03/08/08                                            VVS Rotselaar 0 - 4 ALPIA

Na een welverdiende rustpauze was het terug tijd de draad op te pikken, daarom trokken we vandaag naar VVS Rotselaar voor onze eerste vriendschapellijke wedstrijd van het nieuwe seizoen.
Volgende 11 verschenen op het veld : Tom,Sakke,Berre,Mark,Jonas,Bram,Metjes,Bart,Fré,Dirk en de Jeffe de bank werd droog gehouden door de Fikke , Koen , Nieuwkomers Didier en de andere moet ik jullie de naam verschuldigd blijven.
Alpia was vanaf de eerste minuut heer en meester over de bal en combineerde vrij vlot doorheen het geheel van hun tegenstander , na een paar kansen te hebben gemist wist de metjes de 0-1 tegen de netten te leggen , nadien probeerde VVS een vuist te maken en probeerde zo door de verdediging van Alpia te geraken maar er was tot dan geen doorkomen aan en het was terug Alpia die wist te scoren ditmaal was het Dirk die de netten deed trillen 0-2 voor Alpia en vlak voor tijd kon de Metjes in zijn gekende stijl voor de 0-3 zorgen een bom van buiten de baklijn recht in de rechterhoek.

2de helft

Bram , Fré , Dirk en Bart bleven aan de kant in hun plaats kwamen de Fikke , Koen , Didier en de andere nieuwkomer.
Tijdens de tweede helft ging het een beetje minder voor Alpia en het was alleen de Jeffe die nog kon scoren en zo de eindstand op het bord zetten 0-4.
Een welverdiende overwinning mag ik deze noemen en doe zo voort zou ik zeggen.

Chris


                      

Top

07/09/08                                                     Bekkevoort 1 - 0 Alpia
Ploeg

Voor onze eerste match van het nieuwe seizoen moesten we afreizen naar Bekkevoort ,meteen een taaie tegenstrever .
De jongens hadden een behoorlijke voorbereiding achter de rug en waren klaar voor de strijd aan te gaan .
De wedstrijd voor alpia was amper 5 minuutjes bezig en onze mannen werden al op achterstand geplaatst ,door een rake kopbal vaop de GROTE BACKLIJN ( dit was echt een lucky goal  van de zuiverste soort )
Daarmee waren we wel genoodzaakt deze 1-0 op te halen en de eerste helft noteerde ik toch 4 doelrijpe kansen die ofwel ongelukkig gemist werden of subliem geweerd door de thuisgoalie . Bekkevoort daarentegen kwam die eerste helft niet meer in de buurt van Tom .
De tweede helft  werd er buiten een paar hoekschoppen een kans genoteerd van een bedrijvige Jeffe doch zijn knal zoefde spijtg genoeg ook naast. Naar het einde van de match hadden we echter wel een attente Tom nodig want Bekevoort counterde gevat . De match eindigde dus op een gevleide 1-0  en daarmee is alles gezegd
Hopelijk kunnen onze jongens deze opdoffer tegen ZD Tienen rechtzeten en de eerste 3 punten van het nieuwe seizoen beetnemen.

 Ben

Tom
Sakke
Marc
Sikke
Berre
Bart
Roel
Metjes
Jonas
Jef
Vikke

45' Tom H
45' Koen
75' Daan

Doelpunten

Geen


Top

14/09/08                                                  Alpia 9 - 0 ZD Tienen
Ploeg

Voor onze tweede match van het prille seizoen ontvingen we thuis de suikerjongens uit Tienen namelijk de Zwarte Duivels.

Alpia dat uit was op een revanche startte gretig en Tienen werd met de rug tegen de muur geplakt, maar toch duurde het een 15 tal minuten vooraleer het gaatje gevonden werd.De 1-0 kwam er na een laaggetrapte hoekschop aan de 2 de paal keurig binnen getrapt .De jongens hadden er duidelijk zin en duwde het gaspedaal nu helemaal in. Tienen werd in een dolle eerste 45 minuten helemaal uitgeteld en keek bij de rust reeds al op een 6-0 achterstand aan.
De tweede helft ging alpia op zijn elan verder en werd de score nog uitgediept tot 9-0 al hadden dubbele cijfers niet overdreven geweest .De eerste 3 punten zijn binnen en bovendien lieten de gevestigde waarden her en der punten liggen zodat deze overwinning nog meer glans krijgt .
Volgende match tegen VVS Rotselaar met de dezelfde ingesteldheid en zodoende brengen we de 3 punten mee naar Tildonk.
Tot donderdag en aan alle jongens nogmaals proficiat !!!

Ben

 

Tom
Sakke
Berre
Makke
Tom Hill
Roel
Vikke
Sikke
Jonas
Metjes
Jef
Op de bank:
Maarten
Bram

Doelpunten

Top

21 Sepetember '08                          VVS Rotselaar  1 - 1  ALPIA
Ploeg

Voor onze 3de match van het seizoen moesten het opnemen tegen het naburige VVS Rotselaar dat vorige week de kampioen van vorig jaar in bedwang hield .We konden ons dus aan een sterke tegenstander verwachten .

Onze jongens namen vanaf het eerste fluitsignaal de wedstrijd meteen in handen , Rotselaar kwam niet in het stuk voor en Alpia voetbalde kans na kans bijeen maar stuitte ofwel op een uitstekende thuisdoelman of men was niet koelbloedig genoeg om het af te maken.Aan de overkant had onze doelman Tom nauwelijks een bal gezien, maar zoals zo vaak in het voetbal kregen we nog voor de rust het deksel op onze neus. Een vrije trap werd breed gelegd tot bij een vrijstaande speler en deze schoot de bal niet eens zo hard aan de verste paal binnen. De jongens verdiende deze achterstand zeker niet Ook een loepzuivere strafschop werd ons tijdens de eerste helft onthouden door een zwak acterende ref.

De tweede helft 2wissels Koen en Sakke in de plaats van Marc en Jonas.Alpia dat nog 45 min.had om de stand in evenwicht te brengen kreeg nu ook kans op kans maar moest toch wat meer oppassen voor de counters . Toch was het even schrikken toen den Berre slecht terug speelde op Tom ,maar gelukkig kon speedy Tom de bal VOOR de doellijn keren.Onze mannen bleven op de gelijkmaker jagen en werden op 10min. van het einde beloond voor voorbeeldige inzet en wilskracht. De Metjes trapte  een vrije trap staalhard in de benedenhoek binnen (iets buiten de zestien ). 
 1-1 en meer dan verdiend, in de slotfase verdiende een BOM van de Jef wel meer maar zijn  schot spatte op de paal uiteen.PECH  voor de Jef en ons allemaal.Het bleef uiteindelijk 1-1 al hadden onze jongens zeker de volle buit verdiend en daarmee was Rotselaar het na de wedstrijd met eens.

Ben

 

Tom
Bart
Berre
Marc
Tom Hill
Jonas
Vikke
Sikke
Roel
Jef
Metjes

45' Sakke
45' Koen

Doelpunten

80' Metjes

Top

28 Sepetember '08                               ALPIA   0 - 2  RG Oplinter  ( KBLVB CUP )
Ploeg

Gemotiveerd Alpia .

Vandaag werd de heenwedstrijd gespeeld van de KBLVB CUP met als tegenstander RG Oplinter die promotie maakte naar 1ste klasse waar ze tot nog toe geen wedstrijd verloren. Vandaag was echter de weelde wat minder voor de mannen van RGO want ze sprokkelde slechts 10 manschappen bij mekaar om naar ons af te reizen maar wat niet wil zeggen dat je zomaar tegen tien man kan winnen , goed genoeg blabla nu het verslag.

1ste helft
De eerste 10 minuten waren behoorlijk waar een kans of twee net werden gemist , nadien stapelde de slordigheden in de passes zich op waarop RGO makkelijk de bal kon recupereren en rond de 20ste minuut was het zover de spits draaid goed weg van zijn verdediger en schiet naar doel en recht de winkelhaak in onhoudbaar voor Tom 0-1 . Alpia ging door op zijn elan en het ging van kwaad naar erger wanneer de sikke een terugspeelbal op Tom wil geven die veel te stil is en zo moet een van de mannen van RGO er maar zijn voet gaan tegen zetten en de 0-2 hing tegen de netten, frustratie alom bij onze mannen maar hadden stilaan begrepen dat ze uit een ander vaatje moesten gaan tappen en even werd de lange bal gehanteerd maar helaas ook zonder resultaat en gingen we rusten met een 0-2 op het scorebord.

2de helft
Al van de eerste minuut was duidelijk dat RGO er had voor gekozen om hun voorsprong te gaan verdedigen en gingen diep op hun achterlijn gaan spelen en lieten ons komen tot voorbij het middenveld voordat er werd gestoord op een van onze mannen wat voetballen onmogelijk maakte al sprokkelde onze mannen toch aardig wat kansen bij mekaar, door de constante druk hoop je dan dat die bal toch eens gaat in ons voordeel vallen en een doelpuntje mee pikken met het oog op de terugwedstrijd was dat wel welkom geweest en zeker verdiend op basis van de tweede helft maar helaas het bleef 0-2 en word het een zware taak om ons alsnog te plaatsen naar de volgende ronde maar hoop doet leven.

Chris

Tom M.
Berre
Marc
Bart
Tom Hil.
Sikke
Jonas
Roel
Maarten
Fikret
Jeffe

 

 

Doelpunten

 

Top

05 Oktober  '08                               ALPIA 5  - 0 Zendavesta Leuven
Ploeg

Makkelijkste manier voor punten te pakken.

Tegenstander is niet komen opdagen dus FORFAIT.

 

 

Doelpunten

 

Top

12 Oktober  '08                               De zon wersbeek 5 - 6  ALPIA
Ploeg

Voor onze 5de wedstrijd van het prille seizoen reisde we af naar Molenbeek - Wersbeek waar we ,, De Zon ,,mochten bekampen . Op papier een haalbare kaart , toch moet iedere wedstrijd gespeeld worden .

1ste helft:
Aanvoerder van dienst Roel koos bij de toss om eerst berg - op te beginnen en aanvankelijk bleek dit geen slechte keuze te zijn want alpia kwam na een kwartier op voorsprong langs de mee opgerukte makke 1 - 0 en alpia gelanceerd zou je denken.Integendeel de zon stak meermaals hun neus aan het venster en onze goalie tomme had een paar schitterende reflex in huis om de voorsprong te vrijwaren .Toch moest hij zich even voor de rust gewonnen geven door een veel te laks optreden van onze verdediging en gingen we rusten met een 1 - 1 al had het evengoed 3 - 1 of 1 - 3 kunnen zijn.
2de helft : 46min.Sikke i.p.v.Tom Hill.
Na de nodige instructies tijdens de pauze en het alert maken dat er maar 1 man in 't oog gehouden moest worden namelijk hun ,, zwarte parel ,,kwam alpia gevleid 1-3 voor toch was de vreugde van korte duur want de zon liet zich niet gemakkelijk naar de slachtbank leiden en kwam terug tot 3-3 mede doordat opdrachten die tijdens de rust gezegd waren in de wind werden geslagen.Alpia was zeker niet aan zijn beste partij bezig en een dolgedraaide marc kreeg daarbij ook nog rood te zien.Gelukkig voor alpia kreeg zijn tegenstander eveneens rood .Dus 10 tegen 10.Alpia bleef in zijn kansen geloven en kwam terug 3-5 voor en dacht dat de schaapjes op het droge waren , maar de zon (niet voor niets een vlotscorende ploeg ) kwam terug tot 5-5.
Met nog een vijftal minuutjes te gaan kon deze match nog in mineur eindigen voor ons  ,maar dat was zonder onze ,, Peruviaan Dirk ,, gerekend hij schoot na knap samenspel alpia dan toch naar de overwinning .

Ben

 

Tom
Bart
Berre
Tom Hill
Marc
Roel
Vikke
Metjes
Jonas
Jef
Dirk

46' Sikke

Doelpunten

15' Marc
??????
??????
??????
??????
86 ' Dirk

Top

19 Oktober  '08                               ALPIA  0 - 0 Sporting Hever
Ploeg

Topper blijft onbeslist.

Vandaag mochten we naar voormalig kampioen Sporting Hever die we zowaar vorig seizoen de titel op een schoteltje hebben geschonken en zijn we dit jaar terug onderweg een andere ploeg de titel te schenken door bij de rechtsreekse titelkandidaten punten te gaan pakken dit ter zijde hier een kort verslag.

1 ste helft

Bij mijn aankomst was de partij al een twintig minuten bezig en merkte op dat het een heen en weer voetbal was met weinig of geen doelkansen maar wel pittige duels wat de wedstrijd zeer aantrekkelijk maakte om naat te kijken , dus doelpunten bleven uit en gingen rusten met een 0-0 tussenstand.

2de helft

Op basis van de tweede helft mag ik jullie vertellen dat ALPIA en alleen ALPIA aanspraak maakte op de drie punten maar de kansen de we kregen konden niet worden omgezet in een doelpunt en strande het duel dus op een onverdien gelijkspel voor Sporting Hever .

Proficiat aan de mannen en speel de komende wedstrijden op deze manier verder en de doelpunten zullen zeker en vast wel tegen de netten vliegen.

Chris

 

Tom M.
Sakke
Sikke
Marc
Roel
Jonas
Metjes
Vikke
Berre
Dirk
Jeffe

46' Tom Hil
60' Bart
75' Maarten

Doelpunten

 

Top

01 November  '08                       (Terugwedstrijd KBLVB CUP ) RG Oplinter 1 - 1 ALPIA      
Ploeg

Bekeravontuur voorbij voor ALPIA.

Vandaag mochten we ons klaarmaken voor de terugwedstrijd van de kblvb cup waar we op eigen veld met 0-2 verloren van RG Oplinter dus moesten we zeker driemaal scoren om alsnog aaanspraak te maken op de volgende ronde.

1 ste helft
ALPIA wist wat het moest doen en dat was snel scoren en al na 5 minuten was er al de eerste open kans vvor ALPIA maar werd helaas niet afgewerkt maar geen nood we waren op dat moment de veel betere ploeg en RGO kwam niet onder de druk uit van ALPIA en kort nadien alweer een open kans voor ALPIA maar de doelman kan de netten proper houden kort samengevat ALPIA had al na 20 minuten met 0-2 voor moeten staan maar zoals het dikwijls in het voetbal gaat maakte RGO kort voor af fluiten de 1-0 ruststand.

2de helft
ALPIA begon de 2 de helft alsof er niets gebeurd was en al na 4 minuten kon de Jeffe een misverstand van de mannen van RGO omzetten in een doelpunt 1-1 en alles leek opnieuw mogelijk want ALPIA bleef er voor de honderd procent voor gaan en dan het moment waar de man in het zwart voor gekomen was namelijk ALPIA een loer draaien :
intussen zijn we in de 70 ste minuut wanneer Marc de bal vooruit trapt tegen een arm van een van de mannen van RGO waarop hij roept naar de scheids dat is toch hens he de scheids twijfelt niet en trekt de rode kaart of er als dan nog meer is gezegd weet ik niet ik beveel Marc om de kleedkamer in te gaan wat hij ook doet en even later komt hij met zijn hond naast ons staan weliswaar niet meer met zijn voetbaltruitje aan. De scheids legt het spel stil en verzoekt Marc om binnen te gaan, en Marc verdwijnd achter het gebouw en binnen de minuut fluit de scheids de wedstrijd abrupt ten einde wetende dat dit al de derde maal is dat hij ons dit zelfde scenario lapt kan dit geen toeval meer zijn ik noem dit wraak en waarom in godsnaam enfin mochten er andere ploegen zijn die dit scenario lezen en het zelfde hebben meegemaakt met Dhr. Vandermotten laat het ons gerust weten in ons gastenboek.
Chris

 

Tom
Sakke
Sikke
Marc
Berre
Jonas
Vikke
Maarten
Bart
Dirk
Jeffe

60' Koen

Doelpunten

59' Jeffe

Top

09  November  '08                              BWG Lummen 2 - 3 ALPIA
Ploeg

Alpia wint verdiend de topper tegen leider BWG Lummen

1ste helft:

Alpia begon heel sterk aan de wedstrijd en de eeste helft een pak kansen om met een ruime marche de tweede helft aan te vatten,toch verzuimde men het om het af te maken.

Lummen kon op geen enkel ogenblik imponeren en kon onze Tomme op geen enkel ogenblik in gevaar brengen. Maar als zo vaak in het voetbal kregen we het spreekwoordelijke deksel op onze neus, een mistasten van Sikke en Tomme leidde zelfs halverwege de 1ste helftin een 1-0 achterstand.Alpia voelde zich hierdoor zeker niet aangeslagen en bleef de kansen bijeen voetballen en kwam tijdens de eerste helft zelfs verdiend op voorsprong via goalgetter Dirk 1-2

De 2de helft :

Joris i.p.v.Maarten
Tijdens de rust werden de nodige instructies gegeven en er op gewezen dat de buit zeker nog niet binnen was.
De tweede helft werd op gang gefloten en het duurde geen 5 minuten of de bordjes hingen al in evenwicht 2-2.Lummen gesterkt door de snelle gelijkmaker kwam beter in de wedsrijd en de duels werden gemener .Zo werden onze jongens vaak hard  aangepakt dat resulteerde in een paar vrije trappen in ons voordeel.Zo knalde Metjes de vrijschop staalhard binnen van net buiten de16.Alpia verdiend op2-3 met nog 20 minuten te gaan.Lummen moest nu alles op alles zetten en hun speler-trainer kwam zich meer in het debat mengen ,secuur opgevangen door Vikke .Alpia kreeg nog uitstekende kansen op de voorsprong verder uit te bouwen maar bleef telkens in gebreke.Even voor affluiten hadden we een sublieme Tomme nodig die een geplaatste kopbal uit doel wist te ranselen. Alpia deed wat het moest :winnen en bijft zich zo handhaven in de subtop.Proficiat jongens!!!

Ben

Tomme
Sakke
Sikke
Maarten
Jonas
Bart
Vikke
Metjes
Roel
Dirk
Jeffe

45' Joris

Doelpunten

28' Dirk
37' Dirk
67' Metjes

Top

11 November  '08                              Sparta Tremelo 0 - 4 ALPIA
Ploeg

Alpia mocht zondag naar sparta temelo afreizen ,waar het een paar oud-gediende ontmoeten.         
1ste helft:
De beginfase van de wedstrijd was evenwichtig met voor Alpia iets meer doelgevaar en Sparta kon enkel dreigen met enkele  vrijschoppen buiten de 16. Eens onze jongens warm gelopen waren vlotte de combinaties beter en beter en Alpia kwam na 25' dan ook verdiend 0-1 voor.Sparta daarentegen  kon daarna maar eenmaal dreigen via een rebound na vrijschop .(heel subliem gepareerd door onze tomme)Alpia bleef tijdens de 1ste helft baas en verdubbelde hun voorsprong nog tot 0-2 ik dacht via roel.(men excusses als dit niet zo is )
2de helft:
Ook tijdens de tweede helft bleef alpia de wedstrijd domineren en Sparta viel enkel op door hun onsportief gedrag .
De tijdens de rust ingevallen Soumah bracht de gerustellende derde treffer van de middag en even later maakte de Metjes er nog 0-4 van.Alpia 6 op 6 en zondag voor een 9 op 9 tegen de Nelly boys.

Proficiat jongens
Ben


Ps. Het eerste doelpunt is mogelijk gescoord door de Jef (ben niet 100% zeker )

 

Tom M.
Sakke
Sikke
Maarten
TomHill.
Koen
Roel
Metjes
Jonas
Dirk
Jeffe

Bank :
Marc
Soumah
Daan

Doelpunten

Jeffe
Roel
Soumah
Metjes

Top

16 November  '08                               ALPIA 7 - 2 Nelly Boys Rillaar
Ploeg

Alpia verpulvert Nelly Boys

Eerste helft:
Zoals zo vaak dit seizoen, waren er weer de typische banaliteiten voor de match. Dirk al volledig in tenue besefte 10 minuten voor de aanvang van de wedstrijd dat hij zijn 45 ers thuis was vergeten. Na een standje van Benny, sjeesde hij snel naar huis. De Alpianen kloegen ook over de fake? Champions League-opwarmingsballen. Die waren van een bedenkelijke kwaliteit, waarschijnlijk gemaakt in een of andere Chinese sweatshop. Of het ermee te maken had, weet ik niet, maar Alpia begon vrij tam aan de match. Slordige passen, te weinig agressiviteit en een gretige tegenstrever, zorgden ervoor dat we 1-0 achterkwamen na pijnlijk mistasten van een van onze verdedigers. Ondergetekende glipte vlak na het tegendoelpunt door de buitenspelval, maar paste net iets te hard naar de meegevolgde Vikke die er zijn voet niet meer kon tegenzetten. Een topfitte Vikke had misschien wel gescoord, want voor de eerste helft al afgefloten was, verving Dirk hem noodgedwongen. Niettemin was Alpia beter beginnen spelen. Het balletje ging goed rond wat resulteerde in goals. 4-1 stond het aan de rust! Dirk, Metjes, Jeffe en Beire waren de afwerkers van dienst. Veel goals, een degelijk spel, maar voetballend kon het nog iets beter.

Tweede helft:
...en voetbal kregen onze supporters in de tweede helft. Het balletje ging snel van voet tot voet en de Nelly Boys kwamen er niet meer aan te pas. De stand werd verder aangedikt tot 7-1 met goals van Beire (weer met de kop), Jeffe en Metjes. De Nelly Boys (wie bedenkt deze naam toch?) lieten zich alleen nog opmerken met schunnige fouten, maar konden toch de 7-2 scoren. Onze kapitein had nog een discussie met de kapitein van de tegenstrever die volgens Sakke wel 27 fouten had gemaakt in deze match. Mooi dat de Sakke die statistieken zo goed bijhoudt tijdens de match, want tenslotte daar dienen kapiteins toch voor! De scheidsrechter had er echter geen oren naar, want hij hield zijn kaarten op zak. Maar dit kon Alpia geen moer schelen, want we speelden de wedstrijd rustig uit. Een uitstekend Alpia Tildonk gaf onze trainer dus een mooi verjaardagsgeschenk. Een gelukkige **ste Benny! Alpia schuift geruisloos op naar de top van de rangschikking. Bij winst volgende week tegen Raket Tienen, staan we op kop!

Bart

 

Tomme
Sakke
Sikke
Makke
Beire
Bart
Tom Hil
Metjes
Roel
Vikke
Jeffe

Invallers:
Jonas
Dirk

 

Doelpunten

Dirk
Jeffe 2*
Metjes 2*
Beire 2*

 

Top

23 November  '08                                     Raket Tienen - ALPIA
Ploeg

 

 

 

Doelpunten

 

Top

07 December  '08                                    ALPIA 4 - 2 Elnor Wespelaar
Ploeg

Alpia wint incidentrijke derby

Een belangrijke dag voor de Alpianen, want de buren van Elnor Wespelaar kwamen op bezoek. Freddy had zijn connecties aangesproken en de plaatselijke SP.A politica Karin Jiroflee kwam de aftrap geven. Ze week voor de rest van de match geen moment van Freddy zijde. Ook een speciale vermelding voor de Sikke die zwaar gekwetst geraakte aan de knie, maar zich toch de moeite troostte om zijn makkers vurig en met een megafoon te komen aanmoedigen, chapeau !

Eerste helft:

In een gelijkopgaande eerste helft, speelde Alpia goed. We creeerden kansen en voetbalden gezond agressief. Toch gaat het balletje bij ons er toch zo moeizaam in, het laatste deeltje finesse ontbreekt meestal in de afwerking. Dirk deed het dan maar op zijn Dirks en frommelde de bal in de goal. 1-0. De Jeffe ging even later alleen door, maar er werd aan zijn truitje getrokken en Jozef ging theatraal neer. Het was weliswaar nog 30 meter tot aan de goal, maar dit was een zuivere rode kaart. Maar zoals zo vaak in deze reeks durven scheidsrechters hun rode kaart niet bovenhalen en deze scheids bleek daar ook geen uitzondering op. Hij trok slechts geel voor die onverlaat! Door dit akkefietje was Alpia wel wat uit concentratie geraakt en dat resulteerde in een tegengoal. Een verdwaalde bal kwam op het hoofd van een Elnorse gozer terecht en het scorebord stond net voor de rust in evenwicht.

Tweede helft:

In een prachtig najaarszonnetje begonnen we snedig aan de tweede helft.
Souma was Koen komen vervangen en dan weet je dat je goed zit vooraan.
We wisten al van vorige matchen dat Souma niet veel nodig heeft om een goal te scoren, dus we hoopten op wat verse aanvalsdrift. Zijn eerste actie oogde wat sloom, maar bij de tweede en de derde was het al raak. 3-1 en Alpia comfortabel in een zetel. Hierna vingen we de aanvallen van Elnor goed op en counterden slim. Zo lokte Dirk nog een penalty uit. Onze Peruviaan wou die natuurlijk zelf nemen, maar dat ging niet door. Iemand riep op Tomme en voor Dirk al getroost was om het feit dat hij de penalty niet mocht nemen, plaatste onze keeper de bal mooi in het hoekje. Dan kwam het mooiste moment van de match: Elnor trapte af en hun beste speler trapte meteen naar doel. Tomme, die nog niet helemaal naar zijn goal teruggelopen was, moest zich reppen en sloeg de bal prachtig uit de winkelhaak. Applaus op al de banken en terecht, wat een save! Elnor prikte nog een lucky goal tegen de netten, maar verder kwamen ze niet, Alpia was te sterk. De match werd nog een tiental minuten stilgelegd doordat iemand van Elnor ongelukkig op zijn nek was terechtgekomen. Na wat gegil en geroep van de Elnor boys en de nu al legendarische uitspraak van de referee: Blijft is van mijn laaijf werd de onfortuinlijke jongen door zijn ploegmakkers naar de kleedkamer gedragen. Hij werd later naar het ziekenhuis afgevoerd. We wensen hem een spoedig herstel toe! Dit incidentje uitgezonderd, werd het een mooie derby en dat vonden ook de talrijk opgekomen supporters. Bedankt aan hen voor de sfeer en bedankt aan de voorzitter en zijn helpers voor de stoofvlees friet na de match!

Bart

 

Tom M.
Berre
Sakke
Maarten V.
Roel
Metjes
Vikke
Koen
Tom H.
Dirk
Jeffe

Bank
Bart
Soumah
Daan
Jonas

Doelpunten

Dirk
Soumah
Soumah
Tom M.

Top

14 December '08                       Knepper Leefdaal 1 - 2 Alpia
Ploeg

Alpia op een diefje met de 3 punten naar huis

Vandaag mochten we afzakken naar Leefdaal waar je het genoegen moet nemen tweemaal 45 minuten schots en scheef te lopen op hun hobbelig veldje wat niet meteen motiverend is . De coach moest serieus sleutelen aan de opstelling door verschillende blessures en geschorste.

1 ste helft
Zoals zo vaak in het voetbal als je tegen de leider in de competetie moet gaan spelen ben je extra gemotiveerd en dat was het geval bij de mannen van Leefdaal vandaag , ze speelde kort op de man en lieten geen meter vrijheid aan onze mannen wat het niet meteen gemakkelijk maakte om een combinatie op de mat te leggen het was Leefdaal die voor het meeste gevaar kon zorgen en ze konden zelfs scoren nadat er slecht afgedekt werd aan onze rechterkant ,konden ze de 1-0 tegen de netten duwen en dit was dan ook de ruststand.

2 de helft
Alpia wist wat het moest gaan doen en wat in de eerste helft niet lukte lukte dan toch stilaan wel namelijk de tegenstander op hun eigen speelveld te drukken en Alpia speelde aardig wat kansen bij mekaar maar Bart kon het leer niet goed genoeg plaatsen om de doelman in verlegenheid te brengen maar dan kwam de verlossing wanneer Dirk de netten wel weet te vinden en het scorebord in evenwicht weet te brengen dan was het terug Leefdaal die kwam dreigen maar ze konden dit keer den Tomme niet meer paseren en het was wachten tot in de 90 ste minuut wanneer metjes in zijn gekende stijl een vrije trap mocht gaan nemen en de bal bal staalhard in het hoekje plaatst 1-2 en de buit binnen Proficiat voor de tweede helft en doe zo voort maar een beetje beter.

Chris

 

Tom M
Berre
  Sakke
Jonas
Maarten
Roel
Jeffe
Metjes
Vikke
Koen
Dirk

45' Bart

Doelpunten

68' Dirk
90' Metjes

Top

21 December '08                             Alpia 1 - 0 Kapelleke Langdorp
Ploeg

Alpia wint topper met kleinste verschil maar wel verdiend

Na flink wat gesleutel van de coach aan de ploeg kon Alpia de topper aanvangen met een degelijk elftal want maar liefst vijf kernspelers konden niet aanwezig zijn voor dit duel onder meer Roel , Jeffe , Metjes , Berre en Sikke allen op ski of Apres ski vakantie ( wie weet dat jong) dit ter zijde nu de wedstrijd :

Bij mijn aankomst was de wedstrijd al een minuut of twee bezig en het zag er gunstig uit want ze drukte van begin af aan de tegenstander op hun eigen speelhelft maar de mannen konden het niet blijven aanhouden en moesten het gaspedaal wat terug trekken waardoor Langdorp toch een beetje beter in de wedstrijd kwam maar de aanvallen werden telkens opnieuw onschadelijk gemaakt door een goed georganiseerde verdediging wat aan beide kanten het geval was. Na 45 minuten hingen de bordjes nog steeds in evenwicht . Na de rust kwam Joris in de plaats van Bart en Makke in de plaats van Bram waardoor Tom H. als laatste man ging spelen . Meteen na het fluitsignaal ging Alpia richting doel van de tegenstander maar telkens kwam de laatste passing niet goed aan verder werd er gebikkeld om elke meter op het veld veel duels werden gewonnen op het middenveld onder meer door de Vikke en de Koen wat het de verdediging wat adem gaf en af en toe kon mee oprukken en dan was het verlossende moment aangekomen wanneer Jonas met zijn gekende overstapjes naar de verdediging van de tegenstander liep en dan het leer in de verste hoek tegen de netten doet verdwijnen 1-0 voor Alpia en vreugde alom . Met nog een twintigtal minueten te spelen gaf Langdorp zich nog niet gewonnen en gingen op zoek naar de gelijkmaker maar de twee Tommekes konden dit voorkomen door op gepaste tijd tussenbeide te komen en de beste kans was nog voor Alpia wanneer Soumah de Makke kan vrijspelen maar de Makke krijgt de bal voor zijn linkse en besluit te zwak in de armen van de doelman en zo eindigde een fel bevochte topper in een 1-0 winst voor Alpia wat een welverdiende zege is aangezien de kansen en verloop van de wedstrijd . We mogen dan met grote fierheid zeggen dat we ons herfstkampioen mogen noemen al kan eerste achtervolger Bekkevoort op gelijke hoogte komen als het zijn twee inhaalwedstrijden wint van zowel Elnor Wespelaar en Sporting Hever. Proficiat en doe zo verder en hopelijk kunnen jullie deze eerste plaats behouden maar de weg naar het einde is nog lang maar niet getreurd als jullie met deze inzet week na week blijven spelen maken jullie een goede kans op de titel en jullie nu klaarstomen voor de volgende Topper tegen KK Bekkevoort alvast succes.

Chris

 

Tom M.
Bram
Tom H.
Maarten
Sakke
Vikke
Koen
Jonas
Bart
Soumah
Dirk

Bank:
Makke
Joris
Maarten VR

Doelpunten

71' Jonas

Top

25 Januari '09                                Alpia 3 - 4 VVS Rotselaar
Ploeg

Zondagploeg onderuit tegen strijdlustig Rotselaar.

Na een lange winterstop mochten we eindelijk terug aan de bak.Met VVS Rotselaar kregen we direct een derby en een  eerste testcase van de terugronde.
Alpia begon gretig aan de match en kwam al na 5 min. op voorsprong via Dirk.Rotselaar moest achter de feiten aan lopen en mocht van geluk spreken dat de staander de pegel van de Metjes kon tegenhouden of het had binnen het kwartier 2-0 gestaan.Toch kwam Rotselaar terug in de match door het zwak verdedigen van onze achterhoede 1-1.
Onze jongens waren hierdoor zeker niet van de kook en bleven aardige combinaties op de mat leggen met als gevolg een mooie 1-2 mooi afgerond door Metjes ,2-1 dus.Alpia kreeg nog enkele mooie kansen om de voorsrong uit te diepen maar verzuimde  het om het af te maken.Rotselaar kwam af en toe eens tegen prikken en kwam bij een van die prikken goedkoop langszij , na hoekschop misrekende Tom zich en met een gelukje ging de bal in ons doel 2-2.Met nog enkele min. tegaan in de eerste helft rukte Jonas mee op en gaf de perfecte voorzet op het hoofd van dirk die maar JA te knikken had en zo konden we toch gaan rusten met een 3-2 voorsprong.
De tweede helft zou nog moeilijk kunnen worden wanneer die vierde goal te lang zou uitblijven. Rotselaar voerde de druk op en voelde dat de 3-3 erin zat en begon meer greep op de wedstrijd te krijgen.Alpia kreeg nog wel een paar kansjes maar het was Rotselaar dat na geharewar voor de goal toch de geljikmaker nette en zo op 3-3 kwam.Op basis van hun 2de helft terecht.Toch kregen we nog een ferme upperkut even voor affluiten knalde ze ons van de leiderplaats en staan hopelijk alle alpianen met hun voeten op de grond.Wat ik me van deze wedstrijd onthou is knappe eerste helft heel zwakke tweede helft . Ik verwacht nu van jullie een klinkende revanche tegen Sparta zodat we terug op titelkoers zijn.
 
  ben

 

Tom M.
Berre
Sakke
Vikke
Jonas
Bart
Mette
Koen
Dirk
Jeffe
Tom H.

Doelpunten

Dirk
Mette
Dirk

Top

01 Februari '09                            Alpia 5 - 3 Sparta Tremelo
Ploeg

Alpia verslaat Sparta Tremelo

Na het verlies vorige week tegen Rotselaar hadden we iets recht te zetten en Tremelo bleek daar het ideale slachtoffer voor. Bij de opwarming was het echter duidelijk dat het terrein moeilijk bespeelbaar zou zijn door de vrieskou. De ondergrond was steenhard, tackelen deed pijn en de bal maakte vreemde capriolen. Deze wedstrijd moest op techniek gewonnen worden en gelukkig is dat wel aanwezig bij Alpia.

Alpia probeerde te voetballen en deed dat gezien de omstandigheden zeer behoorlijk. In de eerste helft resulteerde dat in een paar mooie aanvallen en drie goals: El Peruviano na een vrije trap van de schoolmeester, een kopbal van mezelf en nog eens de Zuid Amerikaan, dacht ik. De spelers van Tremelo kwamen er zelden aan te pas in de grote rechthoek en waren meer bezig met te schreeuwen op elkaar, de scheids en de spelers van Alpia. Voetbal kan je dit niet noemen, een goed gesprek evenmin.

Na de rust dikten we snel aan tot 5-0 via Jozef en de Metjes dacht ik. Vooral de eerste goal was een leuke: Jef kreeg de bal op een presenteerblaadje, maar schoot op de paal. De bal ketste echter terug op de rug van de doelman en zo rolde de bal toch nog traag in doel. Deze lullige goal deed de keeper van Tremelo even later flippen. Na een schot van ondergetekende op de paal lag de bal voor zijn voeten, maar in plaats van deze op te rapen, bleef hij er apathisch naar staren. Ondergetekende probeerde die bal dan maar terug te onfutselen, maar werd nagetrapt door de doelman. Resultaat: rood voor hun keeper en nog wat goedkoop entertainment voor de supporters. Vreemd genoeg was de concentratie bij ons na die rode kaart volledig weg. Sparta kon nog drie keer tegenscoren, weliswaar na een paar knullige tussenkomsten in de verdediging bij Alpia.

Eigenlijk hadden we zeker tien goals kunnen maken in deze partij, want in de tweede helft hadden we nog  een achttal uitgespeelde kansen. Desalniettemin gingen de Alpianen tevreden naar huis. Wesley, Glen en co dropen af richting Tremelo .

Bart

 

Tom M
Jonas
Berre
Sakke
Vikke
Mette
Roel
Bart
Koen
Jeffe
Dirk

Bank
Bram
Soumah
Tom H

Doelpunten

Dirk
Dirk
Bart
Mette
Jeffe

Top

 
Ploeg

 

 

 

Doelpunten

 

Top

15 Februari '09                              Alpia 3 - 1 De Zon Wersbeek
Ploeg

Alpia terug leider na winst tegen Wersbeek.

Een moeilijke match stond op het programma. In de heenronde konden we in die appelstreek maar nipt winnen met 5-6 na een Zuid-Amerikaanse combinatie van het allerhoogste niveau op het einde van de match. Een van onze Zuid-Amerikanen had dus vertrouwen tegen deze ploeg, maar dat smolt als sneeuw voor de zon toen hij na een kwartier spelen een penalty Baggio-gewijs in de Tildonkse akkers plaatste. Nackie is de bal nog altijd aan het zoeken, moeder begint nu echt wel ongerust te worden!

Voor deze penalty hadden we al veel kansen met onder meer een kopbal op de lat en een paar hete standjes voor het Wersbeekse doel. Kansen genoeg dus en een aantal mooie combinaties van Alpia. Toch was het wederom de tegenstrever die eerst kon scoren, een goal die eigenlijk veel te simpel viel. Zo gingen we met 0-1 de kleedkamers in.

In de tweede helft zouden we dit echter recht zetten. Eerst na een goal van mezelf, dan de eerste van het seizoen van de Vikke en Dirk zou de derde tegen de netten koppen. Tussen die drie goals hadden twee Wersbeekse spelers een rode kaart gekregen van de uitstekend leidende referee. De eerste rode kaart was voor het neerhalen van onze spits, genaamd Jef, die alleen richting goal stormde. De tweede kwam er na natrappen van hun kapitein op een eveneens doorgebroken speler. “Ordinair” omschreef de geschorste Sakke deze fout passend na de match en gelijk heeft hij. Alpia bleef verder mooi en agressief voetbal op de mat brengen en speelde één van zijn betere matchen van het seizoen. Het toonde dat het klaar is voor de topper tegen Hever. Nog belangrijker dan de winst en de terug herwonnen leidersplaats: de Jonas is vader geworden. Dikke proficiat aan de mama en papa!

BC

 

Tom M.
Sikke
Maarten
Makke
Berre
Vikke
Metjes
Roel
Bart
Jeffe
Dirk

Bank
Joris
JP

Doelpunten

Bart
Vikke
Dirk

Top

22 Februari '09                               Alpia 1 - 4 Sporting Hever
Ploeg

Alpia onderuit tegen sterk en efficient Hever.

De titel spreekt voor zich een veel te lam Alpia kon van begin tot eind geen vuist maken tegen dit goed georganiseerd Hever die volwassen en proper voetbald bracht en terecht met 1-4 cijfers is komen winnen .

 

Tom M
Sakke
Vikke
Marc
Bart
Roel
Metjes
Bram
Jeffe
Dirk
Bruno

Bank
Soumah
Jonas
Maarten

Doelpunten

 

Top

01 Maart '09                                         Sint-joris-weert 3 - 1 Alpia
Ploeg

 

 

 

Doelpunten

 

Top

8 maart '09                                     Alpia 4 - 2 Knepper Leefdaal
Ploeg

Alpia maakt verschil in tweede helft.

Vandaag mochten we alweer tegen de voorlaatste aan de bak , ditmaal was het Knepper Leefdaal die afzakte naar het alpiastadion . In de heenwedstrijd werd in extremis de drie punten mee naar huis genomen dus we wisten van tevoren dat Knepper een duchtige tegenstander was.
De wedstrijd werd op gang gefloten en Alpia probeerde de bal het werk te laten doen maar resulteerde al gauw in slordige passes , hetzelfde beeld was er ook bij de tegenstrever. Tot de twintigste minuut was het wachten tot het eerste doelpunt gescoord werd het was Dirk die de bal tussen de verdediging schuift en de Jeffe kan zo de bal in de korte hoek tegen de netten trappen 1-0 . De vreugde was van zeer korte duur want twee minuten later kreeg Knepper een vrije trap van op bijna de middenlijn die mooi werd verlengd en over Tom tegen de netten verdwijnd 1-1 . Net voor rust liepen de mannen van Knepper nog uit tot 1-2 na een misverstand in de verdediging ga hier verder niet op in gaan kan gebeuren .

Na de rust kwam Bruno in de plaats van Metjes. Alpia had begrepen dat het uit een ander vaatje moest gaan tappen en bracht wat meer lijn in de combinaties waarmee ze de tegenstander op eigen speelhelft drukte en was de gelijkmaker duidelijk in de maak . Het was Bruno die de actie van op rechts begint waar hij de verdediger fraai uitkapt en dan de bal op het hoofd van Dirk schilderd en deze hoefd alleen nog ja te knikken om de gelijkmaker tegen de netten te duwen 2-2.Alpia had duidelijk zijn draai gevonden en na alweer een listige pas van Bruno kan ditmaal Roel aan de haal met de bal die hem perfect naast de doelman in de verste hoek plaatst 3-2. Knepper gaf zich nog niet gewonnen en knokte zich terug in de wedstrijd en gingen op zoek naar de gelijkmaker maar ook de verdediging bleef op hun hoede en liet Knepper niet verder komen dan de grote baklijn. En dan het unieke moment vind ik toch van broederliefde gesproken , na mooi voorbereidend werk van Koen weet hij feiloos zijn broertje te vinden die zijn tweede van de dag tegen de netten weet te duwen. En daarmee eindigt de wedstrijd op 4-2 in het voordeel van Alpia en houden de drie punten in Tildonk.


Chris

Tom M
Sikke
Makke
Maarten
Berre
Bart
Metjes
Vikke
Roel
Jeffe
Dirk

Bank
Koen
Bruno
Sakke
Jonathan

Doelpunten

Jeffe
Dirk
Roel
Dirk

Top

15 Maart '09                               Alpia 3 - 2 BWG Lummen
Ploeg

Alpia pakt de drie punten in slotminuten

Uit de heenronde hadden we geleerd dat er vandaag een moeilijke wedstrijd op het programma stond tegen de mannen uit het verre Lummen waar we ginder met dezelfde cijfers hebben gewonnen.

Al voor de tweede week op rij was de eerste helft bijzonder slecht met veel slordigheden in de passes en niet aggresief genoeg dan wel gezond bedoeld , maar in de 25 ste minuut kon Alpia dan toch scoren via Maarten 1-0 . De vreugde was spijtig genoeg van korte duur nadat Lummen wist te scoren bij een inworp die met het hoofd werd verlengd en in de verste winkelhaak verdwijnd 1-1 van een lucky goal gesproken . Daarmee werd ook meteen de ruststand vastgelegd . Alpia kwam bijzonder gevleid uit de kleedkamer en kwam langszij via de Jeffe die de score op 2-1 bracht, weer was de vreugde van korte duur want Lummen kon scoren vanuit een vrije trap wat voor en na de vrije trap is gebeurd laat ik in het midden dan was het nog bibberen en beven tot in de slotminuten maar de Sikke verloste heel de Alpiaaanhang uit hun leidde en scoorde de winning goal vlak voor affluiten daarmee houd Alpia de drie puntjes in eigen huis .

Chris

 

Tom
Sakke
Sikke
Berre
Vikke
Jonhatan
Metjes
Roel
Maarten
Jeffe
Soumah

Bank
Makke
Jonas

Doelpunten

Maarten
Jeffe
Sikke

Top

22 Maart '09                                Nelly Boys Rillaar 1 - 4 Alpia
Ploeg

 

 

Makke
Sikke
Sakke
Berre
Maarten
Jonas
Vikke
Metjes
Jeffe
Dirk
Koen

Bank:
JP

Doelpunten

Dirk
Vikke
Dirk
Sikke ( pen )

Top

05 April '09                                Elnor Wespelaar 2 - 3 Alpia
Ploeg

Alpia wint dorpsderby

De wedstrijd van het jaar kunnen we deze wel noemen als we ons mogen klaarmaken om over het water richting Elnor te trekken om er de titel van ploeg van 't stad te gaan verdedigen.

Op algemene aanvraag van de goalgetter ( Tom Wayne ) wil ik hier toch even onze visie van de wedstrijd delen met de medemens . Alpia wist waarvoor het afreisde over het en had maar een doel voor ogen de drie punten en van bij de aanvangsfase ging het meteen op zoek naar een doelpunt maar het doelpunt viel echter aan de overzijde 0-1 en Alpia op achtervolgen aan . Als toeschouwer moet ik zeggen dat de voorsprong onverdiend was maar zo gaat dat nu eenmaal in voetbal . Alpia liet de moed niet zakken en ging resoluut op zoek naar de gelijkmaker maar een karrevracht aan kansen werden niet benut . Alpia werd uiteindelijk toch beloond voor hun inzet met een knaller van de Vikke die de score in evenwicht bracht , nadien knalde de Jeffe nog tegen de paal maar net voor affluiten werd Alpia een terechte strafschop toegekend die feilloos word omgezet door alweer de Vikke en konden we met een gerust hart een pintje gaan drinken.

Elnor kwam als herboren uit de kleedkamer en ging op hun beurt op zoek naar de gelijkmaker en waren vooral gevaarlijk op de lange ballen van de stopper en ook zij werden uiteindelijk beloond en brachten de score op 2-2 . Alpia die nog volop in de titelstrijd zit moest zeker de drie punten mee over het water nemen en alweer benutten ze hun kansen niet en leek de wedstrijd te gaan eindigen op een gelijkspel maar in de slotminuten werd het recht geschiet ,een vrijschop juist buiten de zestien werd door den Berre gekopt op het been van ja ( ex speler van Alpia Tom Wayne ) en zo in doel beland 2 - 3 en de welverdiende buit was binnen en strijden we nog mee om de titel .

Lees hier hoe de mannen van den Elnor erover denken.

 

Bram
Erwin
Makke
Maarten
Berre
Vikke
Bart
Koen
Metjes
Jeffe
Dirk

Bank
JP
Joris
Jonathan
Soumah

Doelpunten

Vikke
Vikke
Owngoal

Top

13 April '09                                  Alpia 2  -  0 KK Bekkevoort
Ploeg

Zondagploeg blijft in de running voor de titel na winst tegen Bekkevoort.

 Op deze mooie lentedag mochten we ons vandaag klaarmaken voor de clash tegen Bekkevoort om de strijd om de titel.

De wedstrijd begon erg gespannen want er werd maar een ding verwacht van onze jongens en dat was winnen om in de running te blijven om de titel.
Met de nodige nervositeiten in het spel waren de pases minder zuiver dan in andere wedstrijden maar bij mondjesmaat kwam Alpia beter in de wedstrijd en drijfde de tegenstander op hun eigen speelhelft,en de kansen die hierop volgde werden telkens naast en over getrapt . Op een poging van de bezoekers moest den Bram eens goed plat en hield de netten proper . Alpia bleef drukken en een doelpunt was in de maak dat was duidelijk maar deze bleef echter uit in de eerste helft en gingen we rusten met 0-0.
Alpia ging ook in de tweede periode op het zelfde elan door en de tegenstander kwam er niet meer aan te pas en het was echter wachten op een doelpunt tot 20 minuten voor affluiten wanneer Metjes alleen op de doelman af gaat en het leer beheerst naast de doelman tegen de netten doet verdwijnen en 1-0 voorsprong was een feit en vreugde allom bij Alpia. In de laatste 20 minuten werden nog zeker 3 doelrijpe kansen gemist door onder meer de Makke , Dirk en de Soumah maar de Roel vond toch het gaatje richting de netten om de verdiende 2-0 op het scorebord te plaatsen.
Zeer spannende topper was het wel en veel stress aan de kant maar de drie punten zijn binnen en nu nog met dezelfde ingesteldheid naar Langdorp en we kunnen daar gaan vieren denk ik en nen dikke Proficiat aan de mannen en dank u voor de talrijke opkomst van de supporters.

Chris

Bram
Sikke
Erwin
Sakke
Berre
Koen
Metjes
Vikke
Roel
Dirk
Soumah

Bank
Bart
Marc
Jonathan

Doelpunten

Metjes
Roel

 

Top

 26 April '09                              Kapelleke Langdorp 0 - 3  Alpia
Ploeg

Alpia in de zevende hemel

Zeg nog eens dat er in de liefhebbersbond of cafévoetbalbond (we moeten het zeggen zoals het is) geen bekwame mensen rondlopen. De brave kalenderman was zo visionair geweest om de eerste en de tweede van het klassement op de laatste speeldag tegen elkaar te laten spelen! Alpia-Kapelleke Langdorp was dus de clash van de twee hoofdrolspelers van de zondagreeks. Alpia moest winnen om in het hol van de leeuw kampioen te worden en gelukkig werd het daarin gesteund door een bus supporters. Enkele van onze supporters zouden op het einde van de match nog moeilijk op hun benen kunnen staan, maar daarover later meer…

De eerste helft

Alpia begon snedig aan de match, maar de tegenstander ook. Het spel ging goed heen en weer zonder echt veel kansen op te leveren. Halfweg de eerste helft was het echter raak. Een beresterke Roel ging door en plaatste de bal mooi in de hoek. Dirk zou zijn voorbeeld even later volgen en maakte de 0-2! Alpia in een zetel en de titel wenkte.

Nog 45 minuten

Kapelleke kwam gemotiveerd uit de kleedkamer voor de tweede helft, maar al na vijf minuten bleek dat dit tot niets zou leiden. Alpia controleerde en kwam er nog geregeld uit.
De Metjes maakte er na een mooie combinatie 0-3 van en zette daarmee de kroon op het werk. Alpia Tildonk mocht zich kampioen 2008-2009 noemen!

* Nog een grappig detail: Sikke aka de chiller van de groep kreeg twee minuten voor affluiten nog rood voor natrappen. Sikke, gelieve de drie bakken Leffe die je voor deze weddenschap kreeg te delen met je ploegmakkers. Danku!

De kampioenen

Deze match toonde dat Alpia Tildonk de waardige kampioen werd van deze reeks.
Na affluiten konden de supporters, die zich van hun beste kant hadden laten zien, eindelijk hun emoties de vrije loop laten. Ik zag traantjes, lachende gezichten, vriendschap, ongeloof en… openbare dronkenschap. Alle emoties bij elkaar gecombineerd, werd het een feestje dat in het thuisbastion nog stevig werd verdergezet.

En nu?

Buiten twee barslechte wedstrijden (Hever en Sint-Joris Weert) en enkele keren kampioenengeluk (Lummen, Wespelaar) verdiende Alpia Tildonk deze titel. Qua techniek, samenspel en sfeer was er geen betere in deze reeks. Daarnaast was de evolutie die we doormaakten tegenover het begin van het seizoen opvallend. Bedankt hiervoor aan de voorzitter, de trainer, de talrijke supporters, de spelers van de zondag- en zaterdagploeg en al wie Alpia aan deze titel hielp. ‘Volgend jaar beter doen, wordt moeilijk’ hoorde ik al iemand zeggen. Fout! De beker én het kampioenschap moeten volgend jaar ons doel worden. Bij die eerste hebben we volgend jaar nog iets recht te zetten. Herinner jullie vorig jaar: een dolgedraaide Makke, zijn dolgedraaide hond en een mja dolgedraaide scheids…

Bart Cattaert

 

Bram
Sikke
Erwin
Vikke
Sakke
Metjes
Berre
Roel
Koen
Jeffe
Dirk

Bank:
Souma
Bart
Makke
Maarten V.C.

Doelpunten

Roel
Dirk
Metjes