Wedstrijdverslagen Zaterdagploeg 2 D

Café De Brousse

04/09/10                                                    Alpia 3 - 2 Astra Begijnendijk
Ploeg

Alpia geeft titelkandidaat meteen fikse dreun!

Eindelijk was het zover; de 1e competitiematch van het nieuwe seizoen!! Om het allemaal nog wat extra spannend te maken, mochten we meteen vol aan de bak tegen den Astra. We wisten dat zij, door de gemiste titel vorig seizoen, super gemotiveerd aan de aftrap zouden komen. Met minder dan de 3 punten zouden ze geen genoegen nemen. Het beloofde dan ook een helse strijd te worden. Vanaf het 1e fluitsignaal werd er door beide ploegen geprobeerd van verzorgd te voetballen. Dit lukte ons aardig, mede door het feit dat Astra nogal futloos speelde. Hun trainer, en ook sommige spelers, ergerden zich dood aan het gebrek aan tempo in hun spel. Na enige tijd konden wij profiteren van concentratieverlies, dit op een stilstaande fase. Perfecte voorzet en Nelson, die mooi voor zijn man kwam, knikte heerlijk de 1-0 binnen. Euforie alom!! Een dikke pluim voor Nelson ook, in een nieuwe omgeving meteen zo sterk voor de dag komen; chapeau! Doordat we zo makkelijk op voorsprong kwamen, geloofden we ook steeds meer in onze kansen om de score verder uit te diepen. Toch werden we al snel met onze voetjes op de grond gezet. Na slecht verdedigen op een hoekschop, kon de gelijkmaker probleemloos worden binnen gekopt. 1-1! We konden dus terug herbeginnen. We bleven niet bij de pakken zitten en ook de Zine deed zijn duit in het zakje. Hij lukte een kopie van de goal van Nelson. Prachtig de 2-1 binnen gekopt! We waren terug vertrokken. Ondertussen stonden we achteraan, met een sterk keepende Timo, secuur te verdedigen. Toch viel de 2-2, na enige onoplettendheid bij ons. We wisten toch nog terug op voorsprong te komen, na een owngoal van den Astra. Dit tot grote ontzetting bij hun spelers en aanhang. Er lag namelijk een speler van hen geblesseerd op de grond. Ondertussen was het voor ons bibberen tot het einde. Zo pakte den Timo nog uit met een wereldsave op een strak afstandsschot. Het eindsignaal weerklonk en de spanning zette zich om in vreugde. Het seizoen meteen goed gestart met een, door sommigen, onverhoopte zege. De eerste 3 punten zijn dus al binnen dankzij een jeugdig en enthousiast voetballende ploeg. Blijven strijden is dus de boodschap. Op naar volgend weekend voor de moeilijke verplaatsing naar Sparta Tremelo. Allen op post!!

Bram

 

Timo
Bram
Arrie
Pieje
Max
Koene
Bart C
Joris
Maarten
Zine
Nelson

Bank
Koen VN

Doelpunten

 

Terug

11/09/10                                                 Sparta Tremelo 1 - 2 Alpia
Ploeg

Alpia wint met 10 man in Sparta Tremelo

Vandaag stond de verplaatsing naar Tremelo op het programma. Een niet te duchten tegenstander die altijd gemotiveerd is tegen Alpia. Dat bleek ook van bij het 1e fluitsignaal, er werd meteen naar voren gevoetbald door beide ploegen. De combinaties verliepen vrij vlot, al was het positioneel voor sommigen niet altijd even makkelijk. Na een, onvrijwillige, elleboogstoot aan de Max mochten ze alleen op Timo afgaan. Timo smeet zich, zonder vrees, in de voeten en verijdelde zo de achterstand. Beide spelers bleven hierbij wel geblesseerd liggen na een, toch wel, fikse botsing. Zo kreeg onze doelman de knie van de tegenstrever tegen het hoofd. Zo hard dat er zelfs vel aan zijn pet bleek te hangen. Na verzorging konden we dan toch verder spelen. We voetbalden zelf ook nog wat aardige kansen bij elkaar, maar de afwerking liet te wensen over. Zo gingen we rusten met een terechte 0-0. De 2e helft gingen we wat hoger druk zetten, wat resulteerde in meer gevaar en balbezit voor ons. Ondertussen hadden we ons wat moeten herschikken, nadat Nelson gewisseld was voor Andy en Schramme in de plaats kwam van de moe gestreden Joris. Toch bleven we het doel van Sparta belegeren, zoals zij het onze, wat resulteerde in een penaltyfout op de Max. Als kapitein nam ik mijn verantwoordelijkheid en stuurde ik de doelman de verkeerde kant op en zo stond het 0-1! Even later sloeg het noodlot echter toe. Bij een botsing werd Andy zwaar geblesseerd aant het bovenbeen, waardoor hij echt niet verder kon. Zo moesten we dus met 10 verder en wisten we dat het niet makkelijk zou worden. Toch hield iedereen zich goed aan zijn verdedigende taak en braken we uit wanneer we konden. Zo scoorden we, na een mooie aanval, de 0-2. Zine hield drie man aan de praat, kapte zich vrij en zette voor waarna den Arrie enig mooi binnenkopte in de verste bovenhoek. Een serieuze boost voor ons vertrouwen toch wel. Sparta begon ondertussen wel het balbezit op te eisen en kreeg ook verschillende goede mogelijkheden tot scoren. Deze werden echter allen gestopt door de sterk keepende Timo, of ze werden verprutst. De ontlading na het eindsignaal was dan ook enorm. Op karakter, met een man minder, op verplaatsing gaan winnen... zoiets is altijd goed voor het vertrouwen. Dit hebben we te danken aan de hele ploeg, maar vooral aan den Timo. We kunnen wel zeggen dat hij de 3 punten vandaag heeft gepakt voor zijn ploeg. Dikke proficiat allemaal en op naar volgende week, dan staat ons thuis Plenke Werchter te wachten.
Allen aanwezig en er volop tegenaan!!

Bram

Timo
Bram
Arrie
Pieje
Max
Koene
Koen VN
Joris
Maarten
Zine
Nelson

Bank
Andy
Schramme

Doelpunten

Bram
Arrie

Terug

18/09/10                                                     Alpia 4 - 0 Plenke Werchter
Ploeg

Alpia wint vlot van Plenke Werchter

Om op het zelfde elan verder te gaan, moesten we vandaag Plenke Werchter verslaan. Niet eenvoudig, aangezien we de laatste jaren nooit meer tegenover elkaar gestaan hadden. Zo wisten we dus weinig over onze tegenstander, behalve dan de resultaten van hun vorige matchen. Vanaf het 1e fluitsignaal, namen we het heft in eigen handen en zetten we goed druk naar voren. Kansen bleven echter nog een tijdje uit, mede dankzij het goede spel van de jongens van Plenke. Toch konden we na fraai samenspel de score openen via Nelson. Zo was de druk er wat af en konden we wat rustiger onze wil opleggen. Niet veel later maakte Nelson, na een enig mooie combinatie, er al 2-0 van. Een echte spits twijfelt nooit en is een eeuwige opportunist. Ondertussen had onze doelman een eerder rustige namiddag, al mocht de concentratie natuurlijk niet verslappen. Plenke beschikte toch wel over een aantal technisch onderlegde spelers, die elkaar goed wisten te vinden. Zo moest onze Maarten “Jean-Pierre” in allerijl een miraculeuze tackle inzetten om Plenke het scoren te beletten. Collectief zat het goed in elkaar bij ons, want we gaven weinig weg en creëerden kans na kans. Zo kon ook Bart Cattaert zijn goaltje meepikken, nadat hij listig het doelgebied was ingeslalomd. 3-0! Nu was het helemaal over voor de bezoekers. Het beste werd echter bewaard als afsluiter. Een sterk spelende Fré en Koen (allebei) vonden, na het betere “tikki-takka”, Nelson en stuurden hem de diepte in. Zonder twijfelen lobde hij vanop zo’n 25 meter de bal enig mooi over de uitgekomen doelman, die deze achter zich in de verste bovenhoek zag verdwijnen. 4-0 en de match was gespeeld! Alweer verdiend de punten gepakt, wat de verdienste is van de hele ploeg. Als we zo blijven spelen, staat er ons een mooi seizoen te wachten. In elk geval de punten die we nu hebben, pakken ze ons al niet meer af. Nu een weekje rust, maar misschien toch wel interessant om de 1e ploeg aan het werk te zien in de bekercompetitie. Zij spelen in en tegen Astra Begijnendijk; een kraker van formaat. Ook nog graag even onze trouwe supporters bedanken voor hun eindeloze steun en sympathie ;-) Tot de volgende alvast…

Bram

Timo
Bram
Max
Arrie
Maarten
Pieje
Fre
Koen P.
Nelson
Koen VNB
Bart C.

Bank
Joris

Doelpunten

Nelson
Nelson
Bart C.
Nelson

Terug

02/10/10                                                    Bruggenhof Betekom 3 - 2 Alpia
Ploeg

Terecht onderuit bij Bruggenhof Betekom

Coach: Fikke

Een niet te onderschatten verplaatsing naar Bruggenhof vandaag. Toch is het algemeen geweten dat we het hier elk seizoen moeilijk hebben. De match kon niet slechter beginnen. Timo krijgt een terugspeelbal en trapt deze op de doorjagende aanvaller en we stonden meteen 1-0 achter. Een dikke 5min later trap ikzelf een doorgeschoten voorzet in eigen doel; 2-0 en nu werd het wel heel moeilijk. Toch knokten we ons terug in de match en scoorden we de 2-1 en 2-2 in de 2e helft. Verdiend op basis van onze vechtlust en inzet. Spijtig genoeg kreeg ik na een tackle (volgens iedereen op de bal) een 2e gele kaart en moesten we dus met 10 verder. Alsof het nog niet erg genoeg was, kregen we nog een penalty tegen. Deze werd genadeloos omgezet en we stonden 3-2 achter. Nu was het onbegonnen werk om hier nog iets tegenin te brengen en zo was het eerste verlies meteen een feit. Teleurstelling alom in de kleedkamer natuurlijk. Nu moeten we volgende week thuis iets recht zetten tegen Tornooiveld Evere. Anders verliezen we de voeling met de kop van het klassement, wat niet de bedoeling is. Op naar volgende week dus, waar we allen iets te bewijzen hebben. Borst vooruit en kop recht dus!!

 

Bram

 

Timo
Bram
Max
Pieje
Fre
Koene
Maarten
Joris
KoenVN
Zine
Nelson

Bank
Arrie
Tom H

Doelpunten

 

Terug

02/10/10                                                   Alpia 7 - 1 Tornooiveld Evere
Ploeg

Tornooiveld wordt verpletterd!
Coach: Fikke

Vandaag was het zover, op zoek naar eerherstel, moesten we er weer volop tegenaan. Deze keer thuis tegen Tornooiveld, een moeilijk te bespelen team. De weersomstandigheden waren in elk geval ideaal, alsok het kortgemaaide gras. De match begon nerveus en wij stonden duidelijk nog half te slapen. Dit resulteerde al snel in een achterstand na gebrekkige communicatie bij ons. 0-1 en we konden al meteen achtervolgen. We kwamen nu beter in de match en vonden een antwoord via de Koen die snoeihard de gelijkmaker binnen schoot. Zo stond het dus snel 1-1 en was dus alles te herdoen. Even later stonden we al met een man meer, na een (onterechte) uitsluiting van een bezoekende speler. Zo konden we nog voor de rust op voorsprong komen via de Koen. De 2e helft was slechts een formaliteit, want de bezoekers waren moe en misnoegd door de uitsluiting van hun teammaat. Zo liep de score al snel op na enkele prachtige doelpunten van de Zine. Onze Timo moest zich slechts 1x tonen toen een doorgebroken speler zich in zijn richting begaf. De fut was er helemaal uit en zo diepten we de score uit tot 7-1. Zo scoorden Koen en Zine elk 3x en tekende Nelson voor het andere doelpunt. Zo deden we wat van ons verwacht werd, de 3 punten thuis houden. Nu is het al uitkijken naar de topper van volgend weekend in St-Joris Weert. Benieuwd of we daar iets weten te rapen.

 

Bram

 

Timo
Bram
Max
Osmane
Bart C
Koene
Maarten
Joris
KoenVN
Zien
Nelson

Bank
Pieje
Fre

Doelpunten

Koen VN
Koen VN
Zine
Zine
Nelson
Koen VN
Zine

 

16/10/10                                                    Sint Joris Weert 10 - 0 Alpia
Ploeg

Zwaar onderuit in St-Joris Weert!!

We gaan het vandaag kort houden, aangezien er toch  niet veel positiefs te vertellen viel. Vanaf het wedstrijdbegin stonden we te slapen en voetbalden we ondermaats. Zo kwamen we na luttele minuten al 1-0 achter, na een fout van mijzelf. Vanaf toen was het enkel Weert wat de klok sloeg. De doelpunten volgden elkaar in sneltempo op, terwijl wij slechts enkele halve kansen bij elkaar voetbalden. Weert had echter geen medelijden en de ballen vlogen er langs alle kanten in. De moed zakte ons in de schoenen en enkel een sterke prestatie van Timmy zorgde ervoor dat de blammage niet nog groter werd. Het eindsignaal kon dus niet snel genoeg klinken, al duurde dit voor ons nog een eeuwigheid. Toen het eindelijk zover was, stond er de harde 10-0! eindstand op het bord. Proficiat aan de jongens van Weert, dit was oververdiend. Wijzelf waren nergens en moeten de koppen nu snel omhoog krijgen.

Bram


Doelpunten

 

 

23/10/10                                                   Alpia 7 - 2 Remy Boys Wijgmaal
Ploeg

Alpia klampt terug aan met een dikverdiende zege!

Vandaag moesten we iets rechtzetten na de vernedering van vorige week. We kregen de Remy Boys uit Wijgmaal op bezoek, wat meestal een geladen derby oplevert. We begonnen ongelooflijk sterk, met soms fraai combinatievoetbal. Dit leverde paniek op bij de bezoekers en zo konden we snel scoren via een mooie kopbal van de Pieje. Remy Boys kwam ondertussen ook af en toe aan het venster kijken en gokte op de counter. We liepen ondertussen verder uit, zodat de match snel gespeeld was. Ook al omdat de bezoekende laatste man al snel 2x geel pakte en we dus tegen 10man gingen voetballen. Dit resulteerde in een verdiende 7-2 einduitslag. Een hele opluchting na de flater van vorige week. De rust is dus even weer gekeerd. Tot volgende week alvast, dan trekken we naar Shanghai. Het zal er zeker en vast niet van de poes zijn...

Bram


Doelpunten

 


06/11/10                                                  Shanghai Leuven 10 - 2 Alpia
Ploeg

Alweer een zware nederlaag voor onze jongens.

Ploeg: Timo, Pieje, Bram, Makke, Arrie, Koen, Fré, Joris, Maarten VR, Jelle en Nelson
Bank: Zine, Bart C en Andy

We moesten vandaag vol aan de bak tegen Shanghai. Dit is meestal een spannende wedstrijd, maar zover zou het vandaag nooit komen. Na een dikke minuut mocht Timmy zich al omdraaien na een afgeweken bal van de thuisploeg. Niet veel later stond het al 2-0 en zo was de match al half gespeeld. We wisten niet wat ons overkwam en zagen de thuisploeg langs alle kanten aan onze goal opduiken. Ze speelden vele frisser, beter combinerend en vooral met meer inzet dan wij. Zo kregen ze kans na kans en hadden wij geluk dat Timmy er nog redelijk wat uihaalde. Toch kregen we nog een beetje hoop toen de Jelle een prachtdoelpunt maakte met een mooie volley. Het mocht echter niet zijn, want de goals bleven ons rond de oren vliegen. De 2e helft speelden we echter een andere match waarin we nog een aantal mooie kansen kregen en waarin we vooral karakter toonden. Zo kwam den Andy, na een prachtige rush, nog dicht bij een wereldgoal. Zo schoot hij vanop 25m richting winkelhaak, maar spijtig genoeg besliste de doelman er anders over. Ook onze Makke mag ek niet vergeten. Hij deed dit in de 1e helft ook al eens en ook toen pakte de keeper enig mooi. Toch werden we op het einde nog beloond toen Zine een mooie dribbel afrondde met een prachtige lob. Toch mocht het niet zijn, want dit was slechts een pleister op de wonde. De einduitslag bedroeg dan ook 10-3. Alweer een vernederend verlies voor onze jongens. Verliezen is geen schande, maar dit was ondertussen toch al de 2e keer dat we er 10 in ons mandje kregen. We weten dus wat ons te doen staat volgende week tegen De Zoenk Kessel-Lo. Niet te onderschatten dus...

Bram


Doelpunten

 

 

20/11/10                                                  Alpia 4 - 2 De Zoenk Kessel-lo
Ploeg

Alpia wint en behoudt zo voeling met de top.

Ploeg: Timmy, Bram, Makke, Joris, Daan, Arrie, Pieje, Koen, Jokke, Soumah en Maarten Pierlé
Bank: Andy, Peter Vdriel, Zine

Na onze opdoffer van verleden week in Shanghai konden we ons thuis geen puntenverlies veroorloven. Zo waren we dus genoodzaakt van bij het begin af de toon te zetten. Dit deden we ook en zo scoorden we snel via, een goed spelende, Pieje. Hij werkte beheerst af en zo stonden we snel 1-0 voor. Een droomstart dus voor onze jongens. Niet veel later deed de Pieje dat huzare stukje nog eens over en trapte hij ook de 2-0 binnen. We bleven de druk opvoeren, wat ook resulteerde in ruimte voor onze tegenstander. Deze werd goed uitgebuit en zo scoorden ze op een snelle tegenaanval de 2-1. Met deze stand gingen we dan ook rusten, dus we wisten wat ons de 2e helft te doen stond. Na enkele minuten in de 2e helft gebeurde echter het ondenkbare. Na slecht positiespel bij ons scoorden de bezoekers de gelijkmaker. Hier hadden we toch niet op gerekend en dus moest de concentratie weer 100% zijn. Dit gebeurde ook en zo scoorden we al snel de 3-2 via de Jokke. We bleven ook het tempo bepalen en speelden het bij momenten zeer slim uit. Zo hervatte Soumah, na een fout, zeer snel en speelde hij de alleenstaande Jokke aan. Deze twijfelde niet en legde de verdiende 4-2 einduitslag vast. Een dikke pluim voor de ganse ploeg die er terug voor vocht zoals we dat normaal gezien altijd deden in het verleden. Nu trekken we naar Tabor met als opdracht ook daar iets te rapen. Het wordt niet makkelijk, maar ik heb er vertrouwen in dat we daar iets kunnen neerzetten. Alvast tot dan!

Bram


Doelpunten

 

 

27/11/10                                                  Tabor Heverlee 2 - 3 Alpia
Ploeg

Alpia wint topper om de 3e plaats!

Ploeg: Timo, Bram, Arrie, Max, Joris, Tom H, Maarten VR, Bart C, Andy, Nelson en Maarten P.

Bank: Pieje, Fikke

In barre omstandigheden moesten we vandaag op bezoek bij de mannen van Tabor. Op een zeer zwaar terrein wisten we dat het quasi onmogelijk zou zijn om deftig voetbal te brengen. Spelen op karakter was dus de boodschap. Puntenverlies was uit den boze indien we veilig bovenaan in het klassement wilden blijven. We wisten dus wat ons te doen stond. We begonnen zeer geconcentreerd aan de wedstrijd, maar het was Tabor dat meteen de lijnen uitzette. Het gevaar kwam steeds over hun linkerkant, doch konden ze onzen Timo slechts sporadisch bedreigen. We pakten zelf ook meer en meer het heft in eigen handen en legden ons eigen spel op. Dit ging echter gepaard met veel kick and rush, aangezien het veel te gevaarlijk was om vanachter risico’s te nemen. Na mooi combineren kwam Maarten P plots alleen voor de doelman en hij twijfelde niet. Hij werkte het leer koelbloedig in de rechterhoek en zo stonden we 0-1 voor in een wedstrijd die alle kanten op kon. Niet veel later maakte Nelson er met een duikende kopbal al 0-2 van. Al wat Alpia heette, ging compleet uit de bol en vierde als een gek. Ondertussen waren we zelf ook al goed weg gekomen toen de ref de bal niet op de stip legde. Na een duidelijke penaltyfout van ons legde hij de bal buiten de baklijn. Tabor voelde zich dus terecht benadeeld. Wij concentreerden ons ondertussen op het weinig of niet weggeven van kansen om zo de nul op het bord te houden. Dit lukte aardig en zo gingen we met een 0-2 voorsprong rusten. Na de rust draaide het bij ons een tijdje vierkant, wat resulteerde in de aansluitingstreffer en de gelijkmaker voor Tabor. Dit was op dat moment dan ook zeker niet onverdiend. De hoofden moesten bij ons weer omhoog indien we de volle buit nog wilden pakken. Op karakter trokken we weer volop ten strijde met slechts 1 doel; winnen! Na slecht tussenkomen van de thuisdoelman kwam de bal voor de voeten van Bart C. Deze twijfelde niet en trapte zo de 2-3 tegen het net. Dit zorgde voor een super spannend slot. Toch wisten we stand te houden en namen we de 3 punten mee naar Tildonk. Dit ook mede dankzij den Timo die weer ijzersterk stond te keepen. Een pluim trouwens voor de hele ploeg, die met een groot hart heeft gestreden. Ondanks wat er over ons gezegd wordt, bewijzen we toch het tegendeel. Het is een plezier om met elk van deze jongens samen te spelen. Ik kijk al uit naar de wedstrijd van volgende week in Heuvel-Lo. Niet te onderschatten, want daar hebben we het altijd moeilijk. Alvast tot dan!!

Bram


Doelpunten

 

 

08/01/11                                               Astra Begijnendijk 2 - 2 Alpia
Ploeg

Alpia pakt punt met man minder!

Ploeg: Timo, Bram, Kenneth, Max, Joris, Koen P, Maarten VR, Bart C, Fré, Nelson en Jelle.

Bank: Arrie, Zine en Peter v D

Op een zompig veld zouden we vandaag de, altijd pittige, wedstrijd tegen Astra spelen. De match kon voor ons niet veel slechter beginnen... Na een beoordelingsfout van mijzelf, vloog de bal over me heen en dook hun spits in mijn rug. Max liep met hem mee en kwam, per ongeluk, met zijn scheenbeen tegen de ander zijn voet. Ze vielen alle twee en de Max kreeg prompt de rode kaart onder de neus geduwd. Zo moesten we dus nog 80 minuten met een man minder verder. We lieten de koppen echter niet hangen en kregen zelfs een paar zeer goede kansen, die telkens net niet afgemaakt werden. Toch lukte de Jelle erin om de score te openen. Dit na een geslaagde solo waarbij hij drie mensen in de wind zette en dan koelbloedig het leer in de verste hoek schoof. Onverhoopt, maar geheel verdiend, stonden we dus 0-1 voor. Niet veel later kregen we een penalty nadat Jelle over het been van een tegenstander ging in hun strafschopgebied. Ik nam mijn verantwoordelijkheid en knalde de 0-2 onhoudbaar in de benedenhoek. We wisten dat we onze concentratie hoog zouden moeten houden, als we de 3 punten zouden willen meenemen. Zo gingen we rusten met een 0-2 voorsprong en gaven we geen enkele kans weg. De 2e helft begonnen we iets nerveuzer en was het Astra dat het betere van het spel had. Dit resulteerde in de aansluitingstreffer, nadat hun spits volkomen ongedekt van dichtbij de bal voorbij Timo kopte. Ietwat later kreeg ook Astra een, terechte, strafschop na een fout van ons in het strafschopgebied. Deze werd feilloos omgezet en zo stond het 2-2. Dit was achteraf gezien ook de terechte einduitslag. Toch verdienen we een dikke pluim voor het geleverde spel en het vertoonde karakter. Niet veel ploegen zouden in deze omstandigheden hetzelfde verwezenlijken. Nu op naar de volgende match voor de, hopelijk, volgende punten...

Bram


Doelpunten

 

 

22/01/11                                              Plenke Werchter 1 - 4 Alpia
Ploeg

Alpia pakt makkelijk de volle buit in Werchter

Ploeg: Timo, Bram, Kenneth, Max, Pieje, Koen P, Maarten P, Bart C, Fré, Nelson en Jelle.

Bank: Arrie, Zine, Joris en Andy

Vandaag stond de match tegen Plenke Werchter op het programma. Een niet te onderschatten ploeg met veel jeugdig enthousiasme. Voor aanvang van de match hielden we een minuut stilte, uit respect voor het overleden vader van Geert “Nacki” Nackaerts en speelden we elk met een rouwband. De match kon voor ons niet beter beginnen. Na een hoge bal in het doelgebied van de tegenstander, vloog deze via een knie van ee thuisspeler, los in de winkelhaak. 0-1 voor ons en hat pad was geëffend. Iets later mocht de Jelle alleen op de keeper af en miste aanvankelijk nog, maar in de herneming bleef hij wel kalm en schoot zo de 0-2 voorbij de keeper. We bleven het betere spel op de mat leggen, maar Plenke counterde toch gevat. Al het gevaar vertrok bij hun ijzersterk spelende spelverdeler, die kwistig met gemeten passes strooide. Toch moest onzen Timo slechts 1x zijn kunnen tonen. Dit op een hard schot van ver, dat een verraderlijke bots mee kreeg op het einde. Timo pakte echter alsof het nies was. Voor ons was het vat nog niet af, want ook de Koen besloot nog iets moois te doen. Zo krulde hij een vrije trap enig mooi in de verste winkelhaak, wat voor euforie zorgde bij al wat Alpia heette. Ondertussen was de match zo goed als gespeeld, maar toch maakte Nelson er nog 0-4 van voor de rust. De 2e helft was dus nog enkel een formaliteit, al kregen we hier nog enkele goede kansen. Deze werden echter allemaal gemist, al waren er sommige bij die echt onmisbaar waren maarja... Omdat we zelf ondertussen met 6 vooraan gingen spelen, vergaten sommigen onder ons hun verdedigende taak en zo liepen we vaak op gevaarlijke counters. Hieruit kon Plenke toch 1x scoren met een mooie lob over een kansloze Timo. Al bij al kwamen we echter nooit in de problemen en wonnen we ook verdiend. We willen deze zege dan ook opdragen aan de Nacki en hem zo een hart onder de riem steken. We wensen hem en zijn familie dan ook veel sterkte in deze moeilijke periode. Nu op naar volgende week voor de inhaalmatch in en tegen Heuvel-Lo. Allen op post dus...

Bram


Doelpunten

 

 

29/01/11                                              VK Heuvel -lo 1 - 0 Alpia
Ploeg

Alpia stelt teleur en verspeelt de punten

Ploeg: Timo, Bram, Kenneth, Koen P, Zine, Joris, Zine, Maarten P, Jelle, Arno en Nelson.
Bank: Arrie, Andy, Max

We trokken vandaag naar Heuvel-Lo, wat voor ons altijd een moeilijke partij geweest is in het verleden. Vandaag zou echter niet anders zijn. We begonnen met veel goede wil aan de partij en hadden duidelijk het betere van het spel. Zo kreeg Arno al meteen een unieke kans op de openingstreffer, maar een verdedigend been besliste daar echter anders over. Naarmate de wedstrijd vorderde, verwaterde het spel echter en eiste het loodzware veld al snel zijn tol. Zo kwamen we op achterstand, nadat een weg gewerkte hoekschop in de voeten van een thuisspeler viel. Deze twijfelde niet en schoot de 1-0 voorbij den Timo, die door het bos van spelers de bal niet kon zien vertrekken. We liepen achter de feiten aan, maar forceerden toch nog enkele goede kansen zonder echt te dreigen. Het beste werd echter bewaard voor later, toen ikzelf voor meer power in de spits zorgde. In de laatste minuut kreeg ik de unieke kans op de gelijkmaker, maar ik kon mijn schot niet laag houden en zo zoefde de bal een halve meter over het doel. Eerlijk is eerlijk, we verdienden het vandaag niet om punten mee huiswaarts te nemen. Ik wil de jongens van Heuvel-Lo dan ook feliciteren voor hun getoonde inzet en karakter. Op naar de volgende wedstrijd, waar we hopelijk nog eens laten zien dat we over een talentvolle groep beschikken, die tot goed voetbal in staat is. Alvast tot dan!

Bram


Doelpunten

 

 

05/02/11                                              Alpia 4 - 4 Bruggenhof Betekom
Ploeg

Drama in de slotminuut en alweer verspeelde punten!

Ploeg: Timo, Dimi, Pieje, Max, Bart C Koen P, Zine, Maarten P, Jelle, Bram en Nelson.
Bank: Arrie, Kas

 

We kregen vandaag het bezoek van Bruggenhof Betekom. We waren op voorhand gewaarschuwd, want na het verlies ginds hadden thuis dus iets recht te zetten. De match kon voor ons niet slechter beginnen, want na luttele minuten scoorde Bruggenhof al uit een tegenaanval. Zo stonden we al meteen 0-1 achter en moesten we ons dringend herpakken. Dit deden we, maar scoren lukte echter niet. Zo liet ikzelf een viertal goede kopbalkansen onbenut en trapte ik van ver snoeihard tegen de dwarslat. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten, want Nelson had een mooi hakje in gedachten en verraste zo alles en iedereen. We konden dus terug herbeginnen en op zoek gaan naar de voorsprong. Deze kwam er ook niet veel later en zo was het weer vreugde alom. Met een afgeweken vrijschop stelden de bezoekers toch weer gelijk en zo was weer alles te herdoen. We bleven goed combineren en dit loonde. Na het betere tikki-takka scoorde Kas de 3-2. Ook dit liedje duurde niet lang en Bruggenhof maakte alweer gelijk. Weer wisten we terug op voorsprong te komen en was de buit uiteindelijk binnen. Althans, dat dachten we… In de slotseconden maakte Bruggenhof echter nog de 4-4 en zo veranderde onze feeststemming al snel in een serieuze domper. Niet getreurd echter, want volgende week wacht ons de zware verplaatsing naar Tornooiveld Evere. Een stevige tegenstander, waar we alles tegen uit de kast zullen moeten halen om te winnen. Dat beloofd!!

 

Bram


Doelpunten

 

 

12/02/11                                             Tornooiveld Evere 1 - 4  Alpia
Ploeg

Alpia pakt de volle buit mee terug naar Tildonk!

Ploeg: Timo, Dimi, Pieje, Max, Bart C, Koen P, Zine, Maarten P, Jelle, Robie en Nelson.
Bank: -------

Aangezien ik er zelf niet bij was, is het niet evident om een degelijke interpretatie van de wedstrijd neer te schrijven. Als ik me goed heb laten informeren, kwamen we achter tegen slechts 9 thuisspelers. Positief was wel dat vandaag Robie debuteerde op de rechtsachter en ,naar eigen zeggen, een goed gevoel overhield aan de partij. Toch wisten we nog de volle buit te pakken, nadat ook hun doelman uitviel. Zo werd het uiteindelijk nog 1-4 en werden de goals gemaakt door de Max, Jelle, Pieje en Koen P als ik me niet vergis. Al bij al een logische zege, want puntenverlies tegen 9 of 8 spelers zou een regelrechte blammage zijn geweest. Nu uitkijken naar de volgende match, thuis tegen St. Joris-Weert. Hiertegen hebben we nog iets recht te zetten na de schandelijke 10-0 pandoering die we gins om de oren kregen. We zijn dus op voorhand gewaarschuwd! Allen op post met de nodige dosis inzet en karakter. Als ploeg moeten we in staat zijn om op eigen veld de punten thuis te houden.

Bram


Doelpunten

 

 

19/02/11                                             Alpia 4 - 5 Sint Joris Weert
Ploeg

Alpia Tildonk gaat strijdend ten onder tegen Sint-Joris Weert

Na de pandoering in Weert vorig jaar stond Alpia Tildonk vorig weekend tegen hun kwelduivel van weleer en tevens leider in deze competitie. Fikke wilde in navolging van Guido Brepoels – volgens vertrouwelingen zijn grote idool – een nieuwe techniek uitproberen om ons scherp te krijgen, psychologische oorlogsvoering. ‘Krantenknipsels zijn niet meer van deze tijd’, dacht onze trainer, en dus werd het liefhebbersvoetbalsgewijs een papiertje met speldenknop met daarop de niet te mis verstane boodschap 10-0!

Met deze prikkelende gedachte vatte Alpia Tildonk de eerste helft aan. Deze was evenwichtig met redelijk veel kansen voor beide partijen en bikkelende middenveldspelers. Toch stond het na 45 minuten 0-3 voor Weert. Efficiëntie voor de goal, werd het verschil ons monkelend duidelijk gemaakt in de kleedkamers. Kleurloos, volgens de slechte verliezer.

We lieten het niet aan ons hart komen, en begonnen de tweede helft als een nieuwe match. Dat resulteerde al snel in de 1-3 en de 2-3 met respectievelijk een mooie krul van Koen, een van de gebroeders Pierlé, en een strak omgezette penalty van Bram na een worstelgreep door drie Weert-spelers op Pieje, die andere Pierlé. Een geradbraakte Pieje kon de match gelukkig nog uitspelen. Weert maakte hierna echter snel de 2-4, maar verloor daarna een van hun spelers met een rode kaart. Een smerige fout!  Pieje maakte kort daarna de 3-4 en Alpia kreeg hoop. Het was immers heel de tweede helft lang veruit de betere ploeg tegen de leider die langzamerhand meer in paniek raakte. Helaas kreeg ook een van onze spelers een rode kaart van de goed leidende scheidsrechter. Bram ging met zijn volle gewicht – volgens ingewijden geschat op 91,7 kilo – door op een doorgebroken lichtgewicht van Weert en kon terecht gaan douchen. Het leek over voor Alpia, zeker nadat de spits van Weert kort na dit intermezzo zijn vijfde tegen de touwen jaagde. Alpia kwam nog terug tot 4-5 via Jelle of Cas en Weert won nog wat tijd door wat trutterig duw- en trekwerk. Het bleek nodig, want Alpia kwam in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker. Het mocht echter niet zijn. Desalniettemin was het een fijne match…

Bart C.

 

Timo
Bram
Schramme
Koene
Tom H
Bart
Arnaut
Gukke
Joris
Jelle
Nelson

Bank
Zine
Max
Pieje
Bob
Cas

Doelpunten

Zine
Koen
Bram
Cas

 

05/03/11                                             Remy Boys Wijgmaal 3 - 5  Alpia
Ploeg

Eindelijk nog eens winst voor onze jongens!!

Ploeg: Timo, Bram, Max, Pieje, Fré, Gukke, Bart C, Joris, Zine, Jelle en Nelson
Bank: Arrie, Arno, Koen P. en Robie.

Vandaag stond de derby van de Vaartstreek op het programma. Eén ding was op voorhand duidelijk: we moesten en zouden vandaag alleen tevreden zijn met de 3 punten. Zo begonnen we ook aan de wedstrijd, met volle overtuiging en wilskracht. De combinatie rolden, in tegenstelling tot de afgelopen weken, weer vlot over de mat en het was al Alpia wat de klok sloeg. Zo kwamen we al snel op voorsprong na een penalty van mijzelf. Even later maakte Bart er, met een knappe “stifter” in de winkelhaak, 0-2 van. We waren niet te stoppen en alles lukte ons vandaag. Zo nam Nelson het leer in één tijd op de slof en verschalkte zo knap de keeper. Ondertussen stond het al 0-3 en zou je denken dat de match gespeeld was. Als ook Jelle er, na een knappe dribbel, nog voor rust 0-4 van maakte, waren we helemaal zegezeker. Toch gingen we nog rusten met een tegendoelpunt, na een kleine flater van den Timo. Niemand verweet hem iets, hij heeft ons dit seizoen al vaak genoeg recht gehouden. Na rust kreeg ook Remy ook een, zeer betwistbare, penalty. Deze werd dan ook koelbloedig omgezet en zo stond het al snel 2-4. Remy geloofde er terug in en wij speelden plots met de daver op ons lijf. Onze ergste nachtmerrie kreeg ondertussen stilaan vorm wanneer Remy plots de 3-4 voorbij Timo schoot. Dit was onze eigen schuld, want op een paar mensen na speelde iedereen uit positie. De verlossing was echter niet veraf; zo’n 1m70 groot genaamd Arno. Toen hij inviel, ging er plots terug veel meer dreiging uit van onze kant. Hij bekroonde zijn sterke invalbeurt dan ook met de verlossende 3-5. Koelbloedig schoof hij het leer onder de doelman en zo was er terug wat ademruimte voor ons en zakte de thuisploeg nu helemaal in elkaar. Ikzelf miste nog een penalty en zo de kans om de score nog wat op te drijven. Al bij al zou dit niet verdiend geweest zijn, want de Remy boys speelden ook een meer dan degelijke partij. Na een wekenlange stilte was er zo ook eindelijk nog een gejuich in onze kleedkamer. De Fré zijne verjaardag werd dus in stijl bezongen!! Na onze match moedigden we zoals vanouds onze 1e ploeg aan, die ook tegen Remy Boys speelden. Dit was echter tevergeefs, want ze hadden een complete offday en verloren met schandelijke 4-1 cijfers. Niet getreurd echter, de volgende match loert alweer om de hoek. Wij allen op post komende zaterdag, want dan komt Shanghai op bezoek. Vergeet niet dat we ginds met schaamrood op de wangen afdropen. Meer hoeft er denk ik niet worden gezegd…

Bram

 


Doelpunten

 

 

12/03/11                                              Alpia 3 - 1 Shanghai Leuven
Ploeg

Alpia wint meer dan terecht tegen Shanghai!!

Ploeg: Timo, Bram, Max, Pieje, Joris, Maarten, Arrie, Gukke, Bart C, Jelle en Nelson
Bank: Robie en Tom H.
Coach: Fikke

Na onze winst vorige week tegen de Remy Boys, konden we hier vandaag een mooi vervolg aan breien door thuis te stunten tegen Shaghai. Van onze ervaring in de heenmatch wisten we echter dat dit niet vanzelfsprekend zou zijn. Toch geloofden we 100% in onze kansen en vatten we de wedstrijd super gemotiveerd aan. Van bij het eerste fluitsignaal was duidelijk dat het ons menens was en dat we niet zomaar over ons zouden laten lopen. We wisten dat we tegen het technisch vernuft van de bezoekers met 11 in blok zouden moeten spelen. Dit deden we ook, mede door altijd hoog druk te zetten op hun verdedigers. Zij wisten hier geen raad mee en zo zaaiden we constant paniek in hun achterlinie. In balbezit waren we ook constant dreigend met enkele mooie kansen tot gevolg. Als we een goed resultaat wilden neerzetten, zouden we deze kansen echter ook moeten verzilveren. Dit bleek de afgelopen weken niet ons sterkste punt. Maar op een vroege lentedag als vandaag wil het allemaal wel eens anders lopen. Onze spitsen liepen goed en dreigden voortdurend, zodat Shanghai er geen raad mee wist. Zo werd de Jelle diep gestuurd en tot 2 maal toe foutief gestopt in de baklijn. Penalty was het logische gevolg en zo konden we meteen een bliksemstart nemen. Ikzelf ging achter de bal staan en stuurde de doelman de verkeerde kant uit. Zo stonden we meteen 1-0 voor. De scherpte en concentratie bleven behouden en niet veel later genoten we van een geniale ingeving van de Jelle. Ruim buiten de baklijn kapte hij zich mooi vrij en krulde het leer enig mooi voorbij de kansloze doelman. Een 2-0 voorsprong was meer dan verdiend. Ondertussen dreigde Shanghai vooral via hun pijlsnelle flanken en probeerden ze altijd verzorgd te voetballen. Zo moest Timo één keer alles uit de kast halen om een gekruist schot uit de hoek te zweven en zo een hoekschop toe te staan. Wijzelf hadden ons dubbel geplooid om met een mooie voorsprong de rust in te gaan. De coach kon het allemaal wel smaken, maar waarschuwde ons toch om niet te verzwakken en op hetzelfde elan door te gaan. Een ploeg als Shanghai kan namelijk met een paar flitsen het verschil maken, dat herinneren we ons nog van in de heenmatch. De concentratie bleef echter behouden en we begonnen met dezelfde scherpte als bij aanvang van de wedstrijd. Ondertussen had Shanghai wel stilaan de bovenhand in het spel en speelden ze rustig de bal rond, met hun snelle flanken als wapen. Dit zonder echt te dreigen, mede door het secure verdedigende werk van de ganse ploeg. Het waren wij echter die nog eens wisten te scoren. De Jelle hernam het spel met een strak indraaiende voorzet en de Pieje schoot onhoudbaar binnen aan de 2e paal. Nu zaten we echt op rozen, want een 3-0 zouden we thuis niet meer prijs mogen geven. Al weet je natuurlijk nooit; herinner u thuis tegen Bruggenhof… De jongens van Shanghai bleven echter hun eigen spel spelen en werden hiervoor ook beloond met een eer reddend doelpunt. Zo stond het luttele minuten voor het einde 3-1 en was het zaak voor ons om georganiseerd te blijven spelen. Den Timo moest nog eens ver uit zijn doelgebied komen, nadat Robie de buitenspelval open zette. Al bij al zonder erg en zo kwam het eindsignaal steeds dichterbij. Toen de scheidsrechter de match affloot, waren we allemaal door het dolle heen. De bezoekende ploeg wenste ons proficiat met de overwinning en zo trokken we in een vriendschappelijke sfeer richting kleedkamers. Daar vlogen de traktaties ons meteen om de oren net als de smakelijke hamburgers achteraf! Ook de jarige Max liet het zich allemaal geweldig smaken en vierde zo zijn verjaardag in stijl.
Ik wil alle spelers, de coach, de supporters en alle andere aanwezige clubleden bedanken voor hun bijdrage tot deze klinkende overwinning. Niemand had vandaag verwacht dat we onze, tot dusver, beste match van het seizoen zouden spelen. Volgend weekend staat de thuismatch tegen Tabor op het programma. Alweer niet verliezen en we maken terug aanspraak om wat op te schuiven in het klassement. De vooraf gedroomde top 5 komt weer stilaan in het vizier. Het is werkelijk een plezier om elke week deel te mogen uitmaken van zo een geweldige groep als de onze. Op het veld soms verhitte discussies, maar die worden achteraf vriendschappelijk weg gespoeld tussen pot en pint. Ik kijk alvast uit naar volgend weekend om er samen weer stevig in te vliegen!

Bram

 


Doelpunten

 

 

19/03/11                                              Alpia 1 - 2 Tabor Heverlee
Ploeg

Geen zegereeks voor Alpia na magere vertoning

Ploeg: Timo, Bram, Arrie, Pieje, Maarten, Gukke, Joris, Arno, Zine, Jelle en Nelson
Bank: Max
Coach: Fikke

Na de onverhoopte zege vorig weekend tegen Shanghai, hadden we er alle vertrouwen in dat we aan een mooie reeks konden bouwen. Dan zouden we vandaag wel een taaie klant als Tabor moeten omzeilen. In het verleden bleek dit echter niet altijd evident, want de verschillen waren telkens zeer klein. Toch begonnen we ook nu weer uiterst geconcentreerd aan de partij. We eisten meteen de bal op en trokken gezwind naar voren. Dit leverde meteen een prachtige actie op die, uiteindelijk door Arrie, voor doel werd gebracht. Nelson aarzelde niet en kopte het leer staalhard tegen de netten. Een echte droomstart voor ons dus! Na de goal begonnen we plots echter ongeconcentreerd te voetballen en gaven we Tabor plots veel te veel ruimte. Zo stond het niet veel later ook alweer gelijk na een aarzeling in de defensie. Tabor had bloed geroken en eiste nu contant de bal op. Toen op een stilstaande fase bij ons uitermate zwak werd verdedigd, straften de bezoekers dit koelbloedig af. Zo stond het 1-2 en was van onze knappe voorsprong al helemaal geen sprake meer. Toch gaven we niet op en probeerden we terug voorwaarts te trekken, want we voelden dat Tabor niet beter was. Blijkbaar mocht het niet zijn, want niets leek te lukken. Slechte passes, verloren duels, geen tempo… We hadden vandaag een echte off-day! De 2e helft probeerden we het spel toch terug wat meer naar ons toe te trekken en kregen we terug enkele doelrijpe kansen.  Zo konden respectievelijk Gukke, Zine en de Pieje de bal niet in doel werken na enkele gemeten vrijschoppen. Ook Nelson was te verrast toen hij plotseling de bal voor zijn schoenen kreeg en kon ook hij niet scoren. Zo zie je maar, het lijkt soms makkelijker dan het in werkelijkheid is. In de hele 2e helft heeft den Timo zich ook enkel moeten onderscheiden op enkele zwakke schoten uit de 2e lijn. Van echte dreiging was bij Tabor geen sprake meer. Helemaal op het einde van de wedstrijd kreeg ikzelf misschien nog wel de beste kans om gelijk te maken. Arrie mocht inwerpen, dit zijn eigenlijk hoekschoppen, en deed dit staalhard over alles en iedereen. Ik stond in de kleine baklijn achter 2 verdedigers, die beiden twijfelden en zich uiteindelijk weg trokken. De bal kwam zo bij mij in de voeten terecht, maar ik was te verrast en raakte het leer uitermate slecht. Het gevolg was een doeltrap voor Tabor, wat ook meteen het einde van de wedstrijd inluidde. Al bij al zou het niet verdiend geweest zijn, mochten we alsnog gelijk hebben gemaakt. We brachten vandaag allemaal te weinig om aanspraak te maken op 1 of 3 punten. Een terechte uitslag dus… Volgend weekend zijn we vrij en genieten we dus van een dagje rust. Laat ons hopen dat dit volstaat om de week erna te knallen op het veld van De Zoenk. De competitie loopt bijna op zijn einde en er valt voor ons nog weinig te winnen of verliezen. We moeten simpelweg proberen van, de ons nog resterende wedstrijden ,telkens te winnen. Met die mentaliteit moeten we iedere week het veld op stappen. Alvast tot begin April…

Bram


Doelpunten

 

 

02/04/11                                            De Zoenk Kessel-lo 4 - 0 Alpia
Ploeg

Matige vertoning eindigt in nederlaag.

Ploeg: Max, Koen P, Robie, Pieje, Joris, Gukke, Fré, Maarten P, Zine, Jelle en Nelson
Bank: Arrie

 

Onder een stralende zon gaven we vandaag De Zoenk partij. Afgaande op het weer kon dit wel eens een stralende namiddag worden voor ons. Niets was echter minder waar. We begonnen goed aan de wedstrijd en zochten meteen onze spitsen. Jelle en Nelson waren beiden zeer bedrijvig en maakten het de thuisdefensie meer dan lastig. Hoe meer de wedstrijd ondertussen vorderde, hoe meer het spel bleek te verwateren. Bij ons waren er duidelijk een aantal jongens die echt hun dagje niet hadden. Toch speelde iedereen voor wat hij waard was en ging men er vol voor. Tot opeens de 1-0 staalhard werd binnen geknald en we in zak en as zaten. Het zou een hels karwei worden, om dit nog om te buigen, in deze pre-zomerse temperaturen. Al bij al was er nog geen man overboord, want het bleef bij deze 1-0 stand bij het rustsignaal. Na de rust was er in het spelbeeld echter niet veel beterschap. Zo kwamen we zelfs al snel op een 2-0 achterstand, na een ietwat ongelukkig doelpunt. Ondertussen was het vet bij ons helemaal van de soep en modderden we maar wat aan. We sleepten onszelf ondertussen letterlijk naar het eindsignaal en hoopten ondertussen de schade nog beperkt te houden. We moesten de kelk echter tot op de bodem ledigen en kregen nog 2 doelpunten meer om de oren. Dit resulteerde uiteindelijk in een, ietwat overdreven, 4-0 einduitslag. Dit  neemt niet weg dat de jongens van De Zoenk een verdiende overwinning behaalden. Zij werden beloond voor hun getoonde inzet en doorzettingsvermogen. Een dikke proficiat dus!
Nu uitkijken naar volgend weekend, want dan nemen we het thuis op tegen Heuvel-Lo. Vergeet niet dat we daar met nipte 1-0 cijfers verloren hebben en dat we hier thuis nog iets moeten tegen recht zetten. Allen op post en tijdig je bedje in de avond voordien. Laten we er de resterende matchen nog iets moois van maken, zodat we het seizoen op een waardige manier kunnen afsluiten.

Bram

 


Doelpunten

 

 

09/04/11                                           Alpia 2 - 3 VK Heuvel-lo
Ploeg

Pijnlijke nederlaag in eigen huis voor onze jongens.

Ploeg: Timo, Bram, Robie, Pieje, Joris, Gukke, Fré, Max, Zine, Jelle en Maarten P
Bank: Arrie, Bart C, Daan en Osmane
Coach: Fikke

 

Aan het weer zou het vandaag zeker en vast niet liggen. We konden de match aanvangen onder een stralend zonnetje en geloofden rotsvast in onze kansen. Terugdenkend aan de heenmatch, wisten we dat we vandaag iets recht te zetten hadden. Dit bleek echter moeilijker dan verwacht, want op een counter maakten de bezoekers algauw de 0-1. We konden dus al meteen achtervolgen. We kwamen echter meteen terug in de wedstrijd door een knappe goal van de Jelle. We begonnen stilaan het spel in handen te nemen, maar toch zaten er nog teveel slordigheden in onze passing. De bezoekers zouden zelfs nog eens scoren, maar dit doelpunt werd terecht afgekeurd na overduidelijk buitenspel. Met een billijk gelijkspel gingen beide ploegen, moe en rood geblakerd, richting kleedkamers. In de 2e helft dwongen we meteen onze wil op en zo startten we toch een pak gretiger dan in de 1e helft. Dit met enkele grote kansen tot gevolg die, onbegrijpelijk, vakkundig verprutst werden. Toen ikzelf dan niet veel later zwaar in de fout ging, straften de bezoekers dit genadeloos af. Ik verspeelde de bal en zo kon de bezoekende spits alleen op onze goal afstormen. Hij twijfelde niet en schoof koelbloedig de 1-2 binnen. Verslagenheid alom, want dit was een absoluut vermijdbaar doelpunt. De kopjes moesten snel weer omhoog en dat gebeurde ook. Na een mooie combinatie werd de Gukke knap in het straatje gestuurd en kon zo alleen het strafschopgebied induiken. Hij werd dan, al dan niet opzettelijk, ten val gebracht en de ref wees resoluut naar de stip. Ikzelf had nog iets goed te maken en nam dan ook mijn verantwoordelijk op. IJzig kalm trapte ik de bal knap in de rechter bovenhoek. Zo had ik mijn foutje toch ietwat goed gemaakt en was de score terug in evenwicht. Het vertrouwen begon terug te groeien, maar dit was echter van korte duur. Na getreuzel in ons eigen strafschopgebied konden de bezoekers optimaal profiteren. Zo kwamen ze terug op voorsprong en dit zouden ze niet meer afgeven. Even terloops vermelden dat we nog een overduidelijke strafschop ontnomen werden. De ref zei me na de match dan ook meteen dat hij had moeten fluiten. Het is hem vergeven, want de brave man floot voor de rest een puike partij en missen is dan ook menselijk. Ondertussen bloedde de wedstrijd stilaan dood en sleepten we onszelf naar het einde. Na het eindsignaal dropen we ontgoocheld af, want we wisten dat er vandaag veel meer had kunnen inzitten. In de kantine was dit duidelijk snel vergeten, want we werden weer maar eens op lekkernijen getrakteerd. Ook het goddelijke vocht vloeide weer rijkelijk en zo konden we deze zonnige namiddag toch op een mooie wijze afsluiten. Nu alvast uitkijken naar de volgende wedstrijd, in en tegen Cafetaria Heverlee. Niet verliezen is wat we moeten voorop stellen als doelstelling. Dit zal niet makkelijk worden, want zij zijn in mijn ogen de beste ploeg uit de reeks. Als we onszelf volledig geven, kunnen we ons achteraf ook niets verwijten. Wat de uitslag ook moge wezen. Alvast tot dan…

Bram


Doelpunten

 

 

16/04/11                                         Cafetaria Heverlee 7 - 2   Alpia
Ploeg

Verlies tegen de huidige kampioenen.

Ploeg: Timo, Robie, Pieje, Koen P, Bart C, Gukke, Fré, Max, Zine, Jelle en Maarten P
Bank: Bram en Arno
Coach: Fikke

Onder een stralende zon trokken we vandaag naar Heverlee voor de wedstrijd tegen Cafetaria. We hoopten op niet al te veel, aangezien we tegen de kampioen aantraden. Dit bleek later ook volledig terecht, want veel hadden we niet in de pap te brokken. De match kon voor ons niet slechter beginnen. Max haalde een doorgebroken speler neer en de ref legde de bal op de stip. Zo stonden we van bij het begin al op een 1-0 achterstand. Wat dan volgde was slechts een formaliteit en het was dan ook zaaks voor ons om de schade proberen te beperken. We speelden de 1e helft zelfs aardig mee en konden nog enkele doelrijpe kansen bij elkaar voetballen. Zo gingen we uiteindelijk rusten met een 2-1 achterstand. Hier konden we enkel maar tevreden mee zijn gezien het, toch kwalitatief sterkere, elftal van de tegenstander. Al vroeg in de 2e helft moesten we verder met een man minder, nadat de Gukke niet meer verder kon met een blessure. Het enige wat ons nog restte, was de schade beperken. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 7-2 nederlaag, wat al bij al nog meeviel gezien het gemiste aantal kansen van Cafetaria. Het enige wat ons nog rest, is proberen van de komende 2 wedstrijden nog iets te rapen. Het enige wat er voor ons nog op het spel staat, is het eergevoel. Dit was een wedstrijd om snel te vergeten en hopelijk spoelen we deze nederlaag door met een overwinning volgende week. Alvast tot dan…

Bram


Doelpunten

 

 

23/04/11                                           Alpia 3 - 11 Sparta Tremelo
Ploeg

Thuis onderuit tegen veel te sterk Sparta.

Ploeg: Timo, Thierry, Robie, Pieje, Koen P, Arrie, Pieter, Chris, Bart C, Jelle en Maarten
Bank: Koene, Snuffel Sr. en Schramme
Coach: Fikke

Vandaag stond de voorlaatste match van het seizoen op het programma, namelijk thuis tegen Sparta Tremelo. Zij waren duidelijk gekomen om te winnen, want ze konden beschikken over heel wat aanvallend geweld! Wij daarentegen misten zowat onze halve ploeg, maar werden geholpen door enkele van onze veteranen. We kwamen al snel op voorsprong met een wereldgoal van de, zopas papa geworden, Pieje. Het juichen zou ons echter snel vergaan, want in een mum van tijd stond het al 1-2 voor de bezoekers. Het was voor ons een onbegonnen zaak om de superieure voorhoede en flanken van Sparta af te stoppen. Dit zou later ook blijken uit de einduitslag. Dit was er eentje om snel te vergeten, want thuis verliezen met 3-11 is nu niet echt iets om trots op te zijn. Toch kan ik onze jongens enkel maar complimenteren voor hun strijdend hart, ondanks de continu oplopende score. Ook een welgemeemde “dankuwel” aan onze veteranen, die er bleven voor gaan in een match die er eigenlijk geen was. Zonder onze “vets” zou er trouwens nooit een match geweest zijn, want dan kwamen niet aan het nodige aantal spelers om de match te beginnen. Zodus nen dikke merçi aan Pieter, Chris, Thierry, Koene, Schramme en de grote Snuffel. Hopelijk sluiten we volgende week het seizoen toch met een positieve noot af. Dit betekent de punten thuis houden tegen Pellenberg. In ieder geval kunnen we na de wedstrijd genieten van de overheerlijke spaghetti van “de mama”, wat al veel zal goed maken. Allen op post om er nog één keer vol tegenaan te gaan, want we hebben tegen Pellenberg nog iets recht te zetten na de schamelijke nederlaag ginds. Tja, eigenlijk… ik denk dat we de hele terugronde nog iets hadden recht te zetten. Als er één ding is waar we nooit in hebben gefaald, dan is het het behouden van onze hechte groepssfeer. Deze was elke week weer aanwezig, ondanks de soms mindere prestaties op het veld. Dit bewijst dat we als groep goed aan elkaar hangen, wat de sfeer in de kantine en De Brousse enkel ten goede kwamen/komen. Nog ene keer alles geveeeeeeeeeeeeeeeen en dan e feesjeeeeeeeeeeeee. Vollen bak dus Alpianen!!!

Bram


Doelpunten

 

 

30/04/11                                           Alpia 3 - 2 FC Pellenberg
Ploeg

Verdiende ovrewinning als seizoensafsluiter

Ploeg: Max, Maarten VR, Schramme, Robie, Pieje, Joris, Timo, Bram, Fré, Zine en Maarten
Bank: Koen P, Fikke en Arrie
Coach: Jelle

 

Onder een stralend zonnetje speelden we vandaag onze laatste (thuis)match van het seizoen. Na wekenlange snertvertoningen, was het vandaag dus nog eens tijd om de volle buit te pakken. Aan het vrouwelijk schoon langs de kant zou het zeker niet gelegen hebben. Met een onuitgegeven elftal begonnen we sterk en trokken we meteen het spel naar ons toe. Dit resulteerde al snel in een knappe openingstreffer van Maarten Pierlé. Toch, even later was de score al terug in evenwicht na mistasten in eigen doelgebied. De match ging ondertussen goed op en af, waardoor de warmte ook zijn tol begon te eisen. De rust kwam dan ook geen minuut te vroeg voor beide ploegen. Tijdens de rust kregen we nog wat tactische richtlijnen van, nieuwbakken coach, Jelle AKA Jellinho. Er moest aanvallend iets veranderen en zo bracht de coach ouwe krijger Fikke tussen de lijnen. Deze is normaal gezien altijd goed voor spectaculaire acties en/of doelpunten. Het duurde niet lang of onze Fikke liet al van zich spreken. Met een ongewilde assist zette hij mijzelf op weg naar de 2-1 voorsprong. Zo bleek maar weer eens hoe belangrijk de Fikke kan zijn. Zijn optreden duurde echter niet lang, want na luttele minuten mocht hij al opkrassen. Zo kreeg hij zijn 2e gele kaart voor 2x opzettelijk handspel. Pellenberg profiteerde niet veel later en zette de bordjes weer in evenwicht. Toch zouden we het hier niet bij laten en gingen we nog vol voor de overwinning. Dit gebeurde nog toen Zine, enig mooi, de doelman omspeelde en het leer beheerst tegen de touwen werkte. Euforie bij al wat Alpia heette!! Bij deze stand bleef het tot het verlossende eindsignaal, zodat we met een gerust gemoed richting kleedkamers mochten. Ook nog een pluim voor onze Timo die voor de gelegenheid op de flank speelde en dat uitstekend heeft gedaan. Hij leek wel onvermoeibaar… Achteraf was het nog genieten van vers gemaakte spaghetti van là mama, waarvoor hartelijk bedankt!! Ook de tapkraan deed het weer als vanouds, waardoor we weer konden genieten van het vloeibare gouden goedje.
Ik wil namens de hele ploeg ook onze vaste supporters bedanken. Zij waren er, in goede en slechte tijden, wekelijks om ons vooruit te schreeuwen. Een welgemeende DANKUWEL dus!! Nu op naar volgend seizoen, want zeg nu zelf… het is weer voorbij gevlogen.
Tja, time flies when you’re busy having fun he

Bram


Doelpunten