30/08/08                                      ( beker vlaams brabant ) Den burger betekom 1-2 ALPIA

Na een paar vrienschapellijke wedstrijden was het nu tijd voor het echte werk de start van het nieuwe seizoen begint dan dit jaar met een wedstrijd tegen Den burger betekom voor den beker van vlaams brabant . Wat ik hier in de eerste plaats nog even kwijt wil is met de komst van onze nieuwe veteranen ploeg , zijn een 5 tal spelers van de zaterdag ploeg van vorig seizoen overgestapt naar de veteranen en andere zijn overgestapt naar een andere club en zo bleven er maar twee spelers over van de huidige kern en dankzij twee nieuwe spelers werd een volledige nieuwe kern bij mekaar geknutseld waarvoor onze dank aan Daan en Fikke . Dit gezegd zijnde wil ik hier toch een klein verslagske van de wedstrijd schrijven . Door dat er bij ons een mosselfestijn aan de gang was heb ik niet de hele wedstrijd kunnen zien maar wat ik zag was veel inzet en motivatie en dan kan ik alleen maar als positief noemen en wat ik hier nog kan aan toevoegen is dat de mannen al meteen tijdens hun eerste wedstrijd al meteen 120 minuten moesten gaan spelen na een 1-1 na 90 minuten en net zoals bij Liverpool werd de winning goal gescoord in de 117 de minuut en zo plaats Alpia zich voor de volgende ronde in de beker van vlaams brabant.

                     Top                    

06/09/08                                                         ALPIA  9 -  1 KG Heverlee      
Verslag volgt later .

                     Top

13 Sepetember '08                                      Grasschoppers Leuven 1 - 13 ALPIA
Ploeg

Verslag volgt later.

 


Doelpunten

 

                     Top

20 Sepetember '08                                      ALPIA 8  - 0  RG Oplinter
Ploeg

Verslag volgt later.

 

 


Doelpunten

 

                     Top

27 Sepetember '08                                      Tabor Heverlee 0 - 2 ALPIA (beker vlaams brabant)
Ploeg

ALPIA bekert verder ten koste van Tabor Heverlee.

1ste helft

Alpia liet van bij de aftrap meteen zien waarom het gekomen was naar Heverlee , er werd kort op de man gespeeld en geen meter ruimte gegeven aan de tegenstander. Alpia had duidelijk overwicht maar de kansen werden helaas niet omgezet in treffers. Alpia bleef Tabor op eigen veld duwen en uiteindelijk kwam het verlossende moment , op een verre ingooi van Erwin kan Maarten met het hoofd de 0-1 prachtig in de verste hoek binnen leggen. Alpia kon nadien nog een paar kansen afdwingen maar de 0-2 bleef helaas op zich wachten. Tabor probeerde wel af en toe tegen te prikken maar stuitte telkens op een goed georganiseerde verdediging van Alpia , het kwam niet verder dan een paar vrij trappen die over en naast getrapt werden.
Dan was het tijd om te rusten besloot de scheids .

2de helft

Tabor ging duidelijk uit een ander vaatje tappen en had de ploeg hier en daar wat verschoven maar al snel werd op het kleine veld naar mijn mening te vaak gebruik gemaakt van de lange bal door beide ploegen , af en toe kwamen ze tot combineren maar geen van beide ploegen konden echter voor doelgevaar zorgen . Na 20 minuten werd Joris vervangen door Andy waardoor Maarten een plaats achteruit schoof en door deze wissel kon Andy een paar keer voor gevaar gaan zorgen maar een treffer liet weer op zich wachten . En dan was het toch tijd voor het verlossende doelpunt , op een schot van op de rechter flank moet de doelman van Tabor helaas de bal lossen en neemt de Fre het geschenk van de doelman met genoegen aan en timmert de bal tegen de netten 0-2 . Met nog 5 minuten te spelen komt Tom in de plaats van een moegestreden Soumah. Alpia speelde de wedstrijd rustig uit en was de eindstand dus ongewijzigd gebleven en wint ALPIA met 0-2 van Tabor Heverlee .
Proficiat , ik heb vandaag een aanvallend en dominant ingestelde ploeg gezien en dat kan ik alleen maar bewonderen .
chris


Tim
Erwin
Daan
Bram
Joris
Maarten
Cisse
Arnout
Jonathan
Frederik
Soumah

65' Andy

85' Tom

Doelpunten

21' Maarten

67' Frederik

                     Top

04 Oktober '08                                   Patria Tienen 2 - 2 ALPIA
Ploeg

1e helft: De wedstrijd begon en meteen werden we onder druk gezet door de Tiense jongens. Combinerend liep het niet vlot bij Alpia en Tienen counterde scherp. Bij de eerste hoekschop viel dan ook meteen het eerste tegendoelpunt. De bal werd voorgezet, Timo bokst ongelukkig weg en de bal belandt aan de 2e paal. De daar vrijstaande man kopte simpel binnen, al schrok hij zelf van de vrijheid.1-0! We konden al meteen in de achtervolging en hadden op dat moment nog geen bal geraakt. De tijd tikte verder en we begonnen zelf ook kansen te krijgen, al werd hiermee veel te slordig omgesprongen. Een afvallende bal belandde bij de Fre, maar diens goed gerichte schot miste kracht en was dus geen probleem voor de keeper. Ook een volley van Zine ging nog voorlangs. We kwamen beter in de match, maar het bleef opletten voor de snelle spitsen van Tienen. Op één van de daarop volgende counters was het plots verstomming alom! Tienen speelt de bal in de diepte, de vrijstaande man lieten we bwust staan, die stond namelijk 2 meter buitenspel. De ref liet doorgaan en hij kon alleen richting baklijn. Onze doelman verschoot hier zelf ook van, want indien hij uitkwam, was hij meters eerder bij de bal geweest. Dit gebeurde niet, Timo bleef staan en werd van kortbij gevloerd. 2-0! Van een verassing gesproken! De scheve situatie werd even later rechtgezet toen Fre de Zine zag staan en deze van dichtbij de aansluitingstreffer binnen tikte. 2-1! Even later was het rusten geblazen.

2e helft: Vol goeie moed kwamen we de kleedkamer uit en we grepen de tegenstander meteen bij de keel. We voetbalden goeie kansen bij elkaar en Tienen werd nerveus. Het spel werd dan ook veel bitsiger, met enkele kleine conflictjes tot gevolg. We controleerden de match en kregen enkele goeie kansen. Zine benutte één ervan en maakte gelijk na voorbereidend werk van de Fre. 2-2! We bleven nu op de helft van Tienen en kwamen niet meer in de problemen.. De kansen bleven zich opstapelen maar scoren werd er spijtig genoeg niet meer gedaan. Zo bleef het dus 2-2 bij het eindsignaal.
Ik zou mijn maats toch willen feliciteren voor het karakter dat we toonden dat ons uiteindelijk nog het gelijkspel opleverde. Toch zullen we tegen  PP Leuven uit een ander vaatje moeten tappen en van in het begin vlot combineren.

Bram

 

Timo
Joris
Bram
Erwin
Andy
Serjen
Daan
Zine
Jonathan
Soumah
Frederik

45' Arnout
82' Fikke

Doelpunten

41' Zine

61' Zine

Top

11 Oktober '08                                   ALPIA 10  - 2 PP Leuven
Ploeg

Zowel de 1e als de 2e helft werden volledig gedomineerd door het aanvallende voetbal van de strijdlustige Alpianen. Gelegenheidskapitein Erwin, bij afwezigheid van de Fre , nam meteen zijn verantwoordelijkheid . Met meerdere doelpunten had hij een groot aandeel in de zege. Op een tweetal keer na in de 1e helft zijn we nooit in de problemen gekomen . Een verdienstelijke poging van de bezoekers ging op de lat en met de volgende werd slecht omgesprongen. Bij Alpia lukte echter zo goed als alles ! De enige smet op onze prestatie zijn de twee tegengoals , waarvan een zeer licht toegekende strafschop voor handspel van den Andy . Het andere doelpunt kwam er nadat ikzelf ( Bram ) een voorzet van richting doe veranderen en zo binnen hobbelt . Niets aan te doen ... Laat ons vooral het positieve onthouden : we speelden zeer aanvallend en verzorgd voetbal met talrijke kansen tot gevolg. De einduitslag: 10 - 2 ! Spreekt voor zich denk ik . Dikke match en een terechte uitslag.

Nog dit: De Fikke viel scherp in en liet vlot scoren en scoorde zelf ook, nen dikke proficiat!
Den Arrie bezorgde de Fred weer kosten. Hij knalde de winkelhaak in stukken ,
figuurlijk wel te verstaan .
We maakten in onze 1e vijf matchen al 42 goals en kregen er slechts 6 tegen.
Proficiat aan heel de ploeg voor de inzet die we blijven vertonen.
De wil om te winnen en het plezier is aanwezig ...
Meer moet da ni zijn !

Ook nog even een klein dankwoordje voor onze supporters die elke week op post zijn. Het zijn altijd dezelfde mensen, die ons nota bene ook al steunden toe het nog niet zo vlot draaide de afgelopen jaren. Zodus, aan alle spelerslieven, oma ' s en pepe ' s, dorstige tooghangers en liefhebbers : Wij danken U !
Tot volgende week allemaal, dan trekken we naar Rotselaar waar we weer volop voor de winst gaan.

Bram

 

Timothy
Bram
Daan
Andy
Jokke
Maarten
Zine
Cisse
Erwin
Arnout
Soumah

46' Joris
70' Fikke

Doelpunten

Niet bijgehouden

Top

18 Oktober 2008                         VVS Rotselaar   1  -  5  ALPIA
Ploeg

Alpia verdiend voorbij Rotselaar.

De wedstrijd begon en het waren onze jongens die van in het begin de tegenstander onder druk zette. Dit resulteerde dan ook meteen in een aantal open kansen die al dan niet gemist werden, onbegrijpelijk weliswaar. Na een mooie actie kon de Fre wel de 0-1 binnen koppen. Niet veel later was het de beurt aan Zine die het voorbereidende werk van zowel Jokke, Cisse als de alom aanwezige Fre afmaakte. Een mooi doelpunt en het stond meteen 0-2. Ook de 0-3 en de 0-4 waren wederom schitterend om naar te kijken. Het was weer de Fre die een voet had in de goals. Zo scoorde hij zelf zijn 2e en zorgde hij er mee voor dat Soumah zijn totaal nog wat kon aandikken. Ondertussen had ik van Rotselaar nog geen kans te noteren gehad en konden we ons dus rustig richting rust tikken.
Na rust kwamen Marc, Maarten en ikzelf in de ploeg voor respectievelijk Arnout, Soumah en Joris denk ik ( verbeter indien fout ). Met mijzelf in de spits gingen we wel een pak rustiger spelen aangezien ik de bal vrijwel goed bijhield en zo de anderen liet bijsluiten. Dit resulteerde in een aantal mooie aanvallen. Er werden veel lange ballen in mijn richting verstuurd, die ik wonderwel nog goed kon verlengen met het hoofd. Hier kon de Jokke van profiteren door in de rug van de verdediging te duiken en de Marc te laten scoren. Marc kwam goed inlopen aan de 2e paal en schoof zonder vrees voor eigen lijf en leed zijn goaltje binnen. De deze keer niet dolgedraaide Marc was dan ook dolgelukkig met zijn goaltje, al mocht zijn hele invalbeurt best gezien worden. Werkend op karakter zoals we hem kennen, goed zo Makke! Verder gebeurde er niet zo veel meer, behalve de eerredder voor de tegenpartij. Deze werd gescoord na een mooie lob over den Timo, mooie goal al ging de verdediging hier niet echt vrijuit. Wijzelf kregen nog een penalty en lieten deze nemen door onze keeper, den Timo. Hij kreeg het echter voor elkaar deze recht op de keeper te trappen, geen doelpunt voor den Timo dus al was het hem gegund. Ik zelf had ook nog een paar keer kunnen scoren, maar verkoos om niet egoistisch de bal af te leggen. Elke keer veel te zwak en mijn mooie acties bleven dus zonder gevolg. Volgende keer is zelf mijn kans gaan dus de boodschap.
We onthouden dat we verdiend de 3 punten mee naar Tildonk namen en bij wijlen weer mooi voetbal brachten. Een collectief sterke prestatie bekroond met een overwinning, wat wil een mens nog meer?!
Volgende wedstrijd trekken we naar de Zoenk Kessel-Lo op zoek naar een nieuwe zege.
Allen op post dus om weer vol aan de bak te gaan.
Tot dan Alpianen!

Bram

 

Timothy
Erwin
Daan
Joris
Andy
Cisse
Fre
Jokke
Arnout
Soumah
Zine

45' Marc
55' Maarten
65' Bram

Doelpunten

8' Fre
17' Zine
28' Fre
36' Soumah
73' Marc

Top

25 Oktober 2008                         De Zoenk Kessel-lo 1 - 4 ALPIA
Ploeg

Vlot voorbij De Zoenk en terug leider .

Vanaf het 1e fluitsignaal begonnen we sterk naar voren te voetballen. Dit resulteerde na enkele minuten al in een (lucky)goal van mijzelf. Ik verstuurde een pass vanop 60 meter richting de voorhoede, maar de bal zoefde echter over alles en iedereen en belandde zo in de winkelhaak. 0-1. Van een goede start gesproken!! Gedurende de hele wedstrijd domineerden wij eigenlijk het spelbeeld, al voetbalden de Kesselse jongens zeker goed mee en maakten ze goed gebruik van de countermogelijkheden. Er werden tevens constant stevige duels uitgevochten in alle linies. Scoren werd er ook nog gedaan en dit door beide ploegen. Voor ons maakten na mij de Soumah, Erwin en terug de Soumah de overige 4 goals. De Zoenk scoorde nog tegen met een afstandsschot dat mij toch niet echt onhoudbaar leek. Dit resulteerde in een felbevochten, maar verdiende 1-4 overwinning. Na afloop waren we dan ook zeer tevreden met het resultaat, want De Zoenk was volgens ons de best voetballende ploeg die we al waren tegengekomen. De dag werd nog mooier toen ik ’s avonds ook te horen kreeg dat we op de 1e plaats kwamen te staan na verlies van de koploper. Nu de goede resultaten blijven opstapelen, want de koppositie afgeven doet niemand graag .
De volgende weken worden cruciaal voor ons en dat beseffen we maar al te goed. Deze week is er het bekerduel thuis tegen KWB Scherpenheuvel, daarna volgen met Remy Boys thuis en Pikket Melsbroek uit de ploegen die samen de 2e plaats in beslag nemen. Het wordt dus alvast spannend, maar ik kijk er zeker enorm naar uit.
Nog eens proficiat aan alle Alpianen voor de geleverde inzet en strijdlust, KEEP IT UP!!!
Tot volgende week en hopelijk tot een dan nieuw positief verslagske.

Bram

Timo
Andy
Joris
Daan
Bram
Erwin
Arnout
Fre
Maarten
Zine
Soumah

De bank
Jokke
Marc
Tom

Doelpunten

Bram
Soumah
Erwin
Soumah

Top

01  November  '08      ( Beker vlaams brabant )            ALPIA  2 - 6 KWB Scherpenheuvel
Ploeg

Bekeravontuur helaas voorbij

De wedstrijd begon zeer gedreven, beide ploegen probeerden van in het begin vlot voetbal te brengen met een verschroeiend tempo als gevolg. Langs weerszijden kwamen er dan ook enkele mooie kansen. Onze eerste deftige kans zat er dan ook mooi in. Het was Cisse die met een mooie lage schuiver de bezoekende doelman vloerde. Euforie alom, want we stonden 1-0 voor. Niet zo veel later kwam KWB langszij na een te vermijden hoekschop. De bal bleef voor de goal hangen en een speler van KWB kon dan ook simpel binnen tikken. Zo stond het 1-1 na dik 20 min spelen. We lieten de kopjes niet hangen en trokken volop de kaart van de aanval. Dit resulteerde in een 2-1 voorsprong nadat Fre fraai kon afronden. Nadat ook een bezoekende speler nog tegen zijn 2e gele kaart aanliep, en dus vroegtijdig moest gaan douchen, dachten we onze schaapjes op het droge te hebben. Dit bleek echter minder waar, want vanaf het moment dat we met een man meer kwamen te spelen, begon zowat iedereen uit positie te lopen. Het rustsignaal kwam dan ook als geroepen. De 2e helft was van onze kant beneden alle peil, er liep echt niets meer goed. Met 10 man speelden de bezoekers echter veel scherper en counterden ze gevat. Ze roken hun kans en gingen die dan ook voluit. Het gevolg; ze scoorden nog 5x!!! En wij konden dus de man meer situatie niet uitbuiten. Even voor affluiten, moest ikzelf ook nog naar de kant met een 2e gele kaart na een te late tackle, maar toen was het kalf al lang verdronken. Resultaat: KWB bekert (verdient) verder en wij bleven achter met lege handen! Van euforie in de 1e helft tot totale verslagenheid bij het eindsignaal. Al bij al mogen we trots zijn dat we met deze nieuwe, jonge ploeg tot hier geraakt zijn in de beker. Hier hadden we allen vooraf voor getekend, al hadden we graag nog wat verder gebekerd nu we zo ver al waren.. Niet getreurd, life goes on!!!
Nu moeten we ons volledig concentreren op de aankomende clash met de buren uit Wijgmaal deze zaterdag. Inzet van deze topper is de 1e plaats!! Geen 100, maar 200% wil ik van iedereen zien en dan volgt de rest vanzelf. Als we als team spelen en ons volledig geven voor elke meter grond, dan moet er iets moois van komen.
Alvast tot dan en iedereen zeker tijdig op post!

Bram

 

Timo
Jimmy
Tom.H
Joris
Bram
Jokke
Cisse
Arnout
Zine
Fre
Soumah

Bank
Andy

Doelpunten

Cisse
Fre

Top

08  November  '08                                   ALPIA  3  -  2 Remy Boys Wijgmaal
Ploeg

Alpia wint topper in de derby tegen Wijgmaal!!!

Het was zover, de 1e echte topper voor onze jongens kon van start gaan tegen de buren uit Wijgmaal. We begonnen goed aan de match en zetten meteen druk naar voren. De Remy Boys speelden zelf ook goed georganiseerd en konden ook regelmatig dreigen. De 1e goal viel echter voor ons na een stevige blunder in de bezoekende defensie, die genadeloos werd afgestraft door de Soumah. 1-0! Van een droomstart gesproken. Remy Boys liet het hoofd echter niet hangen en kwamen mooi langszij. Een diepte pass in de rug van de defensie en hun spits werkte af met een mooie lob vanaf de baklijn. 1-1! Dit was zeker niet onverdiend. Niet veel later werd er terug stevig geblunderd in de bezoekende defensie en weer was het Soumah die ons op voorsprong bracht. 2-1! Dit was dan ook de ruststand. Na rust ging het weer goed heen en weer met een paar fraaie combinaties tot gevolg. Ramy Boys wist ook nog knap gelijk te maken met een schot van buiten de zestien dat knap in de winkelhaak verdween. Keeper kansloos en 2-2! We bleven voetballen, want we voelden dat er meer inzat dan een gelijkspel voor ons. Na enige tijd werden we dan ook beloond. We scoorden nog 1 keer en de match was gespeeld. De einduitslag was dan ook een verdiende 3-2! Hier konden we alleen maar tevreden om zijn. Een straffe, spannende match met een positieve afloop. Meer kan een mens niet wensen;-) Nu de goeie lijn doortrekken en de 3 punten mee naar Tildonk brengen tegen Pikket en we hebben een mooie kloof op de achtervolgers. Als iedereen speelt met dezelfde overtuiging kan dat geen probleem zijn, al moet iedere wedstrijd natuurlijk gespeeld worden. Allen op post dus voor de moeilijke verplaatsing dit weekend.

Bram

 

 

Bram
Erwin
Daan
Joris
Maarten
Tom
Jokke
Cisse
Arnout
Fre
Soumah

55' Zine
70' Makke

Doelpunten

Soumah
Soumah
??????

Top

15 November '08                                      Pikket Melsbroek 0 - 4 ALPIA
Ploeg

Alpia Blijft leider na winst in Melsbroek.

Om onze 1plaats veilig te stellen, kon er maar beter gewonnen worden in en tegen Pikket. In de stand worden we namelijk op de hielen gezeten door de ploeg uit Melsbroek. We vatten de match goed aan en begonnen tegen een hoog tempo te spelen. Pikket moest zelf ook niet onderdoen en stond organisatorisch goed opgesteld. Het was moeilijk doorkomen voor ons, maar toch speelden we enkele mooie kansen bij elkaar. Zo werden er 3 grote kansen vakkundig de nek omgewrongen en lieten we het dus telkens na om op voorsprong te komen. Dit resulteerde in enige nervositeit binnen het team en ook langs de zijlijn. Aangezien er niet gescoord werd, gingen we dus rusten met een brilscore, 0-0! De 2e helft begon zoals de 1e al verdween het tempo snel uit de wedstrijd. Na enige tijd konden we dan toch scoren via de Maarten, na mooi voorbereidend werk van de pas ingevallen Andy. 0-1! Een pak stress ebde weg en we konden weer vrijuit voetballen. Niet veel later viel ook de 0-2 via den Erwin die beheerst afwerkte. De tegenstrever werd moe en moedeloos en wij konden vrijuit onze gang gaan. Zo dikten ook Soumah en de Jokke de stand nog aan tot 0-4! Match gespeeld en zelf geen goal geslikt, dat doet nog eens deugd zeg!
Zo blijven we dus op koers en in de running voor het kampioenschap en hebben we dus alles in eigen handen. Dikke proficiat aan het hele team en de telkens aanwezige entourage voor de morele steun die ons worden verleend door weer en wind! Nu op naar de volgende thuismatch zaterdag tegen Caf99, een niet te onderschatten tegenstrever die ook bovenaan heeft post gevat. Allen op post dus ....

Bram

 

Bram
Maarten
Erwin
Daan
Joris
Jokke
Cisse
Tom H.
Zine
Fre
Soumah

45' Andy
45' Maarten
65' Makke


Doelpunten

54' Maarten
67' Erwin
74' Soumah
82' Fre

Top

22 November '08                                      Alpia 1 - 0 Caff 99 Heverlee
Ploeg

Alpia wint met kleinste verschil

Op een quasi onbespeelbaar veld moesten we vol aan de bak tegen een niet te onderschatten tegenstander. We wisten dat het niet makkelijk zou worden, want onze grootste vijand waren vandaag de weergoden. Op een met sneeuw bedekt, drassig veld, moesten we proberen er het beste van te maken en de 3 punten proberen thuis te houden. We begonnen sterk aan de match, maar de tegenstander gaf geen duimbreed toe. Er werd gevochten voor elke meter grond, dit met enkele stevige duels tot gevolg. Er werd constant op het scherpst van de snee gespeeld, dit had dan ook 2 rode kaarten tot gevolg halverwege de 1e helft. Den Arrie werd nagetrapt en revancheerde zich onmiddellijk. Gevolg: alle 2 rood en zo moesten de beide ploegen verder met 10. De Soumah kwam enkele keren goed voor doel, maar scherpte in de afwerking ontbrak. De ruststand was dan ook een logische 0-0. De 2e helft was een logisch vervolg van de 1e, waarin we steeds de voetballende oplossing zochten. We combineerden kort en vlot al was dit haast onmogelijk op dit veld. Na een 20 tal minuten dan toch enige opluchting. Een vlotte combinatie via (een sterk spelende) Cisse, Soumah, Jokke en Zine kwam uiteindelijk voor de voeten van de Fre. Die aarzelde niet en haalde verwoestend uit vanop 20 meter. De bal verdween buitenkantje voet dan ook knap in de verste hoek. 1-0! We waren door het dolle heen, maar moesten onze concentratie 100% behouden voor het resterende deel van de wedstrijd. Het bleef nog adembenemend spannend tot het eindsignaal weerklonk en het Tildonks feestje kon beginnen.  En oh ja, zo vergat ik nog bijna iets belangrijks te vernoemen. Gelegenheidsdoelman Makke pakte bij een 0-0 stand uit met een wereldsave op een afstandsschot. Was hij er op dat moment niet geweest, dan stond het toen 0-1 en hadden we waarschijnlijk een andere match gezien. Hoedje af voor de Makke dus voor het schoonhouden van zijn netten en het trotseren van het barre winterweer, CHAPEAU!!!
De overwinning smaakte nog eens zo zoet toen we na de match door de voorzitter werden getrakteerd op versgemaakte Vol au vent met frietjes. Merci hiervoor Freddy en al diegenen die dit mede mogelijk hebben gemaakt, want het smaakte ons duidelijk hartelijk.
Nu zijn we een weekje vrij aangezien we niet meer actief zijn in de beker. Een weekje rust mag ook eens he .
Allen op post op Sinterklaasdag, want dan trekken we naar Mic Mac Zaventem voor  het volgende competitietreffen. Tot dan!

Bram

 

Makke
Bram
Andy
Joris
Cisse
Arnout
Fre
Zine
Jokke
Tom H.
Soumah

46' Berre
46' Maarten
75' Serge

Doelpunten

65' Fre

Top

06 December '08                                      Mic Mac Zaventem 1 - 5 Alpia
Ploeg

Makkelijke winst van Mic Mac

Voor de eerste ,en tevens onze laatste, keer dit jaar mochten we opdraven op het kunstterein in Sterrebeek, waar de jongens van Mic Mac Zaventem ons partij gaven. Voor ons was het wat wennen aan het toch wel “nieuwe” veld, aangezien we gewoon zijn van op echte grasvelden te spelen. Dit alles viel echter heel goed mee, het was zoals spelen op een biljartlaken. Het mooie effe oppervlak zorgde ervoor dat de bal vlot circuleerde. We kozen resoluut voor de aanval en maakten hierbij gretig gebruik van de flanken. We kregen enkele goede kansen, maar verzuimden ze af te maken. Toch moesten we niet heel lang wachten op de verdiende voorsprong. Een vrije trap van Tom H ging al botsend door de benen van de keeper. 0-1! De toon was gezet. We gingen hierna gewoon door met aanvallen, maar moesten toch opletten voor de scherpe counters van Mic Mac. Hun voorhoede bracht ons een paar keer flink in verlegenheid. Er werd door hun flink in onze rug gespeeld. Het waren wij echter die de score verder aandikten. Zo stond het aan de rust 1-3 door goals van Jokke en de Soumah als ik me niet vergis. De 2e helft was er één met ups en downs. We kwamen niet meer in de problemen, maar het spel lag ergerlijk veel stil door het nodeloze gemakker van de tegenstander. Hierbij kreeg een speler nog rood voor het duwen van de ref. Terecht dus!!
We liepen zonder te forceren nog uit tot 1-5 en de match was dus gespeeld. De overwinning was meer dan verdiend en gelukkig vielen er bij ons geen gekwetsten door het kunstgras. Op nar volgende match thuis tegen Massis Zaventem, waar we hopelijk weer de volle pot pakken.
Allen op post dus komende zaterdag!

Bram


Makke
Andy
Bram
Daan
Maarten
Jokke
Erwin
Cisse
Tom.H
Zine
Soumah

Bank
Sakke
Tom.M


Doelpunten

Tom H
Jokke
Soumah
????
????

Top

13 December '08                           Alpia 1 - 0 Massis Zaventem
Ploeg

Nipte zege maar wel 3 punten...

Op een half bevroren veld moesten we vandaag Massis partij geven. De wedstrijd begon voor ons al met een man minder, de Maarten leefde blijkbaar op zomeruurJ. De match was heel gesloten, de tegenstander liet voetballen niet toe en trapte alles lukraak naar voren. Zelf combineerden we ook niet echt vlot, het was dus op karakter dat het vandaag moest gebeuren. Halverwege de 1ste helft kwamen we ook nog eens goed weg toen KAMIKAZE Makke de doorgebroken Massis spits torpedeerde in onze zestien. De scheids floot, maar legde de bal tot ieders verbazing buiten de rechthoek. De fout gebeurde duidelijk een viertal meter binnen het strafschopgebied en we ontsnapten dus aan een penalty. Het raarste van al was dat de tegenstander hier zelfs niet de minste vorm van protest aantekende bij de ref ! Maar ja, zoveel te beter voor ons. Verder dan een schot op de lat van de Zine en een wegdraaiende pegel buitenkantje voet, vanop 20meter, van de Fre , overigens geweldig gesaved door de keeper, kwamen we niet. De 2e helft was er een zoals de 1ste , veel duels en weinig oogstrelends. Het was knokken, het bleef wel sportief, voor elke meter bevroren grond. Toch slaagden we erin om te scoren. Een zeldzame mooie aanval werd via Zine , Cisse en de Soumah mooi afgerond door de Fre . 1-0 ! Opluchting alom !! De match kabbelde dan rustig verder tot het eindsignaal . 1 - 0 gewonnen en daar was dan ook alles mee gezegd. Dit was zowat de slechtste match van ons denk ik. Nu nog 1x winnen op de laatste speeldag voor de winterstop, komende zaterdag bij Amicia Herent, en het herfstkampioenschap is binnen. Tot dan en ik zou zeggen trek iets warms aan !!

Bram

 

Makke
Bram
Joris
Sakke
Cisse
Maarten
Fre
Jokke
Andy
Zine
Soumah

45' Tom M


Doelpunten

72' Fre

Top

20 December '08                       Amicia Herent 2 - 12 Alpia
Ploeg

Alpia verpulverd amicia herent

Op wandelafstand van ons eigen terrein speelden we vandaag tegen de buren uit Herent. Winst was noodzakelijk, want we wilden de heenronde in alle goedheid afsluiten. De laatste match voor de winterstop was er duidelijk nog geen teveel, iedereen was nog even gemotiveerd als voor de 1e match. De match verliep in het begin wat slordig omdat wij vergaten om tempo te maken en wat te laks stonden te voetballen. Dit bracht ons echter niet in de problemen, maar oogstrelend was het zeker niet. Scoren werd er ook al snel gedaan, maar vergeef mij, ik weet niet precies wie er wanneer en hoeveel keer gescoord heeft. Er zaten wel enkele mooie doelpunten bij, voorafgegaan door mooi samenspel. De Fre scoorde een paar keer. Ikzelf maakte een zogezegde strafschopfout in de 1 ste helft, maar ik kan u in eer en geweten meedelen dat ik de speler in kwestie niet raakte bij het tacklen. Al kon de ref het nooit zo zien aangezien hij de hele wedstrijd geleid heeft vanuit de middencirkel! Verder lukten de tegenpartij nog een knappe goal na een mooie lob van ongeveer 25 meter. De eindstand bedroeg 2-12 als ik mij niet vergis, een mooie afsluiter om zo de feestdagen aan te vangen en vol vertrouwen aan de terugronde te beginnen.
Aan alle supporters, clubleden, bestuur en liefhebbers , een goed eindejaar en prettige feesten gewenst. Dat de gezondheid mag primeren en dat er nog vele jaren mogen bijkomen!

Bram

Makke
Bram
Fikke
Andy
Jokke
Cisse
Daan
Fre
Tom
Arnout
Dirk

Doelpunten

Niet bijgehouden

Top

10 Januari '09                          KG Heverlee   -   Alpia
Ploeg

 

 

 


Doelpunten

 

Top

17 januari                                   Alpia 4 -0 Grasschoppers Leuven
Ploeg

Zaterdagploeg wint moeizaam van laatste in de rangschikking

De 1e wedstrijd van de terugronde was een feit, we mochten thuis aan de bak tegen de bezoekers uit het Leuvense. We namen de wedstrijd meteen in handen al speelden we wel niet zonder slordigheden. Het tempo lag laag en er werd niet gecombineerd zoals het moest. Dit zorgde voor veelvuldig balverlies, waardoor de verdediging meerdermaals de nodige gaten moest zien te dichten. Ook doelman Max droeg bij tot de show met een paar vreemde inspeelpasses/tussenkomsten. Dit is hem echter allemaal vergeven, want er kwam nooit een doelpunt van verder. Wijzelf zetten ons balbezit ook om in doelpunten. Den Tom kon na een mooie solo de 1-0 aantekenen. Ook de Jokke en de Soumah konden nog scoren, maar wie de andere goal maakte, weet ik echter niet meer. Laten we vooral onthouden dat de 3pntn werden thuis gehouden en dat we geen tegendoelpunt slikten. Feit is wel dat we 2 penalty’s kregen en deze telkens vakkundig werd gemist door zowel de Makke als nieuwkomer Ismo. De 2 nieuwkomers genieten van mijn kant toch het voordeel van de twijfel. Ze debuteerden in een match waar het voor geen meter liep, ze niemand kenden (zowel speelstijl als naam). Ik zie het mits de nodige tijd dus nog wel goed komen. Zo, dit was het zowat. Op naar de volgende wedstrijd het komende weekend, dan trekken we naar Rood-Groen Oplinter. Allen op post dus!!

 

Bram

 

Makke
Joris
Bram
Jokke
Daan
Fre
Soumah
Tom H.
Zine
Alpha
Ismo

45' Maarten
56' Sakke

Doelpunten

Tom H
Jokke
Soumah
Fre

Top

24 Januari '09                               RG Oplinter 3 - 4 Alpia
Ploeg

Zaterdagploeg blijft leider

Deze week trokken we ver weg van huis om de jongens van Oplinter partij te geven. Voor de regenval van de dag ervoor viel het terrein best mee, al lag het wel vrij zwaar. De wedstrijd begon gretig, maar met tamelijk wat slordig spel van beide ploegen. Toch kwamen we mooi op voorsprong na een goed geplaatste pegel van de Jokke. Even nadien maakte de Zine er na een knappe combinatie 0-2 van en we zaten meteen op rozen. Althans, dat dachten we! De ref besloot wat mee te doen met de tegenstrever en gaf hen zomaar een penalty cadeau, nadat een speler van hun de Joris langs achter aanliep en hierbij over zijn eigen voeten viel. Iedereen bij ons met stomheid geslagen! De penalty werd knap binnen geschoten en zo hadden de rood-groenen de aansluiting beet. Niet veel later stond de 2e tegentreffer al op het bord na geharrewar in onze baklijn wat werd afgestraft met een mooi gekruist schot. Toch nam Alpha voor de rust nog de meeste spanning weg door ons terug op voorsprong te schieten. Zo konden we toch met een 2-3 voorsprong de rust in! De 2e helft was zowat hetzelfde spelbeeld als in de 1e helft. We probeerden te combineren, maar het verliep allemaal vrij moeizaam. Toch werd er gestreden met een groot hart en werd er niets cadeau gegeven. We hebben er met 11 serieus voor gestreden! En over strijders gesproken… De Joris, altijd voorop in de strijd, tekende zijn 1e doelpunt v/h seizoen aan en was hier duidelijk uitermate blij om. Zo stond het 2-4 en was de buit binnen, dachten we… Na een licht toegekende vrijschop kon Oplinter nog scoren. De speler in kwestie nam deze perfect over de muur, geen verhaal voor de Makke. Zo kwam de tegenstander nog dichterbij, maar gelukkig bleef verder gevaar uit. Alleszins aan alle jongens die er hard voor gestreden hebben, nen dikke proficiat!! En ook een pluim voor den Daan die ons elke week weet op te laden en zich vaak moet behelpen met de zich op het ogenblik aandienende middelen. Hiermee bedoel ik dat hij als coach elke week zijn team moet aanpassen, omdat er altijd wel een aantal jongens niet kunnen. Chapeu!!
Deze zaterdag ook allen op post, dan trekken we naar St. Joris-Weert waar we KG Heverlee partij zullen geven. De match begint om 17u, vergeet dit niet!!! Allen op post dus.

 

Bram

 

Makke
Bram
Daan
Joris
Maarten
Andy
Zine
Jokke
Alpha
Ismo
Soumah

Bank
Tom M.


Doelpunten

Jokke
Zine
Alpha
Joris

Top

07 Februari '09                                   Alpia 7 - 2 Paria Tienen
Ploeg

Zaterdagploeg zet zegereeks verder en blijft leider .

Op een niet zo slecht bespeelbaar veld gaven we vandaag Patria Tienen partij. We wisten dat we nog iets recht te zetten hadden, want in de heenmatch verloren we daar domweg 2 pntn. Zo gezegd zo gedaan! We namen meteen het heft in handen en speelden, voor de 1e x na de winterstop, bij vlagen goed voetbal tegen een tamelijk hoog tempo. Het duurde dan ook niet lang voor Soumah de 1-0 binnen werkte. De druk was meteen wat van de ketel, maar echter niet voor lang! Patria maakte gelijk en we beleefden onze nachtmerrie opnieuw!!! Al bij al bleven we rustig combineren en zodoende zouden de gaten er wel komen. Het was zo ver; de Soumah schoot de verlossende 2-1 erin. Vreugde alom bij onze jongens en verdiend ook. Vanaf nu zou het een stuk makkelijker lopen en zo liep de score al snel uit. De bezoekers konden slechts enkele keren sporadisch dreigen, maar dit telkens zonder gevaar voor onze doelman. Toch kregen we nog een penalty tegen, nadat Daan de bal nogal ongelukkig met de arm controleerde. Zo scoorde Tienen een 2e en laatste maal, maar het kalf was toen al verdronken voor hen. Uiteindelijk wonnen we de match met 7-2, waarbij de Soumah 6 en Alpha 1 goal(s) voor hun rekening namen. Een dikke pluim voor de hele ploeg voor de getoonde strijdlust en de tomeloze inzet. Iedereen speelde zeer geconcentreerd, met in bijzonder Andy en Daan die deze wedstrijd hun beste kunnen lieten bewonderen. Op naar volgende match tegen Plaza Players Leuven, hopelijk nemen we ook daar de 3pntn mee weg.

 

Bram

 

Makke
Daan
Bram
Andy
Jokke
Joris
Zine
Alpha
Ismo
Kim
Soumah

45' Tom M

Doelpunten

Soumah x 6
Alpha

Top

14 Februari '09                            PP Leuven 3 - 3 Alpia
Ploeg

Alpia haalt met moeite een punt tegen Plaza Players

Vol goede verwachtingen trokken we vandaag naar Kessel-Lo om er de Plaza Players partij te geven. Ons wedstrijdbegin zat vol slordigheden en nervositeiten. Dit met als gevolg dat we vrij snel tegen een 2-0 achterstand aankeken. We waren met stomheid geslagen, want dit was alles wat we verwachtten! De Plaza Players speelden slim op de counter en elke kans die ze kregen was (bijna!) raak. Wijzelf stelden hier echter bitter weinig tegenover op enkele schuchtere pogingen na. We moesten dus op zoek naar de aansluiting en die kwam er ook nadat de Jokke weer eens vlot binnen werkte. Na de rust gingen we op zoek naar de gelijkmaker en daar kwamen we een paar keer dicht bij. Het was echter aan de overkant dat het doelpunt viel. Op één van de zovele counters, en zwak verdedigen, straften de spitsen van Plaza ons genadeloos af. We gaven de moed echter niet op en dit loonde ook. We zetten vanaf dan ook constant druk en parkeerden onuitputtelijk voor het doel van Plaza. Hier kwam dan ook de aansluitingstreffer uit voort nadat een verre inworp van den Arrie knullig in eigen doel gewerkt werd door de doelman. Er was weer hoop en die werd beloond door een sterk ingevallen Schramme, die een hoge vrijschop van de Jokke binnen kopte. Hiermee was ook de eindstand bepaald; 3-3. Hier mochten we best wel tevreden mee zijn, want in de 1e helft had het even goed 3 of 4-0 kunnen zijn. Zo werd er, bij 2-0, nog een doelpunt van Plaza afgekeurd wegens zogezegd buitenspel. Al bij al ook verdiend gelijk gespeeld voor de werklust en het getoonde strijdhart in de 2e helft. Komende zaterdag krijgen we thuis VVS Rotselaar op bezoek. We zullen vol aan de bak moeten, want elk team wil graag de scalp van de ,terechte, leider in 3e klasse D. Allen aanwezig met de nodige scherpte en concentratie dus. Tot dan…

Bram

 

Makke
Bram
Joris
Sakke
Andy
Daan
Alpha
Arnout
Jokke
Soumah
Maarten

45' Tom
55' Schramme

Doelpunten

Jokke
Arnout
Schramme

Top

21 Februari '09                                   Alpia 16 - 0 VVS Rotselaar
Ploeg

Alpia overklast Rotselaar in streekderby!

Op een zacht, goed bespeelbaar veld troffen we vandaag onze streekgenoten uit Rotselaar. Vanaf het begin was het duidelijk dat er slechts 1 team op het veld stond en dat waren wij. We hadden bijna altijd balbezit en hieruit volgden dan ook een ontelbaar aantal kansen. Zo duurde het niet lang of de 1-0 stond op het bord. Niet veel later was de Rotselaarse hoop helemaal voorbij toen een verdediger van hun den Andy neerhaalde in de baklijn. Dit met een penalty en de uitsluiting tot gevolg. Andy nam de strafschop zelf en zo stond het 2-0. Uiteindelijk gingen we rusten bij een 3-0 voorsprong. De 2e halft bood hetzelfde spel als de 1e, alleen wisten we hierbij beter raad met onze kansen. De ene na de andere ging er binnen. Zo werd het uiteindelijk een terechte, maar zelfs niet overdreven, 16-0 eindscore! Hierbij wil ik ook opmerken dat de Soumah onze 100e competitietreffer tegen de netten trapte en hij met een lengte voorsprong topschutter is; zowel in de competitie als bij ons ploegske. Proficiat dus aan de Soumah. Verder kwamen de goals op naam van (sommigen scoorden meermaals) de Fre, ikke, Soumah, Andy, Zine, Arrie, Jokke en Alpha. Indien ik een fout maak of iemand vergeet, mijn welgemeende excuses. Probeer er zelf maar eens de tel van bij te houden, met alle respect voor de tegenstrever. Op naar volgende match nu binnen 2 weken thuis tegen De Zoenk Kessel-Lo. Mag ik iedereen er ook aan herinneren dat we de hele maand maart de moeilijkste ploegen uit de reeks treffen. Zo zullen we de volledige top en subtop bekampen. Laat ik hierbij wel verstaan dat we in deze maand de titel dus kunnen binnenhalen. Allen op post en liefst zo scherp mogelijk. Tot dan…

Bram

 

Makke
Bram
Joris
Jonathan
Andy
Zine
Ismo
Jokke
Arnout
Fre
Soumah

Bank
Maarten
Tom M.
Alpha

Doelpunten

Soumah x 6
Fre x 2
Bram
Alpha x 2
Arnout
Zine x 2
Andy pen.
Jokke x 2

Top

7 Maart '09                                  Alpia 2 - 1 De Zoenk Kessel-lo
Ploeg

Fre en Bram schieten Alpia voorbij De Zoenk

De maand maart zou de belangrijkste maand in de competitie worden, want hierin krijgen we alle toppers voorgeschoteld. Onze 1e taaie klant kregen we vandaag in Tildonk over de vloer en het beloofde alvast spannend te worden. We begonnen zeer goed en zenuwvrij te voetballen, dit resulteerde in een aantal kansen en bijna voortdurend balbezit. Nu moest er enkel nog een doelpunt volgen en daar zorgde de Fre voor. Hij werkte cool de 1-0 binnen en de toon was meteen gezet. Niet veel later kregen we een terechte strafschop. Hier konden we dus meteen een mooie voorsprong opbouwen en dat deden we ook. Strafschopnemer van dienst was ikzelf. Ik bleef rustig en schoot de bal onder de doelman binnen. Nu stond het opeens 2-0 en er viel meteen wat druk van de ketel. Toch was het opletten geblazen, want de bezoekers kwamen steeds meer opzetten. Op een stilstaande fase konden ze ook scoren, nadat een vrijstaande man simpel mocht binnen koppen. 2-1! Plots een totaal andere wedstrijd. Na rust kwamen de Makke, Zine en de (terugkerende) Fikke in de ploeg. We kregen zelf nog vrij weinig kansen en het waren de bezoekers die nog het dichtst bij een goal kwamen. Veel viel er in de 2e helft dus niet meer te beleven, zo bleef het bij een verdiende 2-1 winst voor Alpia. Het 1e deel van onze zware taak is dus tot een positief einde gebracht, nu uitkijken naar de echte topper deze zaterdag op Remy Boys. Daar winnen zou fantastisch zijn voor zowel de rangschikking als de moraal. Allen 200% inzet en concentratie dus!!! Ik kijk er alvast naar uit. Tot dan en allen op post dus.

Bram

 

Timmy
Bram
Daan
Jokke
Maarten
Cisse
Fre
Soumah
Ismo
Andy
Arnout

Bank
Makke
Zine
Fikke

Doelpunten

Fre
Bram

Top

14 Maart '09                             Remy Boys Wijgmaal 3 - 1 Alpia
Ploeg

Alpia onderuit in topper in en tegen Remy Boys

Voilà , het is zover de belangrijkste matchen van het seizoen staan voor de deur. De 1e van deze matchen vatten we vandaag aan in Wijgmaal tegen de Remy Boys. We begonnen tamelijk gespannen en werden meteen goed vastgezet door de thuisploeg. Dit resulteerde een paar keer in klungelig spel van ons met enkele tegenprikken van hen tot gevolg. We waren nog niet goed begonnen en de mannen maakten de 1-0 na een stevige flater van den Tomme. We konden dus meteen achtervolgen. Wijzelf kregen ook enkele goede kansen, maar het was altijd net niet. Zo stond de paal in de weg en ging de bal ook een paar keer rakelings naast op pogingen van Daan en de Jokke. Na rust werd het al snel 2-0 nadat een bal over alles en iedereen bij de vrijstaande spits van Remy belandde. Deze aarzelde niet en lobde de bal mooi over de Makke. We scoorden zelf even later ook via de Jokke en brachten zo de hoop weer tot leven. Het mocht echter niet zijn, want enkele ogenblikken later kregen we een penalty tegen. Deze werd bijna gepakt door de Makke, maar verdween toch in doel. 3-1 en de match was gespeeld! Nu alles op alles zetten in de aankomende match thuis tegen Pikket. Deze moet koste wat het kost gewonnen worden. Ik verwacht iedereen dan ook super gemotiveerd en tijdig aanwezig. Tot dan

Bram

 

Makke
Bram
Daan
Zine
Joris
Maarten
Erwin
Cisse
Ismo
Arnout
Andy

Bank
Soumah
Fikke
Tom

Doelpunten

Jokke

Top

21 Maart '09                                         Alpia 6 - 1 Pikket Melsbroek
Ploeg

Alpia walst over Pikket!

Na de uitschuiver vorige week hadden we vandaag wat goed te maken. We grepen de bezoekers van begin af bij de keel. Dit resulteerde al snel in een doelpunt van de Jokke. De Jokke voelde zich blijkbaar goed, want blijkbaar alles leek vandaag te lukken bij hem. Het was ook hij die ons op weg zette naar de zege door de 2-0 op het bord te zetten. Met een verwoestende uihaal, van op zo’n 20meter nam hij in 1 tijd een afvallende bal op de slof. Deze verdween staalhard en onhoudbaar in de kortste hoek, waarbij de keeper kansloos was. De score werd nog verder aangedikt door de Fre na een assist van, u raad het, de Jokke! Ook “invaller” Daan mocht delen in de vreugde, want hij scoorde 2 keer met zijn minst goede voet, rechts nota bene. De Soumah dikte zijn totaal ook nog wat aan door 1 keer te scoren en de einduitslag zo op 6-1 te brengen. Nen dikke proficiat voor iedereen dus mannekes! Dit werd achteraf ook stevig gevierd, tot in de vroege uurtjes, op een privéfeestje van den Daan. Alle aanwezigen hebben zich er echt kostelijk geamuseerd, dus Daan nen dikke merci hiervoor. Nu allen op post voor de uitmatch in en tegen Caf 99 Heverlee. Op en top geconcentreerd en dat moet wel lukken! Tot dan allemaal…

Bram

 

Makke
Schramme
Joris
Maarten
Bram
Cisse
Jokke
Arnout
Fikret
Fre
Soumah

Bank :
Daan
Timo
Fikke
Zine
Andy
Ismo

Doelpunten

Jokke
Jokke
Fre
Daan
Daan
Soumah

Top

 
Ploeg

 

 

 


Doelpunten

 

Top

 
Ploeg

 

 

 


Doelpunten