand ondanks de felle druk van de tegenstanders en op een paar minuten van het einde konden we een snelle tegenaanval opzetten via Didier die de bal keihard voorbrengt en een verdedidger van Jagershof verlengt mooi in de linkerhoek en de doelman kansloos achterlaat en zo winnen de vets hun eerste wedstrijd met 4-1.

Chris

 

Tom
Kristof
Patrick
Danny
Berre
Geert
Pieter
Pierre
Chris
Thierry
Didier

Doelpunten

 20'       Berre

  5'       Thierry

 22'      Thierry

 33'      Own Goal

             Top

13 Sepetember '08                                       De venne aarschot 5 - 0 Alpia
Ploeg

Ziekenboeg bij de vets .
Voor de tweede wedstrijd van het seizoen moesten we noodgedwongen Forfait geven door een te groot aantal spelers gekwetst en zich ziek hadden gemeld .

 


Doelpunten

 

             Top

20 Sepetember '08                                      ALPIA 2  - 4 VVV 90 Molenstede
Ploeg

Te vroeg op achterstand.

Vandaag konden de vets van ALPIA weer aan de slag , de ziekenboeg van vorige week was vandaag terug op het appel al blijven er nog steeds vier gekwetste achter ondermeer Paul,christof,rudy en wim wij wensen hen een spoedig herstel en hopen dat ze weldra terug bij de groep kunnen bijsluiten zo dit gezegd zijnde volgt hier het verslag.

 1ste helft :

 We waren nog maar amper 1 minuut aan het spelen en we keken al op tegen een 0-1 achterstand   en de mannen van VVV hadden er duidelijk zin in vandaag met hun snelle spitsen was het even zoekn voor ALPIA hoe we deze moesten afstoppen maar intussen hadden ze wel al gezorgd voor de 0-2 .
Nadien knokte we ons terug in de wedstrijd en begonnen wat beter te gaan combineren maar toen Stef een terugspeelbal op Sylvain een beetje te stil geeft kon de snelle spits van VVV profiteren en de 0-3 tegen de netten leggen. Didier en Thierry hadden er genoeg van en onder hun tweetjes gingen ze op wandel door de verdediging van VVV en na een paar een tweetjes kon Thierry zorgen voor de 1-3. Blijkbaar waren de mannen van VVV de kluts even kwijt en kwamen we beetje bij beetje beter in de wedstrijd en Thierry kon nog eentje tegen de netten leggen wanneer hij ook een te stille terugspeelbal op de doelman kan devieeren in doel 2-3 en dat was ook metten de ruststand.

 2de helft

 ALPIA kwam gedreven uit de kleedkamer en begon de 2de zoals het de 1ste helft had beeindigd maar in tegenstelling met de 1ste kon het niet meer scoren al hadden we de eerste 15 minuten een paar kansen om de gelijkmaker tegen de netten te duwen , we bleven erin geloven dat we een puntje konden thuis houden en de laatste tien minuten gingen we dan ook massaal gaan aanvallen en pas in de slotminuten konden de mannen van VVV hun bevrijdend doelpunt tegen de netten knallen op een tegenaanval en werd de eindscore dan 2-4.
Zeer verdienstelijke uitslag voor beide ploegen mag ik hier uit concluderen en zoals de voetbal wet het zegt men moet scoren om de punten te krijgen maar niet elke kans kan een doelpunt zijn.

Sylvain
patrick
Stef
Stefaan
Danny
Pierre
Pieter
Geert
Chris
Didier
Thierry

Doelpunten

24' Thierry

32' Thierry

             Top

04 Oktober '08                                            VK Wakkerzeel 4 - 2 ALPIA
Ploeg

De vets verliezen derby ondanks vroege voorsprong.

Vandaag trokken we naar onze streekgenoten van Wakkerzeel , een ploeg die al jaren meedraait in de hogere rangen van het veteranenvoetbal met andere woorden we gingen uit onze pijp mogen komen vandaag hier dan maar het verslag.

1ste helft
In tegenstelling met de vorige wedstrijd was ALPIA van bij de aftrap meteen bij de pinken en na 10 minuten leiden we met 0-1 na een mooi uitgespeelde combinatie dat begint bij Didier die breed legt naar Thierry die op zijn beurt de bal laag voor doel brengt waar een goed gevolgde Chris het leer tegen de netten kan schuiven 0-1 dus.
Wakkerzeel had meteen begrepen dat het moest gaan beter gaan voetballen en dat deed het ook de kansen bleven zich opstapelen en het onvermijdbare tegendoelpunt bleef niet langer op zich wachten en werd het 1-1. De mannen van Wakkerzeel bleven drukken en een tweede doelpunt liet niet lang op zich wachten na een klein foutje op de spits van de mannen besluit de ref de bal op de stip te gaan leggen deze werd feilloos omgezet en 2-1 . dat was dan ook meteen de ruststand.

2de helft
Alweer begonnen we zeer goed aan de tweede partij want na slechts 5 minuten kon Didier de gelijkmaker fraai binnenschieten nadat hij werd diep gestuurd door Chris kon hij het leer voorbij de doelman in de verste hoek binnenschuiven 2-2 .Helaas was de vreugde van korte duur want na slechts een minuut of drie stonden de mannen van Wakkerzeel alweer op voorsprong 3-2 . ALPIA probeerde nog maar verder dan een kans van Chris die pal op de doelman besluit kwamen we niet meer en ook net als in de vorige wedstrijd kregen we net voor affluiten nog de 4-2 tegen de netten.
Al bij al nog een goede wedstrijd al hebben de mannen van Wakkerzeel met de kansen gemorst .
Chris


Makke
Sylvain
patrick
Stefaan
Danny
Pierre
Pieter
Geert
Chris
Didier
Thierry

39' Freddy

Doelpunten

10' Chris

41' Didier

Top

11 Oktober '08                                          ALPIA 1 -  1 Kapelleke Langdorp
Ploeg

Doelman houd puntje in Tildonk.

Stilaan herstellen de vets zich van de ziekenboeg die er heerste de voorbije weken en konden we voor het eerst dit seizoen met 13 man de wedstrijd beginnen , vandaag was de tegenstander kapelleke Langdorp met even veel punten delen we de tiende plaats.

1ste helft
We starten de wedstrijd in onze inmiddels gekende stijl (scoren binnen de eerste tien minuten) deze week was het nieuwkomer Marc die de netten treft door een prachtig ingespeelde bal van Thierry zet hij marc alleen voor de doelman en werkt beheerst af 1-0 dus. Inmiddels was ook Langdorp wakker geworden en drukte ons bij momenten op onze eigen speelhelft tussen door kwamen we nog wel onder de druk uit maar de 1-1 hing spijtig genoeg in de lucht en op een al dan niet buitenspel fase konden de mannen van Langdorp dan toch de 1-1 tegen de netten duwen.
Voor het overige van de 1ste helft bleef het relatief rustig en gingen we rusten met 1-1.

2de helft
De tweede periode werd een nevenbeeld van de eerste , in tegenstelling met de eerste wil ik hier toch even een fase extra aan het daglicht brengen en dat is het volgende Stef probeerde een aanval af te stoppen maar spijtig was dat niet zonder gevolgen want de ref besluit dat het leer op de stip moest maar onze doelman (polle) wist de meubelen te redden en het puntje in Tildonk te houden .
Chris


Polle
Patrick
Sylvain
Stefaan
Danny
Marc
Pieter
Wim
Chris
Thierry
Didier

45' Stef

Doelpunten

7' Marc

Top

25 Oktober '08                                       Hezerheide Schaffen 5 - 1 Alpia
Ploeg

Alpia zwaar onderuit in het slotkwartier

Vandaag zakte we af naar voormalig kampioen Hezerheide Schaffen .

1 ste helft
We begonnen met veel moed aan de wedstrijd en stonden als een blok achteraan het was de bal rond tikken voor de mannen van Schaffen en wachten op de opening of het gaatje dat ze wellicht zouden vinden en in de 12 minuut was het al zover een trap naar doel word afgeweken op Patrick zijn rug en verdwijnd tegen de netten 1-0 Schaffen. Intussen hadden we ook al wel eens de overkant bereikt maar konden helaas niet voor dreiging zorgen een tweede doelpunt voor Schaffen hing in de lucht en 5 minuten later was het zover 2-0 dus . De enige echte kans die we konden verzilveren in de eerste periode was dan ook wel meteen omgezet in een doelpunt Thierry kon zich doorzetten van op links en knalt op doel en de doelman kan de bal niet klemmen en een goed gevolgde Didier kan het tegen de netten duwen 2-1 en dat was ook de ruststand.

2de helft
We starten met evenveel moed de tweede periode en we maakte zelfs kans op de 2-2 wanneer chris de bal kan onderscheppen van de doelman die de linkse bak wou bereiken maar chris besluit in een tijd te trappen en ziet de bal rakelinks over doel verdwijnen voor de rest van de wedstrijd hebben we achter de feiten aan gelopen en zijn we totaal onderuit gegaan in het slotkwartier waar de mannen van Schaffen nog drie keer de netten troffen en werd het 5-1 .

Chris.

 

Marc
Patrick
Stefaan
Sylvain
Danny
Pieter
Geert
Wim
Chris
Thierry
Didier

Doelpunten

23' Didier

Top

08 November  '08                                       Alpia 0 - 6 Garage Heverlee
Ploeg

Alpiavets zwaar onderuit tegen oppermachtige leider Garage Heverlee.

Vandaag kregen we een van drie leiders in de competitie op bezoek namelijk Garage Heverlee , tot hiertoe nog geen nederlaag geleden dus ging het zeker en vast een zware klus worden .

1ste helft
Voor de gelegenheid kwam den Berre onze rangen nog eens versterken ook de Polle was terug van de partij en Christof kwam eveneens terug uit blessure en konden we dus voor de eerste maal dit seizoen met 12 man aan de wedstrijd beginnen maar helaas al na 20 minueten moest onze Pierre het al voor bekeken houden en werd vervangen door Christof , al voetbalde we redelijk mee stonden we toch 0-1 achter op dat moment voor het rustsignaal slikte we nog 2 doelpunten dus 0-3 ruststand.

2de helft
Den Berre kon wegens familiale verplichtingen helaas alleen maar de eerste helft spelen en moesten we dus verder met 10 man de 2de helft waar we ons dan ook  beperkte tot verdedigen al slikte we toch nog 3 doelpunten , en werd de einduitslag opgekrikt tot 0-6.
Een welverdiende zege voor Garage Heverlee die van begin tot eind de wedstrijd heeft bepaald en wij maar weinig of geen kansen konden afdwingen en eerlijk gezegd dit is tot hiertoe de beste ploeg die we gezien hebben.

Chris

 

 

Polle
Patrick
Stefaan
Danny
Sylvain
Berre
Chris
Pieter
Pierre
Marc
Thierry

20' Christof

Doelpunten

 

Top

11 November '08                                                   ALPIA 1 - 1 SK Herent
Ploeg

Alpiavets houden punt thuis met 10 man

Ik ga het hier vandaag kort en bondig houden daar we met tien man de wedstrijd moesten spelen en dat dit eigenlijk de wedstrijd moest zijn waar iedereen had naar uitgekeken omdat dit een ploeg is waar we ons kunnen aan meten en zelfs met tien man konden we de puntjes in eigen huis houden toch een dikke proficiat aan de aanwezigen voor hun inzet .

 

Polle
Patrick
Christof
Stefaan
Sylvain
Chris
Pieter
Pierre
Danny
Thierry

Doelpunten

5' Thierry

Top

15 November '08                                                  Tabor Heverlee 8 - 0 ALPIA
Ploeg

Van kwaad naar erger bij de Alpiavets

Na de wedstrijd tegen SK Herent gespeeld te hebben met 10 man was het vandaag tijd om ons te verplaatsen naar Tabor Heverlee en alweer was het van het zelfde laken een broek dit keer waren we met 9 man en om een lang verhaal kort te maken zal ik in het kort de wedstrijd samenvatten.
Al waren we maar met negen begonnen we zeer enthousiast aan de wedstrijd waar we eerste kwartier de wedstrijd naar ons toe trokken en zelfs aanspraak maakte op de openingstreffer maar echter konden we dit niet blijven houden en gingen we na 70 minuten met 8-0 rond ons oren terug richting Tildonk ik wil toch graag langs deze weg al de aanwezigen bedanken voor hun inzet en we moeten ons zeker niet schamen over dit resultaat , hopelijk kunnen we tegen de volgende wedstrijd nog een paar spelers aansluiten.

 Chris

 

Sylvain
Patrick
Chris
Danny
Geert
Pieter
Stefaan
Didier
Thierry

Doelpunten

 

Top

22  November '08                                                  ALPIA 1 - 1 Belta Tessenderlo
Ploeg

Alpiavets pakt puntje tegen Belta Tessenderlo

Het was weer afwachten tot 30 minuten voor de wedstrijd of we met zen elven de wedstrijd konden beginnen maar wonder bij wonder waren we deze week met elf en zelfs met twaalf , we mochten het opnemen tegen de derde uit de rangschikking het ging geen makkelijke opdracht worden want de mannen verloren tot hiertoe nog maar 1 wedstrijd en slikte slechts 9 doelpunten met andere woorden een taaie tegenstander en de weeromstandigheden waren ook alles behalve gunstig en dan nu het verslag van de wedstrijd .

1 ste helft
We begonnen zoals gewoonlijk bijzonder gemotiveerd aan de wedstrijd zeker als je eens met elf kan gaan spelen , de opstelling klopte vrij goed want de mannen van Belta konden moeilijk het gaatje vinden in de defensie van Alpia . Alpia kon af en toe eens gaan piepen aan de overzijde maar echt doelgevaar kwam hier niet uit voort. In de 21 ste minuut kon Belta dan toch scoren op een hoekschop word de bal gekopt op het hoofd van Sylvain en zo verdwijnd het leer tegen de netten iedereen een beetje gefrustreerd zeker als je weet dat we de laatste 5 wedstrijden telkens opnieuw zo'n doelpunt tegen krijgen 0-1 dus . Gefrustreerd maar zeer gemotiveerd speelden we verder aan de eerste helft die dan ook eindeigde op 0-1.

2de helft
Geert bleef aan de kant en Freddy kwam in zijn plaats . Inmiddels zitten we al in de 46 ste minuut wanneer Didier een verdediger de bal kan ontfutselen en nog een andere verdediger kan uitspelen en de bal beheerst onder de doelman doorschuift 1-1. Nu was er maar een ding belangrijk geen doelpunt meer slikken en Alpia verdedigde sterk en hield de netten proper en pakt een puntje tegen de derde uit de rangschikking. Weeral een dikke proficiat aan de aanwezigen en ook aan onze supporters en niet te vergeten onze terreinverantwoordelijke ( den deligee) Joske die er elke week in weer en wind ook bij is en zo zie je maar wat een ploeg met elf man toch kan als dat niet mooi gezegd is dan weet ik het niet meer ziezo dat was het weer voor deze week en tot volgende week hopelijk breng ik jullie evengoed nieuws of zelfs nog beter.

De Captain

 

Polle
Patrick
Stefaan
Christof
Sylvain
Chris
Geert
Pieter
Stef
Didier
Thierry

36' Freddy

Doelpunten

46 ' Didier

Top

29 November '08                                       IM Molenstede 6 - 1 Alpia
Ploeg

Alpiavets van op terug naar af

De titel zegt al genoeg denk ik na onze knappe prestatie van vorige week was het vandaag weeral armoei troef zal ik maar zeggen we raakten slechts met 10 manschappen tot in Molenstede.

1 ste helft
Na amper 1 minuut kregen we ons eerste tegendoelpunt tegen de netten al hing hier wel een geurtje aan vast , namelijk werd de bal ontfutselt van Sylvain door duw en trekwerk van hun zwarte parel al was het eerder ( koffie met melk ) maar deze werd niet terug gefloten door de ref en kon de 1-0 op het scorebord zetten.We waren niet aangeslagen en gingen op zoek naar de gelijkmaker en na goed storend werk van Didier kon hij ook de gelijkamker tegen de netten duwen en zoals men dan zegt hoop doet leven en in dit geval voetballen maar die hoop was vlug vergeten want na een snel genomen vrije trap konden de mannen van Molenstede de 2-1 voorbij de polle schieten en dan ging het van kwaad naar erger het derde doelpunt was duidelijk buitenspel maar de ref liet doorspelen en de 3-1 achterstand was een feit . De mannen van Molenstede liepen nog uit tot 5-1 in de eerste helft .

2 de helft
Gezien de einduitslag 6-1 was slikten we slechts 1 doelpunt in de 2 de helft en is het weer uitkijken naar de volgende wedstrijd en hopelijk raken we dan voltallig hoop doet leven .

De Captain

 

Polle
Patrick
Chris
Stefaan
Freddy
Geert
Pieter
Sylvain
Thierry
Didier

Doelpunten

6' Didier

Top

06 December '08                                       Goor Langdorp 1 - 0 Alpia
Ploeg

Alpiavets genekt door scheidsrechter

Vandaag mochten we ons verplaatsen naar Goor Langdorp , een ploeg die amper 2 punten meer telden dan wij zelf , daar winnen was dus de boodschap om een beetje hoger in de rangschikking te klimmen

Zoals elke week begonnen we zeer goed aan de wedstrijd met in de 5 de minuut een kans vanuit hoekschop kan aan de tweede paal Thierry het leer bijna binnen duwen maar helaas besluit hij net naast het doel.
Verder was het zeer moeilijk om degelijk voetbal te brengen op het doorweekte veld en een scheidsrechter die de helft van de tijd niet goed weet waar hij in feite mee bezig is , op een fase gaat Thierry neer met een speler van de tegenpartij waarna deze recht staat en op zijn beurt gewoon Thierry onderuit stamt de scheidsrechter roept ze beide tot hem en geeft ze een verwittiging al denk ik toch dat natrappen onmiddelijk rode kaart betekent.
Met nog 5 minuten te spelen lokt het nummer tien van de mannen van Goor nog maar eens een fout uit en krijgt ze dan nog ook de doelman van wacht bij ons Sylvain stelt zijn muur op en het nummer tien achter de bal vindt dat de muur niet ver genoeg staat en gaat zelf de 9 meter bepalen en de scheidsrechter zet de muur waar het nummer tien het wenst en wanneer de vrije trap genomen wordt trekt Geert zich terug uit de muur en vliegt het leer tegen de netten ( jammer) .
In de laatste minuut hadden we nog een kans via Thierry maar die besluit tegen het doelhout ditmaal en eindigt de wedstrijd op een 1-0 en hebben we weereens geen punten maar zoals ik het altijd zeg hoop doet leven we waren dan toch met elf en dat is al een kleine overwinning de laatste weken.

De captain

 

Sylvain
Patrick
Christof
Stefaan
Danny
Geert
Wim
Pieter
Chris
Didier
Thierry

Doelpunten

 

Top

13 December '08                                                ALPIA 1 - 0 RD Kaggevinne
Ploeg

Alpiavets houden de 3 puntjes in eigen huis

Zoals elke week was het ook vandaag alleen maar hopen dat we met 11 konden aantreden en dat was vandaag het geval wanneer Kristof op het laatste moment besliste te komen spelen waarvoor mijn dank aan alle aanwezigen trouwens die er elke week opnieuw zijn , vandaag was het RD Kaggevinne die afzakte naar Tildonk .

En dan nu de wedstrijd : zoals bij iedere thuiswedstrijd was het donker maar hierbij kwam vandaag nog bij dat het koud en kil was en de ondergrond er steenhard bijlag maar niet gevreesd van al dat voorgaande begonnen we zoals iedere week zeer gemotiveerd aan de wedstrijd en na 12 minuten werden we beloond voor de moeite wanneer Didier beslist een beetje te dollen met de verdediging en dan het balletje netjes in de winkelhaak plaatst schitterend doelpunt trouwens . Kaggevinne probeerde wat kansen bij mekaar te voetballen maar troffen onze netten niet al waren ze er een paar keer kort bij maar onze verdeging was zeer allert en ook Sylvain onze gelegenheids doelman deed het uitstekend en kwam op het gepaste moment steeds uit zijn pijp wanneer nodig , wij langs onze kant konden nog een paar kansjes verzilveren maar de afwerking was wat minder ook werd Chris terug gefloten voor buitenspel wat er zeker geen was al had hij hier de 2-0 aan de voet maar het mocht niet baten en eindigde het zwaar bevochten duel in een 1-0 winst voor Alpia ik moet zeggen dat doet eens deugd ne keer winnen volgende week trekken we naar het verre Zelem en tot slot bedankt aan de supporters .

De Captain

 

Sylvain
Danny
Patrick
Kristof
Stefaan
Chris
Wim
Pieter
Geert
Didier
Thierry

Doelpunten

12' Didier

Top

20 December '08                                              Salamander Zelem 7 - 0 ALPIA
Ploeg

Alpiavets onderuit met 10 man

Na het gunstig verslag van de vorige wedstrijd moet ik jullie deze keer weeral teleurstellen ja we kwamen weer niet verder dan met 10 manscappen om af te zakken naar het verre Zelem wat ik wel als gunstig mag verkondigen is dat onze lang gekwetste Rudy er vandaag terug bij was en blijkbaar een gehele wedstrijd heeft meegestreden zonder veel last te ondervinden en dan nu een paar woorden over de wedstrijd dit Zelem kon rustig de aanval opbouwen en speelde behoorlijk voetbal naar mijn menen en combineerde vlot over de drassige grasmat en maakte zeker goed gebruik van de man meer situatie , wat ik hier vooral wil uit onthouden is dat we met tien manschappen toch een paar keer konden dreigen en paar kansjes konden verzilveren maar zoals gezegd het zal voor na nieuwjaar zijn waar we zeker met een paar nieuwe krachten zullen aantreden zo dat was het weer voor deze week en tot de volgende keer en laat het niet aan jullie hartje komen je mag gerust feesten he , hierbij wens ik jullie dan ook prettige feestdagen.

 

Sylvain
Patrick
Danny
Chris
Rudy
Stefaan
Pieter
Wim
Geert
Didier

Doelpunten

 

Top

10 Januari '09                                             JH Tessenderlo  -  ALPIA
Ploeg

 

 


Doelpunten

 

Top

17 Januari '09                                             ALPIA 0  - 0 De Venne Aarschot
Ploeg

Alpiavets houden puntje thuis

Na een weekje langer rust wegens de algemene afgelasting van vorige week mochten we terug aan de bak tegen onze rechtstreekse concurent met andere woorden was het vandaag het degradatie duel . Voor de lezers van elke week zal ik een beetje meer komma's en punten gebruiken en ik mag hier aan toevoegen dat de opkomst vandaag massaal was we waren met niet minder dan 13 manschappen en moet zeggen dat doet deugt , ook het supportersaantal was niet min en dat voor onze nieuwste aanwinst te komen bewonderen . Niemand minder dan de Makke van het Cafe Concordia , allee dan nu een woordje uitleg over de wedstrijd .
Vanaf het begin van de wedstrijd was het meteen duidelijk dat de mannen van De venne gekomen waren voor de drie punten naar huis mee te nemen maar Alpia kon de wedstrijd in evenwicht houden . Aan beide kanten werden wat kansjes bij mekaar gevoetbald maar geen van beide partijen konden de kansen omzetten in een doelpunt . In de eerste helft waren de beste kansen voor Alpia met Didier die oog in oog met de doelman komt te staan maar helaas kon hij niet scoren een tweede kans kwam er voor Thierry na een knappe combinatie met Pieter en nieuwkomer Makke die hem klaarlegt voor Chris die een de voorzet op het hoofd van Thierry schilderd maar ook hier ontbrak de afwerking en mochten we gaan rusten dachten we maar de ref had zich een beetje vergist en floot al af na 25 minuten van een blunder gesproken.
De tweede helft was een kopie van de eerste al moet ik zeggen dat we na een hoekschop van De venne goed weg kwamen nadat Pieter de bal van de doellijn keerde .
Didier die de bal op een schoteltje aangeboden kreeg van Chris kon hier ook weer de netten niet treffen , al bij al waren we tevreden met een punt en hopelijk spelen we de komende wedstrijden op het zelfde niveau dan zullen we zeker en vast nog punten sprokkelen , zo dit was het wer voor deze week .

Chris

 

Polle
Patrick
Kristof
Danny
Rudy
Stefaan
Pieter
Chris
Makke
Didier
Thierry

Bank
Sylvain
Geert

Doelpunten

 

Top

24 Januari '09                                             VVV Molenstde 1 - 1 ALPIA
Ploeg

Alpiavets pakken verdiend puntje , mede mogelijk gemaakt dankzij de 5 kilo minder van SYLVAIN.

Zoals na elke wedstrijd werd er weer nagepraat over van alles en nog wat en tot slot kwamen we op een punt waar niemand ooit heeft bij stil gestaan , namelijk het feit dat we naast de spelers van vorig seizoen een geschenk uit de hemel hadden gekregen met spelers als Patrick , Rudy , Thierry en Didier , een na een mannen waar we wekelijks op kunnen rekenen wat niet vanzelfsprekend is moet ik zeggen waarvoor een woordje van dank naar deze mannen toe en ook aan de rest van de spelersgroep natuurlijk . En dan nu het verslagske van de wedstrijd.

We hadden goed onthouden dat we van de eerste minuut bij de pinken moesten zijn tegen de mannen van VVV want in de heenwedstrijd stonden we al na 1 minuut met 0 - 1 op achterstnad .
Dit gezegd zijnde was het toch bij momenten bibberen en beven want VVV ging met men en macht op zoek naar de openingstreffer maar elk klein kansje werd ofwel geparreerd door onze attente doelman of naast en over getrapt . Na een twintigtal minuten kwamen we stilaan onder de druk van VVV uit en konden dan ook wat kansjes bij mekaar voetballen , zo had Chris de ingeving een lange bal te versturen richting doel waar Thierry zijn hoofd nog tegen zet maar helaas naast kopt .
Even later stuurt Chris alweer Thierry de diepte in waar hij de kans krijgt op doel te schieten maar helaas naast besluit . Ondertussen had de scheids besloten dat het tijd was om eens te drinken en was de ruststand dus 0 - 0 . De tweede helft begon als de eerste als een stoomtrein stormde ze vooruit de mannen van VVV en na een vijftal minuten was het zover , een lange bal werd richting hun spits verstuurd waar Chris zich duidelijk op miskijkt en de bal mooi over zijn hoofd ziet verdwijnen pal in de voeten van hun nummer 16 die de klus mooi klaart en Alpia 1-0 op achterstand . Maar de pret was van korte duur voor de mannen van VVV , want onze zwarte parel Didier ging een wandelingetje maken door de verdediging van de VVV ' ers en biedt Thierry de gelijkmaker op een schoteltje 1 - 1 dus . De VVV ' ers probeerde nog wel om in de wedstrijd te komen maar dit keer waren de passes niet zuiver genoeg . Alpia op hun beurt had uit het doelpunt veel moed geput en combineerde vlotjes en speelde de wedstrijd rustig uit zodat de einduitslag 1 - 1 is gebleven . Uit deze wedstrijd kunnen we zeker moed putten en alvast uitkijken naar de volgende wedstrijden waar we hopelijk met dezelfde ingesteldheid kunnen en mogen spelen.
Zo dat was het weer voor deze week en hopelijk tot volgende week.

Chris

 

Polle
Patrick
Chris
Danny
Pieter
Wim
Geert
Sylvain
Rudy
Didier
Thierry

Doelpunten

52 ' Thierry

Top

31 Januari '09                                             SK Herent 3 - 5 ALPIA
Ploeg

Alpiavets boeken eerste uitzege.

In het begin van het seizoen werd er altijd gezegd na nieuwjaar mannen dan staan we er , wel ik moet zeggen dat deze uitspraak wel blijkt te kloppen , want na de 2 gelijkspelen van de vorige weken zijn we er erin geslaagd onze eerste uitzege te boeken . Wat dan ook betekent dat we vandaag geschiedenis hebben geschreven , moet ik zeker bijhouden in mijn historiek !!!
En dan nu het verdikt , het wedstrijdverslag ?
Oh ja nog even dit meegeven , ook voor de eesrte keer stonden we met 13 manschappen voor deze uitwedstrijd ook weeral geschiedenis .

1 ste helft
Onder een stralende zon maar toch wel gure koude wind en een half bevroren ondergrond werd de wedstrijd op gang gefloten.
Alpia begon gretig aan de wedstrijd  en combineerde vlot van voet tot voet wat meteen ook voor het nodige gevaar zorgde maar de afwerkijng liet op zich wachten. Alpia bleef domineren en Herent onderging de wet van de sterkste . Onze zwatre parel ging weer een beetje dollen met de verdediging van de tegenstander waarop Thierry de 0-1 keurig tegen de netten kan trappen. Na het doelpunt leek datAlpia hier nog meer moed had uitgeput en de kansen stapelde zich op en het was duidelijk dat er een doelpunt in de lucht hing en alweer Thierry werd beloond met zijn tweede doelpunt van de dag na een schitterende voorzet van Pieter waarna Thierry hem proper naast de doelman tegen de netten kopt 0-2 . Alpia bleef drukken en dit keer werd Didier beloond voor zijn inzet , terwijl de mannen van Herent bleven mekkeren besloot Pieter dan toch in te gooien naar Didier die zich kan afzonderen en alleen voor de doelman komt te staan en de bal beheerst tegen de netten knalt 0-3. Met deze tussenstand gingen we dan ook rusten al hadden we zeker met het dubbele van cijfers moeten gaan rusten.
Tijdens de rust werd er nadrukkelijk gezegd , dat de buit nog zeker niet binnen was . Waarom ik dit hier even vermeld lees je in de 2 de helft.

2 de helft
Makke kwam in de plaats van Didier .
Zo zwak Herent voor de rust was , zo sterk waren ze erna . Het afval werd in de vuilnisbak van de kleedkamer achtergelaten , want Herent combineerde vlot van voet tot voet . Het nummer 11 van Herent gaf de facelift snel vorm met de aansluitingstreffer 1- 3 dus. Alpia moest alle zeilen bijzetten om Herent af te houden maar weer na knap samenspel kon het nummer 7 van Herent de bal knap over de polle binnen lobben 2-3. Alpia was het een beetje uit hun stuk maar bij mondjesmaat pikte ze de draad terup op en gingen opnieuw beter voetballen zoals voorheen en na knap samenspel op de rechterflank besluit de Makke een voorzet schot tegen de netten , weliswaar mede met behulp van de doelman van Herent maar enfin de 2-4 stond er en Alpia kon terug wat ademhalen. Maar Herent gaf zich nog niet gewonnen en scoorde nog een derde doelpunt en bracht de score op 3-4. De Makke wou onze winst veilig stellen en scoorde zijn tweede van de dag wat de einduitslag op 3-5 bracht en we de welverdiende 3 punten mee naar Tildonk mochten nemen.
Tot besluit : ik vind dat we de beste eerste helft van het seizoen hebben gespeeld met mooie combinatie's en verzorgd voetbal en niet te vergeten onze eerste uitzege en nog geen wedstrijd verloren in 2009 . Nu de batterijen opladen voor de volgende Derby tegen VK Wakkerzeel .
Dat was het dan weer voor dit weekend en tot de volgende . Ik wil toch nog even langs deze weg onze supporters bedanken die in dit barre weer toch op post waren .

Chris

 

Polle
Patrick
Stefaan
Sylvain
Danny
Rudy
Wim
Pieter
Chris
Didier
Thierry

45' Makke

Doelpunten

8' Thierry
21' Thierry
31' Didier
52' Makke
61' Makke

Top

07 Februari '09                                     ALPIA 0  -  5 VK Wakkerzeel
Ploeg

Alpiavets onderuit met zware forfait cijfers.

Alweer een derby op het programma dit weekend , in tegenstelling tot vorig verslag ga ik het dit keer wat inbinden mede omdat ik de gehele wedstrijd niet heb gezien .

Zoals elke wedstrijd gingen we vanaf de eerste minuut voluit en combineerde we de bal vlot over de grasmat wat meteen voor het nodige gevaar zorgde voor het doel van de tegenstander maar de netten troffen we niet . De eerste 20 minuten maakten we zeker aanspraak op een doelpunt , achteraf namen de mannen van Wakkerzeel het roer over en wat bij ons niet lukte , lukte bij de bezoekers wel 0-1 dus en 5 minuten later scoorde ze nog een tweede 0-2. Bij deze tussenstand mochten we gaan rusten . De tweede periode begon net als de eerste met weer een paar kansjes voor Alpia maar de aansluitingstreffer bleef uit . Wakkerzeel dikte hun zege verder uit naar 0-5 en was het voor ons een wedstrijd om vlug te vergeten en kijken wij al uit naar de volgende wedstrijd in en tegen Kapelleke Langdorp waar we hopelijk onze kansen wel kunnen benutten , zo dat was het weeeral voor dit weekend en tot de volgende .

Chris

 

Polle
Patrick
Danny
Stefaan
Sylvain
Christof
Pieter
Rudy
Chris
Didier
Thierry

21 ' Geert

Doelpunten

 


Top

14 Februari '09                                                             Kapelleke Langdorp 3 - 4 Alpia
Ploeg

Alpiavets boeken tweede uitzege

Na het verlies van vorige week was er alweer een nieuw treffen vandaag , nu trokken we naar Langdorp hier werd thuis gelijk tegen gespeeld . Noodgedwongen moest Sylvain post vatten tussen de palen door afwezigheid van onze vaste doelman Polle die moest passen met rugpijn , Geert moest de plaats van Rudy inpakken die ook met rugpijn moest rusten . Wij wensen hen dan ook via deze weg een spoedig herstel toe en dat ze er de volgende keer weer mogen bij zijn. Dus met andere woorden we waren juist geteld met elf manschappen , goed dit gezegd zijnde dan toch even over de wedstrijd zelve.

De Alpiavets begonnen in hun inmiddels gekende stijl met maar 1 doel voor ogen dat van de tegenstrever , we combineerde vlot op het goed bespeelbaar pleintje, allicht het beste pleintje waar we tot nog toe op gespeeld hebben en na een minuut of 5 werden we beloond voor onze inzet het was Didier die de bal kan ontnemen van een verdediger van Langdorp en zich alleen voor de doelman kan worstelen en beheerst tegen de netten besluit 0-1 en Alpiavets op rozen.We speelde voort zoals we bezig waren 5 minuten later was het Thierry die zich kan doorzetten van op links en trapt de bal gekruist tegen de netten 0-2 . De mannen van Langdorp werden wakker geroepen door de fanatieke supporters aan de kant en beetje bij beetje kwamen ze beter in de wedstrijd  maar tot nog toe konden ze voor weinig gevaar zorgen tot op het moment dat er een lange bal werd verstuurd en Sylvain nochtans tijdig uit doel komt en de bal keurig wil weg trappen maar pech zoals we altijd hebben trapt hij de bal pal tegen het hoofd van de spits van Langdorp waarna de bal hoog over Sylvain in doel verdwijnd 1-2. Met deze aansluitingstreffer begonnen de mannen van Langdorp weer in hun kansen te geloven en alweer met een gelukje konden ze de gelijkmaker binnen trappen 2-2 en dat was dan ook meteen de ruststand.
In de kleedkamer werd gezegd dit moeten we vasthouden , maar eens op het veld werd het zwoegen maar we vangde de aanvallen van Langdorp steeds tijdig op. Al was er 1 fase waar we goed weg kwamen wanneer de bal via de rug en de paal terug in het veld beland, vanaf dan wisten we stilletjes dat het geluk aan onze zijde stond . We vonden dan ook stilaan onze tweede adem en neemde terug de touwtjes in handen en werden al snel beloond wanneer onze zwarte parel een prachtige voorzet richting Thierry verstuurd die de bal cool en beheerst tegen de netten doet verdwijnen 2-3. Het was duidelijk dat de mannen van Langdorp waren aangeslagen en gingen klungelen in de verdediging waar Thierry handig of beter gezegd voetig gebruik van maakte om zijn derde van de dag tegen de netten te schieten 2-4 . Nadien werd de kans op 2-5 nog de das omgedaan maar je kan ze niet allemaal tegen de netten leggen . De mannen van Langdorp konden nog voor de 3-4 zorgen na een vrije trap en hierna was het nog bibberen en beven , het leek wel dat we bang waren om te winnen maar de gelijkmaker bleef uit en pakken de volle buit mee naar Tildonk. Is het jullie opgevallen als het niet zo mocht zijn Thierry maakte hier vandaag een HATRICK proficiat Thierry en ook aan al de andere natuurlijk want voetbal speel je met elf en dus nog eens nen dikke proficiat aan iedereen en ook aan Joske onze deligee die in zijn eentje in discusie ging met maar liefst zo'n 10 supporters . Goed dat was het weeral voor dit weekend volgende week zijn we vrij en kunnen we een weekje rusten, we zijn tenslotte toch veteranen hihi.

Chris

 

Sylvain
Patrick
Christof
Danny
Stefaan
Chris
Geert
Wim
Pieter
Thierry
Didier

Doelpunten

6 ' Didier
12' Thierry
48'Thierry
59'Thierry

Top

28 Februari '09                                               Alpia 6 - 1 IM Molenstede
Ploeg

Alpiavets vlot voorbij mekkerend Molenstede

Na een weekje verdiende rust mochten we terug aan de bak , tegenstrever vandaag was IM Molenstede in de heenwedstrijd werd verloren met 6-1 en was het tijd voor revanche en ja ook voor dit treffen kwamen we met elf aan de aftrap de tegenpartij daarintegen moest het stellen met 10.
Ik denk dat ik hier handig gebruik mag maken van het spreekwoord poets wederom poets , dan toch even wat meer uitleg over de wedstrijd .

Dat de mannen van IM met slechts 10 man op het plein stonden was bij momenten niet te merken en het was vooral hun nummer 99 die werd gezocht want dit was ook de man die nauwgezet in het oog moest gehouden worden want deze zorgde voor het meeste gevaar met zijn stevige linkse.
De alpiavets wisten al vrij snel te scoren via een mooie actie van Didier die de bal klaar legde voor zijn spitsbroeder Thierry maar besluit tegen het doelhout maar Didier is goed gevolgd en kan de bal nog tegen de netten duwen 1-0.Enorme kansen werden er verprutst in de rest van de eerste helft door onder andere mezelf en daarmee bleef het tot de rust 1-0 .
In de tweede periode gingen de mannen van IM resoluut op zoek naar de gelijkmaker waarbij we de eerste 5 minuten bijzonder slecht speelde , maar we knokte ons stilaan terug in de wedstrijd en eens het tweede doelpunt tegen de netten lag was de druk van IM een stuk minder en konden we de wedstrijd helemaal naar ons hand zetten.Tijdens de rust hadden we er voor gekozen om Christof tegen het nummer 99 te plakken en dat resulteerde al kon de man toch 1 enkele keer scoren nadat ik zelf hem even moest proberen af te houden maar is me klaarblijkelijk niet gelukt sorry mannen. De score liep dus nog op tot 6-1 maar weet niet meer in welke volgorde de doelpunten werden gescoord door welke personen bedoel ik dan hiervoor mijn welgemeende exuses , volgende week wacht ons de confrontatie tegen het nummer 1 uit de rangschikking , voila ik ga het hier bij laten en tot volgende week.

Chris

 

Polle
Patrick
Christof
Sylvain
Danny
Rudy
Pieter
Wim
Chris
Didier
Thierry

Bank
Geert

Doelpunten

4 x Didier
2 x Thierry

Top

07 Maart '09                                                        Alpia  0 - 0 Hezerheide Schaffen
Ploeg

Alpiavets bezorgd leider Schaffen pijnlijk gelijkspel.

Vandaag mochten we partij geven aan de leider in de competitie,in de heenwedstrijd gingen we met 5 - 1 de boot in en wisten we dat we vooral in de verdediging aan de bak moesten vandaag.Over de opkomst van de spelers konden we niet klagen we waren met 13 manschappen.
En dan toch even een woordje uitleg over het verloop van de wedstrijd , dat de mannen van Schaffen konden voetballen dat wisten we maar dat ze zo konden zagen en klagen was voor ons een totaal nieuw gegeven zelfs tegen hun eigen ploegmaats gingen ze bij momenten flink tekeer maar dit kwam ons alleen ten goede. Moesten we bij deze wedstrijd het balbezit gaan meten zou er wellicht onderaan in beeld het volgende verschenen zijn Alpia 13 % - Schaffen 87 % , maar zoals de voetbalwet het bepaald is het diegene met het meest aantal doelpunten die de wedstrijd wint.
Gezien het voetbal die de mannen van Schaffen brachten hebben wij sterk verdedigd want tot een uitgespeelde kans kwamen de mannen niet buiten een paar doelpogingen uit de tweede lijn heeft onze doelman maar weinig werk gehad .Wij van onze kant hadden het zeer moeilijk om aan de overzijde te geraken al hadden we twee waterkansjes in de tweede helft een afstandschot van Chris die centimeters over ging en de tweede poging was voor Didier maar helaas kon ook hij de netten niet treffen en eindigde de wedstrijd op een brilscore. 
Een woordje van dank aan al de aanwezigen voor hun inzet en ook onze supporters die het koude weer trotseerden om ons aan te moedigen en natuurlijk ook onze delige ( Joske ) niet te vergeten en de mensen die onze frisse pintjes tappen . Zo dat was het weer voor dit treffen tot de volgende tegen Garage Heverlee.

Chris.

Polle
Sylvain
Christof
Danny
Stefaan
Pieter
Chris
Rudy
Cisse
Didier
Thierry

Bank
Kim
Geert

Doelpunten

 

Top

14 Maart '09                                                     Garage Heverlee 2 - 0 Alpia
Ploeg

Alpiavets verliezen in slot van de wedstrijd mede dankzij de ref.

Met veel goede moed na de prestatie van vorig weekend trokken we vandaag naar Heverlee het nummer 3 in de rangschikking , in de heenwedstrijd werd op eigen veld met zware 0 - 6 cijfers verloren ons doel vandaag zolang mogelijk onze netten schoon houden. Nu het verdict.

De mannen van Garage namen van bij het eerste fluitsignaal de wedstrijd meteen in handen door massaal aan te vallen maar onze verdediging stond als een blok en liet het gaatje niet open wat het zeer moeilijk maakte voor de tegenstrever om doelrijpe kansen te creeeren met andere woorden tot op een kans na heeft de polle slechts een doelpoging van de mannen van Garage moeten parreren wat hij ook naar behoren deed , wij van onze kant konden af en toe eens uitbreken op de counter maar tot op een grote kans voor Chris die een afvallende bal ineens besluit richting doel, maar plaatst het leer een metertje naast en met deze logische brilscore gingen we rusten.
In de tweede helft gingen de mannen van Garage duidelijk kiezen voor de lange bal via hun snelle linkerflank maar onze rechterbak ( Stefaan ) kon men hier vandaag niet mee verrassen .
Wij speelden het zelfde spelletje voort als in de eerste helft en counterde scherp en alweer was de beste kans voor de mee opgerukte Chris die ditmaal in het zijnet besluit ( toch erg als ge twee linkse voeten hebt en zeker als ge moet schoenen gaan kopen dit is een duur grap zenne ) .
Het was wachten tot in de laatste 5 minuten ( het stadion was al voor de helft leeg gelopen alleen de harde kern van de mannen van Garage bleven nog staan ) vooraleer de mannen van Garage konden scoren en weliswaar met behulp van de REF die in de eerste plaats een duwfout fluit die er hoegenaamd geen was en laat deze vrijschop dan nog is rechtstreeks zetten terwijl iedereen dacht dat hij onrechtstreeks was 1-0 dus en heel de alpiaaanhang stond er verslagen en teleurgesteld bij.
Het tweede doelpunt liet niet lang op zich wachten waardoor de eindscore ook meteen werd bepaald als jullie meegeteld hebben was het dus 2-0 in het voordeel van Garage en konden wij met de kopjes in de grond afdruipen van het hobbelig veld wat ik nog niet had vermeld trouwens , en tot slot kan ik hier alleen maar concluderen dat de mannen van Garage het slotkwartier met 12 man hebben gespeeld en dat we serieus in het zak gezet zij door de REF vandaag .
Laten we vooral de eerste 55 minuten onthouden vandaag en misschien zit het de volgende week wel is een beetje mee en vooral bedankt aan alle aanwezigen en supporters en onze Delige .
Tot volgende week thuis tegen Tabor Heverlee.

Chris

 

Polle
Patrick
Sylvain
Stefaan
Danny
Pieter
Rudy
Geert
Chris
Thierry
Didier

Doelpunten

 

Top

21 Maart '09                                                      Alpia 2 - 3 Tabor Heverlee
Ploeg

Alpiavets alweer onderuit in slotminuten

Voor dit treffen waren we vandaag zeker en vast uit op revanche want in de heenwedstrijd waren we slechts met 9 manschappen afgezakt naar de mannen van Tabor en werden we afgeslacht met 8-0.
Door afwezigheid van de Polle mocht of moest Sylvain de ontdankbare taak van doelman voor zijn rekening nemen waarvoor respect van ons allemaal.

Onder een stralende zon werd de wedstrijd op gang gefloten , in tegenstelling tot de andere wedstrijden begonnen de Alpiavets bijzonder tam aan de wedstrijd wat leed tot onnodig balverlies waardoor de tegenstander stevig kon tegenprikken maar tot doelkansen kwamen ze nog niet.Maar rond het kwartier was het zover , een diepe bal wordt verstuurd richting doel en een hollende Taborrenaar kan de bal over Sylvain in doel doen verdwijnen, Alpiavets bijgevolg 0 - 1 op achterstand . Voor de rest van de eerste helft gebeurde er niets benoemenswaardig meer en gingen we rusten met een 0-1 achterstand.
De tweede helft begon stukken beter voor de Alpiavets waar we bij momenten prachtige combinaties op de mat legde maar eens de bal in de voeten van Didier terecht kwam leden we keer op keer balverlies maar in de 42 ste minuut werden we dan toch beloond voor de moeite met een uitstekend lopende Thierry die het balletje feilloos tegen de netten doet verdwijnen 1-1.De vreugde was helaas van korte duur want aan de overkant kon Tabor via hoekschop de 1-2 binnenkoppen en de Alpiavets terug op achtervolgen aan.De Alpiavets bleven niet bij de pakken zitten en gingen op zoek naar de gelijkmaker en in de 55 ste minuut kon Thierry een geharrewar in de defensie afstraffen en de Alpiavets terug langszij brengen 2-2. De Alpiavets probeerden de Taborrenaren af te houden maar het nummer 9 van de mannen wou kost wat kost de drie punten mee naar Heverlee te nemen waardoor een poging van bovenvermelde in hoekschop wordt gewerkt , eens de hoekschop was genomen kopte een Taborrenaar de bal ver naast , doeltrap zou je dan denken maar nee de man in het zwart wees naar de hoekschopvlag en op deze hoekschop word de 2-3 tegen de netten gekopt en zijn we voor de tweede week op rij genekt door de scheidsrechter een echte schande is dat en zeggen dat wij dan zo heerlijk zijn geweest tijdens de wedstrijd om de bal bij een inworp aan de Taborrenaren te geven als de scheidsrechter het verkeerd had gefloten . Met nog een minuut of 3 te spelen zette de Alpiavets nog een slotoffensief in maar tevergeefs konden we het verdiende puntje niet thuis houden. ( Zal maar eens een punt ztten voor de mensen die buiten adem zijn ).
Zo dat was het weer voor dit weekend en allemaal bedankt voor jullie aanwezigheid en ook aan de supporters.

Chris

Sylvain
Patrick
Christof
Stefaan
Danny
Rudy
Pieter
Ismo
Chris
Didier
Thierry

35' Geert

Doelpunten

42' Thierry
55' Thierry

Top

04 April '09                                                      Alpia 9 - 0 WG Goor Aarschot
Ploeg

Alpiavets vlotjes voorbij Goor.

Na de pandoering van vorig weekend waren we uit op een revanche weliswaar tegen een andere tegenstander en voor de bijl lag Goor Aarschot , en weeral schrijven we geschiedenis vandaag enerzijds hoogste score van het seizoen anderzijds waren we voor het eerst met 14 manschappen ik moet zeggen dit doet deugd en dan nog wel op mijn verjaardag (trouwens bedankt allemaal voor het cadeau ).

Wat de wedstrijd betreft weet ik nog wel in willekeurige volgorde wie er scoorde en dat waren Thierry , Didier , Ismo , Danny en Pieter.
Over het verloop van de wedstrijd ga ik deze week niet uitwijden want door de karrevracht pintjes die ik na de wedstrijd heb laten binnen schuiven zou ik hier waarschijnlijk toch maar onzin verkondigen maar wat ik wel weet 9 maal gescoord en geen tegen doelpunt, wel mannen deze zege doet deugd voor iedereen en hopelijk kunnen we de volgende wedstrijd ook nog eens punten pakken en hopelijk kunnen we deze trend verder zetten en zo het seizoen in schoonheid afsluiten. Wil toch nog even de supporters bedanken en tot volgende week allemaal.

Chris

 

 

Sylvain
Patrick
Christof
Danny
Cisse
Pieter
Ismo
Chris
Rudy
Thierry
Didier

Bank
Wim
Stefaan
Geert

Doelpunten

 

Top

11 April '09                                                        JH Tessenderlo 0 - 1 Alpia
Ploeg

Alpiavets winnen met kleinste verschil op het veld van JH Tessenderlo

Na de overminning van vorige week mochten we vandaag richting het verre Tessenderlo om daar onze reeks met overwinningen wat aan te dikken. Zoals zo dikwijls dit seizoen moesten we de kleedkamer delen met de ploeg die vooraf hun wedstrijd hadden gespeeld dus bijgevolg hadden we nog 20 minuten de tijd om ons om te kleden en op te warmen wat veel te weinig is en naar mijn mening zal het volgende week alweer hetzelde zijn in Kaggevinne , de bond moet hier maar is een oplossing voor gaan zoeken . Daartegenover was het een mooie lentedag en een goed bespeelbaar veld en al dit liet ons voorafgaande banaliteiten al vlug vergeten en konden we de wedstrijd aanvangen.
In de beginfase van de wedstrijd konden we maar moeilijk greep krijgen op de wedstrijd en was het de thuisploeg die de wedstrijd naar zich toe trok maar tot doelrijpe kansen kwamen ze niet , het was echter wachten tot op het kwartier vooraleer ze een eerste keer gevaarlijk waren maar de knal van het nummer drie zoeft rakelinks over doel . Wij van onze kant probeerde steeds Didier te bereiken maar telkens opnieuw stond hij buitenspel voor de rest hadden we nog een paar waterkansjes eentje voor Didier die in het zijnet besluit alsook Rudy overkwam hetzelfde . Met een brilscore gingen we dan maar rusten . Wim kwam in de plaats van Rudy.De Alpiavets kwamen als herboren uit de kleedkamer en combineerde vlot van voet tot voet wat meteen resulteerde in een paar waterkansjes .
Nadien nam de druk toe op het doel van de thuisploeg en waren een paar goede safes nodig van de thuisdoelman op pogingen van Ismo en Danny en iedereen kon voelen dat een doelpunt in de maak was en dan kwam het verlossende moment eraan op aangeven van Ismo kon Didier de 0-1 tegen de netten trappen en vreugde alom in het kamp van de Alpiavets . Intussen werd Sylvain ten strijde geworpen en kwam in de plaats van Thierry. Een paar minuten later kon Chris alleen op de thuisdoelman afgaan door een aarzeling in de verdediging van de thuisploeg , Chris kon wel tot in de zestien geraken waar wellicht zijn kaas uit was maar net voor hij ging afdrukken liep er een verdediger van de thuisploeg in zijn rug waardoor hij ten val kwam strafschop zou je dan denken maar de man in het zwart zag er geen kwaad in en liet verder spelen ( al werd toegegeven na de wedstrijd door de verdediger dat het zeker een strafschop was en hij hier zelfs een kaartje had verdiend wat we niet kunnen zeggen van al de andere kaarten die werden uitgedeeld door de man in het zwart , er werden maar liefst 7 gele kaarten getrokken in deze toch wel feire partij maar enfin dit ter zijde ) . De Alpiavets hielden stand en kunnen terugblikken op zeer goede tweede helft en nemen hoe dan ook de verdiende drie punten mee richting Tildonk .  Proficiat aan iedereen en ook dank aan onze supporters en nu uitkijken naar de volgende wedstrijd in en tegen Kaggevinne en niet te vergeten dat we na de wedstrijd met zen allen een steakske gaan consumeren op ons jaarlijks steakfestijn.

Chris

Polle
Patrick
Stefaan
Danny
Cisse
Pieter
Ismo
Rudy
Chris
Thierry
Didier

Bank
Sylvain
Wim
Geert

Doelpunten

56' Didier

Top

18 April '09                                                        RD Kaggevinne  1 -  0 Alpia
Ploeg

Alpiavets onderuit op het veld van Kaggevinne

Na de twee overwinningen van de voorbije twee wedstrijden was de drang naar een derde overwinning eens zo groot, maar om te winnen moet er gescoord worden en dat lijkt de laatste wedstrijden de moeilijkheid uitgezonderd tegen Goor dan.
Onder een stralende zon werd de wedstrijd op gang gefloten , in die beginfase werd er aan beide kampen onrustig met de bal omgegaan wat veel balverlies met zich meebracht , maar naarmate de wedstrijd vorderde nam Kaggevinne het initiatief om een eerste waterkans te verzilveren maar het leer ging hoog over. Een tweede kans was meteen raak nadat een speler van hun eerste ploeg zich doorzet op de rechterflank en strak voorzet en de spits hoeft er alleen maar zijn voetje tegen te zetten om het leer tegen de netten te doen verdwijnen 1-0 en de Alpiavets op achtervolgen aan .
Voor de rest van de wdstrijd kan ik zeggen dat de thuisploeg ons niet echt meer heeft bedreigd , wij aan onze kant hebben de kansen gehad om de gelijkmaker te scoren maar kansen werden de das om gedaan door Didier , Rudy en Thierry . We mogen al gersut terugblikken op een geslaagd eerste seizoen zou ik zeggen , als we het hele seizoen hadden kunnen spelen zoals we in de terugronde hebben gespeeld hadden we zeker 10 punten meer gehad daarom wil ik toch nog even benadrukken en al de veteranen bedanken voor hun inzet en ik heb het nog gezegd dat we met deze groep een geschenk uit de hemel hebben gekregen of we nu verliezen of winnen lachen doen we altijd uitgezonderd op het plein daar is het menens maar na de wedstrijd zijn we dat allemaal vergeten nogmaals bedankt aan alle veteranen voor het mooie seizoen en volgende week de laatste wedstrijd . Tot dan.

Chris

 

Polle
Patrick
Stefaan
Wim
Sylvain
Pieter
Rudy
Ismo
Chris
Didier
Thierry

Bank :
Geert

Doelpunten

 

Top

25 April ' 09                                                             Alpia 0 - 4 Salamander Zelem
Ploeg

Alpiavets verliezen tegen te sterk Zelem.

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen kwamen de mannen van Zelem op bezoek , uit de heenwedstrijd hadden we geleerd dat dit een goed voetballende ploeg was.
Vandaag konden we helaas niet rekenen opons vast spitsenduo Thierry en Didier , voor de gelegenheid kwam Erwin en Cisse onze rangen versterken .

Vanaf de beginfase waren het meteen de bezoekers die het initiatief namen en het balletje rustig lieten rondgaan en probeerde steeds via hun lange spits voor gevaar te zorgen maar de achterlinie kon de lange man steeds goed opvangen. Wij konden ook wel een paar waterkansjes verzilveren maar tot scoren kwamen we niet en alweer miste onze Rudy een reuzekans maar dat is hem vergeven hij spaard ze op tot volgend seizoen . 5 minuten voor affluiten van de eerste helft kon de lange man dan toch scoren en daarmee gingen we rusten met een 0-1 op het scorebord.

Met de rust kwam Geert en Freddy en de plaats van Erwin en Cisse .
In de tweede helft konden we ook nog een paar kansjes afdwingen maar dit keer kon zowel Chris als Freddy de netten niet treffen , de bezoekers daarintegen vonden nog driemaal de weg richting onze netten wat de eindscore op 0-4 bracht .
Ik wil toch nog even iedereen bedanken voor het toch wel geslaagde seizoen en zeker de terugronde waar we zeker een goede indruk hebben nagelaten op die uitschuiver na in Belta Tessenderlo waar we weliswaar niet volledig waren. En ik zou zeggen tot volgend seizoen allemaal.

Chris

 

Polle
Patrick
Stefaan
Sylvain
Danny
Rudy
Pieter
Chris
Erwin
Cisse
Wim

45'Geert
45'Freddy

Doelpunten