Wedstrijdverslagen Zaterdagploeg 1 B

benesol

28/08/10                                                    RG Oplinter 1 - 5 Alpia
Ploeg

Alpia vlot voorbij Oplinter : 1-5
 
Alpia trok het seizoen meteen goed opgang door vlot te winnen tegen Oplinter. Toch was het de thuisploeg die eerst op voorsprong kwam.  
Een onterrechte vrije trap werd redelijk kneuterig door Ali doorgelaten en de thuisploeg dus op voorsprong. Alpia domineerde echter maar kon de kansen in het begin
van de wedstrijd niet afmaken.  
De vroege achterstand werkte echter als een ' wake-up ' call, voor de Alpianen. Alpianen versterkt met enkele nieuwe spelers. Ik denk vooral aan Koen en Koen, maar ook Cas en Kevin zijn nieuwe / oude bekende...
Nog voor de rust kon er met 2x kevin aan de basis ( een keer op hoekschop en een keer op vrije schop ) het verschil gemaakt worden.
Oplinter bleef bikkelen, soms letterlijk te hard, zeg maar vuil spel voor een beter resultaat , maar tevergeefs.
Alpia scoorde nog 3 maal vanuit de actie, Secu maakte een zuiver hatrick... twee maal uit de actie één keer vanaf de stip.
Alpia meteen goed begonnen, wellicht voor een turbulent seizoen. Tubulent gezien de hervormingen en dergelijke wordt zeker vervolgd...
P.S. Wil je reageren op het verslag, of wil je graag zelf wat schrijven, schrijf gerust naar chris.demaer@telenet.be voor jouw output.
 
Groeten Jef


Doelpunten

 

Terug

04/09/10                                                  Alpia 5 - 0 Sparta Tremelo
Ploeg

Alpia wint met forfait


Doelpunten

 

Terug

11/09/10                                                  Bareel Molenstede 3 - 1 Alpia
Ploeg

Als tegenstanders een engelbewaarder hebben op hun doellijn is het moeilijk om scoren. Misschien wat flauw, maar de gemiste kansen de pech waren deze wedstrijd niet te overzien. Alpia bracht op een breed terrein onder een zomerzonnetje mooi voetbal voort. 
Echter de bal wou maar niet over de doellijn, en dan kent men de wetten in het voetbal...  
Tegenstander pompte de bal naar voren waar een hendige spits eerst met een zondagsschot en daarna 2x op de tegenaanval, genadeloos afstrafte.
Ook op het plein zelf wordt er te veel op ploegmakkers gemekkerd, ook de ref kreeg zijn deel van gefrustreerde Alpianen,
Hopelijk volgende week beter op alle fronten...


Doelpunten

 

Terug

18/09/10                                                 Alpia 0 - 0 El Toro Paal
Ploeg

Weer verliest Alpia punten tegen een ploeg die op papier te kloppen was.
Deze wedstrijd had weinig om het lijf, Alpia die via de combinatie tracht, maar niet lukt. Vervolgens te veel in de lange bal heil zoekt en nog harder faalt. 
De bal wil er maar niet in, maar Alpia dwong in tegenstelling met vorige week gewoon te weinig kansen af.
Dringend herbronnen volgende week voor de beker tegen Begijnendijk. 
Oproep : laat je niet vangen in Begijnendijk het is en blijft een lastige ploeg die vooral met (te) hevige supporters vaak de tegenstanders provoceert. 
Alpianen speel voetbal, maar vooral ga niet in op al die zever van de tegenstander !! 
Het seizoen is nog lang de kern breed laten we vlug plezier in ons voetbal terugvinden en het loopt haast zeker wel vlot.


Doelpunten

 

Terug

25/09/10                                          Astra Begijnendijk  3 - 0   Alpia ( Beker Vlaams brabant)
PloegDoelpunten

 

Terug

02/10/10                                          IM Molenstede  2 - 2   Alpia
Ploeg

Alpia blijft met de punten morsen en komt niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen IM Molenstede.

Tildonk vindt voorlopig niet het juiste ritme. Geen succes voor het uitvoetballend werk van de muliticulturelos, mooi voetbal tenspijt het resultaat telt en dat is onvoldoende. Met name, een schramele  5 op 12 , terecht in de onderste regionen van het klassement? Wat mij betreft niet.
 
Al vlug kwam de bezoekende ploeg met 10 man te staan, door een ( terechte ) uitsluiting van Suma. Na een kwartiertje aanstellerij van de thuisploeg kon er gelukkig nog voort gespeeld worden. IM Molenstede lijkt een hapklare brok, maar bleek een zure pudding. Wat we daar gezien hebben treft alle verbeelding, bijna even erg als gaan spelen op Astra Begijnendijk. Een speler die een andere medespeler in het aangezicht slaat, vervolgens een andere ploegmaat zijn vinger breekt om na heel het tumult weer doodleuk op het velt te sukkelen.
 
Molenstede kwam na enkele individuele fouten van Tildonk 2-0 voor en Alpia normaal gezien uitgeteld. Ali lost een ogenschijnlijke makelijke bal en Jef spits in omvorming naar rechtsbak had geen verhaal op een knappe uithaal van de enige echt gevaarlijke spits.
 
Gelukkig vocht Tildonk terug en kon het met 1 punt terugkeren naar de beschaafde wereld. Voetballend komt het er wel uit, maar Alpia vergeet in de zone van de waarheid haar collectieve 'cool' te bewaren. Een wendbare Secu dwingt de nodige kansen af, maar denkt te weinig collectief, met heel wat frustraties tot gevolg...
 
De druk stijgt, maar Tildonk krijgt niet veel tijd om stil te staan.. benieuwd wat dit Tildonk kan doen tegen Caf 99 ?
 
U ziet het volgende week zaterdag, een macht om naar uit te kijken.
Jeffe


Doelpunten

 

Terug

23/10/10                                            Alpia 8 - 3 Remy Boys Wijgmaal
Ploeg

Ruime en verdiende zege voor Alpia tegen Remy Boys Wijmaal.

Alpia kwam na 20 " verdiend op voorsprong na een knap schot buiten de 16 van onze spits van dienst. Nog voor de rust vlogen ze er gemakkelijk binnen noteer Suma enkele keren, maar ook Tomas.
 
De tweede helft begon met meer aarzeling achteraan wat enkele tegendoelpunten opleverde, vooraan en uitvoetballend/technisch bleef Alpia de boven hand houden waardoor het zelf nog enkele malen aan scoren toekwam (noteer Bangoura en Kevin Delis als doelpuntenmakers ). 8-3 was dan, a.u.b. supporters, de uitslag.

Maandag 01/11/10 om 15 u tegen van Kappeleke Langdorp !!
 
Supporters op post ?
Jeffe


Doelpunten

 

Terug

01/11/10                                            Alpia 7 - 0 Kapelleke Langdorp
Ploeg

Alpia vlot voorbij onmondig Langdorp

Langdorp bleek al vlug geen partij voor een uitgekookt Tildonk. Het nam met een " roterend 11-tal " vlot afstand van een ongeïnspireerd Langdorp ! Was het met een 4-5-1 opstelling? dat ook nu weer vlug het verschil gemaakt werd. Kapitein Jokke trof na 20 raak met een infiltratie door het midden. Met een listig puntertje verschalkte hij de doelman.
Uitvoetballend en met veel druk vooruit , kwam Tildonk vlug 3-0 voor . Kouyaté scoorde vanop de stip en Suma kon na een gelost schot van diezelfde Kouyaté gemakkelijk binnenduwen. Langdorp bakte er echt niets van en enkele zochten dan maar heil in : " laten we een uurtje op de kap zitten van de ref... " We kijken alleen maar naar ons eigen en dan mogen we hopen dat onze Schramme fit blijft. Als sluitstuk in den défence zorgt hij voor extra rust in het spel. Ook het experiment met Bangoura op de verdedigende mid, leek mij een succes ( we hebben met cissé/betrold best wat concurrentie op deze possitie ) .  
Ook na de rust en zelfs met een man minder bleef Tildonk heersen. Ali kreeg wél nog rood (wellicht dus 2x geschorst) na een handsbal buiten de 16 ... Wellicht mogen we de goalie van het 2de elftal alias Timothy vragen om ons enkele matchen te depaneren. 6-0 was volgens mij zeker terrecht ... 
Vanaf zaterdag 6/11 tot zaterdag 13/11 zijn er voor Tildonk 9 belangrijke punten te verdienen. Meespelen voor de ereplaatsten doen we zeker, maar willen we echt meer? dan moeten we nu onze goede vorm bevestigen ! Gelukkig zijn er nog heel wat punten te verdelen, maar door de aarzelende start is de marge voor missers te klein geworden.
 
Langdorp droop heel toepasselijk ( op deze mistige allerheilige ) af naar hun kappeleke,
zaterdag 6/11 een ernstige test tegen den burger? supporters op post?
 
Jef


Doelpunten

 

Terug

06/11/10                                             Den Burger Betekom 1 - 7 Alpia
Ploeg

Tildonk zet zegenreeks verder
 
Tildonk bevestigt goede vorm en neemt gemakkelijk afstand van de Burger Betekom met de volgende opstelling :  Jeffe, Schramme, Kenneth in de verdediging. Berthold voor de verdediging, links tomas rechts Kevin, centraal papé, jokkes, Bangoura, vooraan Suma .
 
Met veel zin voor uit-voetbal begon Tildonk de partij, desondanks kwam het voor via een stilstaande fase. Kevin krulde mooi onderaan rechts en Tildonk na 5 min 0-1 voor. 10 minuten later eventjes spanning... na een overtreding (vrijeschop ) kon Ali de bal niet vastklemmen op een afstandschot net buiten de 16. Een gevolgde burger kon binnentikken. Alles terug opnieuw te beginnnen. Maar lang heeft deze spanning niet geduurd. Na een enig mooi actiespel van 5 Alpianen.... besloot tomas (weeral met het de kop) zijn ploeg terug op voorsprong te brengen. Het was vanuit de verdediging dat Jokke eerst Kevin diep stuurde. Die bracht strak voor en Tomas deed de rest. Een goal waar zelfs de tegenstanders de handen voor op elkaar brachten. Zelfs niet ongewoon, want Tildonk bracht wel meer van dergelijke leuke acties op touw, gewoon mooie voetbal, pure sang ! Iedreen was top,maar de prestatie van Papé toch weer zo innig mooi. Hij stak de draak met vele burgers daar op het middenveld, zelfs voorzetten van 20 meter achter het steunbeen gezien ... twas de moeite.
 
Burger zakte helemaal in en Tildonk kan nog voor de rust uitlopen tot 1-4 . De tweede helft was gesneden koek voor 11 gretige Alpianen. 1-7 was de einduitslag. Geen overdreven score gezien afgedwongen kansen.
 
Donderdag iedereen op post tegen Begijnendijk ? weer een oproep aan iedereen ... laat je vooral niet vangen door Begijnendijk, we weten onderhands dat ze vurig/agressief zowel op als naast het plein intimideren. Steek hier geen energie in ! Het voetbal dat we brengen zal volstaan, als we onze collectieve cool kunnen bewaren keren we met 3 punten terug.  
 
Goed bezig manne, proficiat en tot donderdag !!


Doelpunten

 

Terug

11/11/10                                             Astra Begijnendijk 4 - 3 Alpia
Ploeg

Alpia stelt ambities bij na onverdiende 4-3 nederlaag tegen Begijnendijk
 
In ongunstige omstandigheden (kwetsures van Cas en afwezigheid Suma) en bij onguur weer verloor Tildonk donderdag 11/11 de topper tegen Begijnendijk. Op een moeilijk bespeelbaar terrein was het Tildonk dat voor het eerste gevaar zorgde. Maar na balverlies op het middenveld kwam Begijnendijk na een vlugge omschakeling te eenvoudig 1-0 voor.
Wat later weer een tegenaanval van Begijnendijk dat na een gepakte bal van Ali toch nog de 2-0 kon binnenschuiven. Bal op de paal en Tildonk niet goed gevolgd. Tildonk gaf zich niet gewonnen en kwam terug in de match door een kopbal van Schramme. Collectief bleef Alpia aandringen en het kwam dan ook terrecht gelijk na een uigespeelde actie.
Maar lang kon de feestvreugde niet duren, de arbiter zag geen strafschop op een zuiver handsbal, maar floot wel aan de andere kant onterrecht fout op de 16 meter. Met een schot afgeweken op een Alpiaansevoet kon Begijnendijk met een 3-2 voorsprong de kleedkamer binnen. Enkele minuten daarvoor werd ook al een loopzuiver doelpunt afgefloten voor buitenspel. Begrijpelijk dat Tildonk zich bekocht voelt. 3 cruciale beslissingen van het door Begijnendijk goed gekende zwart trio kandelde de match in het voordeel van Begijnendijk !  
Na de rust gesterkt met geloof en vertrouwen kwam Tildonk na 5 min terug gelijk. Nieuwe spits Kevin schoot mooi binnen na  actie voorafgegaan op de flank.
Maar weer moest Tildonk het onderspit delven, Begijnendijk schoot redelijk zwak, keeper loste en een Dijker was goed gevolgd... 4-3 ...  
Beide ploegen kregen nog best wat kansen, Dijk schoot tegen de lat en Tildonk kopte op de paal, maar tervergeefs...  
De laatse minuten, extra ballen terug in de kleedkamer , duurde bijzonder lang en dat spel speelt Begijnendijk toch steeds goed uit.
 
Tildonk met lege handen terug naar huis, maar zeker niet zonder vertrouwen. Vertrouwen dat deze ploeg te pakken was, misschien niet in de beker en op hun terrein en met hun arbiters, maar wat mij betreft wel thuis op Tildonkse bodem. 
Gewoon verder punten pakken er zijn er nog 57 te verdelen !
Tot zaterdagDoelpunten

 

Terug

20/11/10                                             Alpia 4 - 2 RD Kaggevinne
Ploeg

Alpia pakt 3 punten en lijkt opdoffer tegen Begijnendijk vergeten
 
Een week na de verloren topper likt Alpia zijn wonden. Een ogenschijnlijke haalbare kaart Kaggevinne genaamd , werd relatief gemakkelijk opzijgezet door Tildonk.
Het werd vlug duidelijk dat Tildonk meer voetballende capaciteiten had dan de tegenstander. Spijtig genoeg schemerde dit maar weinig door in het resultaat.
Tildonk drong wel het meeste aan, maar was moeizaam in de afwerking. Het was 2 keer op de counter dat Tildonk uitvoetballend de tegenstander verschalkte. Eerst kon Papé afwerken na 1- 2 tje met Jef en laat in de 1ste helft kon Kevin binnentikken na een aktie op rechts. 2-0 was dan ook de terrecht ruststand.Kaggevinne speelde goed mee, maar was niet beslissend in de afwerking op de duurzame kansen die het afdwong.
De 2de helft zorgde voor meer nerveusiteit bij Tildonk. Kaggevinne kwam terug in de match na een afstandschot op een stilliggende bal, misschien te pakken door de keeper, maar die stond eigenaardig opgesteld. Zo bleef het spannend die tweede time. Na een bal op de lat en een op de paal kon gelukkig Tildonk afstand doen tot 3-1 . Maar weer buffelde Kaggevinne zich in de match ditmaal op een onhoudbare kopbal via een corner.  
Gelukkig bleef Tildonk voetballen. Vooraan kon het balletje bijgehouden worden en dat is op zo'n momenten belangrijk. Ondertussen ruilde Daan Dimi in voor Secu. Jef kwam op rechtsbak, secu mee met Kevin vooraan. Zonder echt in gevaar te komen nam Tildonk opnieuw afstand tot 4-2 en Kaggevinne dodelijk uitgeteld.
3 punten verdiend, oververdiend, uikijken naar...
den beker ZONDAG 28/11 , supporters op post?
 
P.S. opgepast er wordt sneeuw voorspelt deze week, afgelasting is mogelijk !Doelpunten

 

Terug

28/11/10                                             Alpia 4 - 1 El Toro Paal
Ploeg

Tildonk kan met een gerust hart naar Paal met 4-1 voorsprong
 
meer dan 20 ' had Tildonk zondag niet nodig om afstand te nemen van El toro Paal ! De eerste 45 minuten bracht Tildonk het gekende tik tak voetbal op de koude mat.
Suma scoorde na 5 ' innig mooi na een knappe voorzet van op links met een puntertje in de kruising. Een paar minuten later kon diezelfde Suma binnentikken na een geloste bal van de goalie.  
Cas maakte er na een paar kapbewegingen 3-0 boeken toe voor Paal .
Toch kwam Tildonk 1 keer in verlegenheid met de bal naar de midden stip. Schramme werd tijdens de rust naar de kant gehaald en meteen werd weer duidelijk hoe belangrijk onze schram is voor de ploeg. Tildonk was veel van haar organisatie kwijt en moest dus een goal slikken. 
Paal schuifde wel wat in haar opstelling en dat rendeerde iets of wat. Ten slotte zette Papé Paal met een schot paal paal binnen op 4-1.
Alpia bekert dus wellicht voort... elke match moet natuurlijk gespeeld worden !
Volgende week terug de competitie tegen Keiberg Schaffen. Een match om naar uit te kijken!  
Opgepast winterweer afgelastingen blijven mogelijk !
Groeten JefDoelpunten

 

Terug

11/12/10                             Alpia 2- 2 Volle Pot Korbeek-dijle
Ploeg

Alpia houdt stand tegen volle pot 2-2
 
Op karakter en met stiel hield Alpia zaterdag verdient 1 punt thuis tegen een uigekookt vol potje. Alpia opgesteld zoals gebruikelijk met een 4-5-1 systeem kwam de eerste helft 0-1 achter. Volle pot was aartsgevaarlijk op stilliggende fases en vanuit de omschakeling. Het scoorde dan ook vanuit een hoekschop. Volle pot speelde met erg vinnige voorspelers, jongens met één voor één provenciale en nationale ervaring. Maar Tildonk moest niet onderdoen en kwam er bij momenten voortreffelijk uit. Kort tikken op beperkte ruimte of met een goede actie op het middenveld. Alpia bracht wat het moest brengen met name voetbal.
De tweede helft was Alpia nog niet goed wakker of het stond al 0-2 achter. De ex OHL spits van volle pot spleet door de verdediging waarop onze attente nieuwe doelman geen verhaal had. Welkom aan de nieuwe doelman btw, jong geweld zou je denken, maar onze goale maakte op ons een mature indruk. De doelman had vertrouwen op heel wat moeilijke terugspeelballen en hij kwam enkele keren goed tussen, baas in eigen bakkerée... Toch kwam Tildonk weer in de match, vanuit de kluts eerst op de paal maar in tweede instantie raak. 
Met ijzeren benen en zin voor rechtvaardigheid kwam Tildonk tot 2-2 . Papé verschalkte innig mooi met links heel de verdediging en doelman erbij met een overhoeksschot in het zijnet. Tildonk uitzinnig en terrecht, want Alpia maakte in die tweede helft meer aanspraak op de overwinning dan de volle pot. Tildonk duwde door en kreeg zelfs heel even de 3 punten in het vizier. Vrije trap en dan weet je het wel, Delis met een lekkere krul ( aangeraakt of niet ) hij vloog tegen de netten..., maar de ref zag offside ( terrecht ? wij menen van niet ) . 
Zo bleef het bibberen tot de laatste minuut die er niet kwam, want de scheidrechter vond het welletjes en vloot ruim op tijd af. Iedereen tevreden? Wij alvast wel, want we mogen niet vergeten dat de volle pot een ploeg is met een substantieel budget. Dit in tegenstelling tot Tildonk dat quasi alleen draait op een bakkje primus en een fles cola in de kleedkamer en een bonneke met ne sandwitch achteraf. Dank aan alle spelers die zich week op week belangenloos inzetten voor de ploeg, jongens zonder jullie was Tildonk maar half !   
Tot slot wil ik de 12-man nadrukkelijk danken voor zaterdag jongstlede.   Waar was dat feestje ? Wel volgens mij aan de kant, bedankt supporters voor de steun .  
Volgende week op post ? Denk aan afgelastingen ze geven weer sneeuw ....
 
Groeten
 
van de redactie ...Doelpunten